זיהוי כתובת IP

k-don

Well-known member
רק נראה לי שמה שקובע לפייסבוק זה קוקיז ולא IP

שימי לב שאת לעיתים רבות בטלפון (ולעיתים רחוקות יותר במחשב) מחליפה IP אבל פייסבוק לא מבקש הזדהות חוזרת
 

מיכלי772

New member
המשך..

נקודה מעניינת, אבל אולי זה בגלל שרוב הזמן אתה מתחבר לפייסבוק מאותו איזור פחות או יותר בארץ אז פייסבוק לא חושד.. אם מחר תנסה להתחבר לפייסבוק דרך הסמארטפון שלך בקזחסטן אולי פייסבוק כן יעשה לך בעיות.
 

SysAdmin1

New member
מן הסתם שפייסבוק מזהה את המשתמש לפי כתובת IP ולא לפי קוקיז..

מן הסתם שפייסבוק מזהה את המשתמש לפי כתובת IP ולא לפי קוקיז. קוקיז נשלח ללקוח בזמן הזיהוי ראשוני ובשלב הבא הוא כבר שמור אצלו. וזיהוי של כתובת IP , לפי שיוך גאוגרפי, זה כבר המנגנון של אבטחה של חברות רבות, כולל גם של פייסבוק בכדי למנוע גניבת זהות. מי שבאמת רוצה להגן על עצמו ולהיות בטוח, משתמש ב IP קבוע שמשלם עליו לספק כמה גרושים, וכך יכול מכל מקום בעולם להיות מזוהה בצורה חד, חד ערכי. מצורף צילום מסך לדוגמה של פייסבוק שבו ניתן לראות את הזיהוי של כתובת IP על ידי המערכת שלה.

 

arseny92

Well-known member
מנהל
מי שרוצה להגן על זהותו בפייסבוק משתמש באימות דו שלבי

https://www.facebook.com/security/2fac/settings/

וללא קשר מאיפה נכנסים לחשבון ולקביעות IP (דווקא IP קבוע שלא משתנה הרבה מאוד זמן, מזהה אותך חד-ערכית ואם המטרה להתגונן ב-"פרטיות" (כן, בכאילו) אז קביעות כתובת לא הדרך אם כל האינטרנט יודע שזה אתה, לכן צריך להתגונן בכך שלא יהיו פורטים מיותרים פתוחים אלא רק לשירותים שצריך).... בכל אופן לא על כך הדיון.

זיהוי IP ודפדפן, רק בעת כניסה, אם הקוקיס עם הכניסה נוסע יחד איתך (נניח נכנסת על טאבלט) ואימות דו שלבי לא פעיל, אתה נשאר מחובר באותו הדפדפן לא משנה לאיזה חור בכדור הארץ או מחוצה לו אתה נכנס באותו דפדפן/אפליקציה ואותו המכשיר כל עוד הקוקיס בתוקף (למען הסר ספק זה גם המצב כאן בתפוז (שלא לדבר גם על כך שאין https), קוקיס בתוקף נשאר מחובר גם אם שינית סיסמה ודוא"ל, כך שאם גנבו לך מכשיר שבו נשארת מחובר בו לתפוז...)
 

SysAdmin1

New member
להגנה בכלל בהקשר של אבטחת מידע ובפייסבוק בפרט יש מספר שכבות.

להגנה בכלל בהקשר של אבטחת מידע ובפייסבוק בפרט יש מספר שכבות הגנה.
כך למשל, גם במנגנון של אימות דו שלבי הוא מולבש מעל במנגנון הצפנה של SSL ומסתמך עליו ואם מנגנון זה נפרץ בצורה רוחבית, כפי שבידיוק הייה לפני מספר שנים עם החולשה של OpenSSL וחולשת Heartbleed , אז, אם אין שום הגנה נוספת, כפי שלמשל הסברתי על שימוש בכתובת IP קבועה, אז החשבון יהיה חשוף בצורה מלאה ואפילו לא מודעים לכך. הסבר פשוט על הנושא:
http://geekswing.com/geek/openssl-heartbleed-change-your-passwords-for-google-yahoo-facebook-etc/
 
למעלה