זיהיתי את הבעייה שלי.
כתיבת הבוקר עזרה לי להתמקד כל כך יפה! אני יודעת בצורה הכי מדויקת והכי צלולה שהבעייה שלי היא כעס. אני מלאה כעס. אבל בניגוד למה שאפשר היה לחשוב, אף אחד בסביבה לא מרגיש את זה. כלפי חוץ אני ממש נחמדה ורגועה. כל הכעס שלי מופנה פנימה וגורם לי להיות שמנה מאוד ולא ממש בריאה. כלומר, כל מני דברים קטנים, כאבים קטנים ומציקים. כשגרתי בישראל הייתה לי גם שושנה חוזרת ברגל, ובהתקף השני שלה היא כמעט הרגה אותי (הרעלת דם) ונזקקתי לאנטיביוטיקה שש שנים רצופות! חמש מתוכן בכדורים יום יום, ובשנה השישית, כשהקיבה שלי כבר לא יכלה לסבול את הכדורים (וגם פיתחה רגישות לכל מני מזונות בגללם - למרות שהקפדתי לבלוע כמוסות של חיידקים טובים) קיבלתי שתי זריקות פניצילין בחודש. המעניין שלמרות הרגישות למזונות, לא רזיתי בכלל....
מאז שעברתי לניו זילנד החיים שלי נהיו פחות מתוחים. אחרי שמונה חודשים כאן הפסיקו לי את זריקות הפניצילין, וחצי שנה לאחר מכן, אחרי כל מני טיפולים טבעיים לשיקום מערכת העיכול, אני כבר מסוגלת לאכול הכל, למעט מוצרי חלב. הגוף שלי כבר לא מסוגל לייצר אנזימים לפירוק חלב (חלב עיזים זה בסדר, אבל לא טעים.....) אז יש לי כדורים מיוחדים שאם אני רוצה לאכול מוצר חלבי, אני לוקחת אותם דקות לפני. טוב, נסחפתי רק כדי לתאר מה כעס ומתח יכולים לעולל לי. בכל הסרטים רואים סדנאות שמלמדות איך לשלוט בכעס. אבל אם הבנתי נכון, מדובר בשליטה בכעס שמופנה נגד הסביבה. חיצונית אני שולטת בכעס שלי נפלא, אבל כלפי פנים הוא מנצח. איך לומדים לעשות הפוך ממה שלומדים בסדנאות האלה? איפה אפשר ללמוד לכעוס כשצריך, וגם לבטא את זה? יש למישהו רעיון?
כתיבת הבוקר עזרה לי להתמקד כל כך יפה! אני יודעת בצורה הכי מדויקת והכי צלולה שהבעייה שלי היא כעס. אני מלאה כעס. אבל בניגוד למה שאפשר היה לחשוב, אף אחד בסביבה לא מרגיש את זה. כלפי חוץ אני ממש נחמדה ורגועה. כל הכעס שלי מופנה פנימה וגורם לי להיות שמנה מאוד ולא ממש בריאה. כלומר, כל מני דברים קטנים, כאבים קטנים ומציקים. כשגרתי בישראל הייתה לי גם שושנה חוזרת ברגל, ובהתקף השני שלה היא כמעט הרגה אותי (הרעלת דם) ונזקקתי לאנטיביוטיקה שש שנים רצופות! חמש מתוכן בכדורים יום יום, ובשנה השישית, כשהקיבה שלי כבר לא יכלה לסבול את הכדורים (וגם פיתחה רגישות לכל מני מזונות בגללם - למרות שהקפדתי לבלוע כמוסות של חיידקים טובים) קיבלתי שתי זריקות פניצילין בחודש. המעניין שלמרות הרגישות למזונות, לא רזיתי בכלל....
![](https://timg.co.il/f/Emo10.gif)