זיהיתי את הבעייה שלי.

BlackJack1

New member
זאת הכוונה שלי..

לדעת לשחרר אותו בצורה מבוקרת,וזה צריך להעשות ישר ולא לחכות עם זה כמו שאמרתי,אז הוא נאגר ונאגר ונאגר ואנחנו באמת יכולים לאבד שליטה עליו.. הרי שמישהו מצחיק אותנו אנחנו ישר צוחקים (שוב אני משתמש בזה) אם מישהו מכעיס אותנו,באותו הרגע צריך לתת לכעס להשתחרר ככה שהוא יוצא בצורה הכי מבוקרת. זאת הנק' שלי

BU BP

New member
מסכימה עם BJ1

עם השנים למדתי שעדיף להוציא כעס החוצה, ולא לתת לו לאכול לנו את הלב. כמו כן, יש לבצע אבחנה בין כעס לתיסכול (כאשר אין פתרון הכעס הופך לתסכול). אז , אם מדובר על כעס - אני חושבת שהשאלה היא כיצד משחררים את הכעס.לדעתי תלוי במצב: אם מדובר במשפחה , חברים או אנשים קרובים - ובהנחה שהנושא משמעותי - יש להעלות בשיחה, אחרת מבלי שנשים לב - זה עלול ליצור תסכול בטווח ארוך כאשר כל הדברים הקטנים נערמים ותופסים נפח ואז ייתכן מצב וזה ייצא בצורה מכוערת בוויכוח. לא פעם יזמתי שיחה עם אנשים קרובים אלי בה אמרתי להם מה מפריע לי , מה מכעיס אותי - להוריד מסדר היום ולהמשיך הלאה. כמובן שאין להתפס לכל דבר קטן ולהתחיל להעיר - זה יגרור קטנוניות. רעיונות צריחה לתוך הכרית, ריקוד וכו' מתאימים למצבים בהם אין פיתרון או שאין עם מי לדבר -וז אנחנו משחררים את התיסכול שלנו מהמצב בדרך זו.

א ס י ת

New member
BlackJack1 אחת המשימות החשובות

לגבי כעס זה לדעת לזהות אותו. לפעמים מרגישים קנאה, והיות שלא נאה להרגיש קנאה, אנחנו מייד הופכים אותה לכעס. אי אפשר להגיד לאח שקבל מתנה שנראית לנו יותר טובה משלנו, "אני מקנא במתנה שקבלת, שלך יותר טובה" כי מייד ההורים יתנפלו עלינו, מה פתאום? וזה לא נכון. הכל שווה. רק שלא נביע קנאה. אין לגיטימציה לקנאה בין אחים. במקום זה הקנאה הופכת לכעס, ואז האח מקבל מאיתנו בהזדמנות ראשונה פליק כנקמה. קנאה----כעס-----אלימות או קנאה----כעס-----עלבון-----עצב. בתרבות המערבית לא מאומנים לזהות רגשות. כל הרגשות הן סלט אחד גדול. יש מעט רגשות שאנחנו כן יכולים לזהות. כעס, אהבה, שינאה, עצב.

גווניבר

New member
נכון! השאלה היא רק איך לעשות זאת

אם מישהו מכעיס אותי, אני אשתדל להפנות את תשומת ליבו. משהו בסגנון:"זה מכעיס אותי. הצורה שבה דיברת אלי משדרת זילזול", למשל. "קשה לי כשאת עושה...". אם זה אדם אכפתי, המצב משתחרר. אם מדובר באדם ברחוב, שנגיד עוקף אותי בתור, אני לא שותקת ואוגרת את הכעס, אלא אומרת: "מצטערת, אני הייתי לפניך". לא בצורה פוגעת אלא אסרטיבית. הלוואי והייתי מצליחה תמיד לשמור על קור רוח.

א ס י ת

New member
גווניבר בארץ כמעט בלתי אפשרי לא

לכעוס. כי כל הזמן פולשים לתוך מרחב המחיה שלנו. לדעתי, יש פה אינטימיות מוגזמת לפעמים. הגסות וחוסר הנימוס יכולים לעצבן את כולם.

BU BP

New member
גווינבר יקירתי .... הרשי לצטט

עושים מה שאפשר, לא עושים מה שאי אפשר. או- את מה שאפשר עושים מיד, את הבלתי אפשרי לוקח קצת יותר זמן
מוכר לך

shushu10

New member
הי BJ

רוצה לעצור אותך רגע לפני שאתה מוציא החוצה כעס בצורה כזו או אחרת (כפי שאמרת - טוב שיהיה בשליטה!). לא מדובר כאן על שליטה בכעס בצורת הפנמה או הדחקה- זה ממש מנפח לנו את הבטן ויכול להפוך לשנאה, גם לא מדובר בלהוציא אותו החוצה בצורה מעודנת עד כמה שאפשר. ניסיתי להסביר קודם לכן כי האידיאל הוא לנטרל את הכעס, תוך תירגול הסבתו לסבלנות וסובלנות. כאשר תנסה להתגבר על הכעס יתכן כי בשלב ראשון תחוש בו עדיין. אם הכעס בינוני תוכל אולי להאבק בו ישירות, אך אם הוא כעס עז - ולא תוכל להתמודד עם הסבתו ברגש אחר - מוטב לנסות לשכוח את גורם הכעס - ולחשוב על משהו אחר. לאחר שתרגע , תוכל לנתח את הכעס ולהסיק מסקנות, מה שנקרא לקחת פסק זמן. בואו ונחשוב יחד מה יכול להגן עלינו מפני ההשפעה ההרסנית של הכעס או השנאה? עושר לא יעזור לנו . גם אם נהיה עשירים עדיין נסבול מההשפעות המזיקות של הכעס. השכלה אף היא לא יכולה לשמש לנו ערובה או הגנה כנגדו. כמו כן - החוק עצמו לא יכול להגן עלינו. מה שיש כן באפשרותנו לעשות נגדו הוא תרגול של סבלנות וסובלנות. מקווה שבמשך הזמן נוכל להתגבר על הכעסים ברגע שיופיעו אם עדיין יופיעו לאחר תרגול רציני .

תמי ב

New member
תודה רבה לכולכם! ../images/Emo39.gif

הבוקר קמתי מוקדם, ובזמן שבעלי ובתי האמצעית היו בחדר הכושר ובתי הקטנה ישנה, ישבתי לכתוב את תולדות הכעס שלי. כמובן שבכיתי ויצרתי לי הר של טישיו משומש.... בלי לשים לב מילאתי לפחות שלושה עמודים צפופים של מחברת פוליו בכתב בלתי קראי בעליל.... בערך חצי שעה לאחר מכן, הגיע הבן שלי למטבח (שם אני כותבת) בדרך לעבודה, אז כבר הפסקתי לכתוב, תוך החלטה שצריך להשאיר משהו גם למחר. אני מרגישה עכשיו טוב יותר, והודות למה שנכתב כאן, מנסה לעשות סדר ולהפריד בין כעס לקנאה. ראיתי גם שלשני אנשים שעליהם מאוד כעסתי, ושהלכו לעולמם, בעצם סלחתי כבר. וגם אם זה עוד לא סופי (עוד לא חשבתי על זה מספיק) ועוד לא בטוח, טוב לי לדעת שהכיוון הזה קיים אצלי. שנה טובה לכולם. אני אחגוג כמה שעות לפניכם! ניו זילנד מקדימה את ישראל ב 9 שעות. נחמד

spectacular

New member
שתהיה לך שנה חגיגה,../images/Emo20.gif

איך מזג האויר בניו זילנד היום? בונקובר ,קנדה,אפור(כמובן)וגשם (כמובןןן) העלים נושרים בקצב,ובעצב, והזמן עובר לאטטטט,

תמי ב

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ובניו זילנד כרגיל, ארבע עונות ביום. אבל העונה האמיתית והשלטת היא אביב. שזה אומר בעיקר אפור, פה ושם שמש נהדרת שמפציעה לכמה דקות, ובעיקר המון המון המון המון המון המון גשם......... בעוד כמה ימים הנחל שבקצה החצר שלי בטח יעלה על גדותיו בשיטפון, ויסחף כמה גדרות, ענפים ושאר דברים, ויינסה לסחוף את הספסל ששמנו על הגדה. בשנה שעברה הוא סחף לבתי את גינת החמניות שהיא זרעה קרוב מדי..... כשיש שיטפון הנחל חום לגמרי, מרוב סחף. בימים רגילים הוא צלול למדי אבל נורא קטן....

shushu10

New member
על גדות הנחל....

איך הצטרף הנחל לספור של שנוי בדפוסי התנהגות? יד המקרה? חשבתי לתומי, תמי, ברשותך להזמין אל החצר האחורית שלך את כל החברה כאן, כדי לצפות קצת בנחל שזכית שהוא יעבור בשכנותך (או להפך?) - כי ההשתנות של הנחל יכולה לשמש לנו מודל לחיקוי . עם בא הגשמים נאספים הרבה מים המחפשים להם דרך אל המקום הנמוך. כמידת ירידתם כן מידת העוצמה שהם צוברים. כן גם אנו נוכל להרשות לאופיינו להתגבש ולגדול ככל שנתחבר אל הענווה והצניעות. תודה על האירוח הנפלא ונשמח לקבל עדכונים שוטפים על מצב הנחל ובכלל.. מכל החברה האוהבים אותך כאן בארץ, ושולחים לך ברכת שלום.

s h i r k u s h

New member
תמי ../images/Emo24.gif

לפעמים כשאנחנו מקרינים כאילו הכל טוב והכל אחלה אצלנו, מחייכים וככה למעשה אוגרים את הכעס- הוא בסופו של דבר יתפוצץ לנו בפנים וחבל. אם משהו מכעיס/מעצבן אותך או שתבליגי או שתפתרי את הבעיה, אבל חשוב מאוד שלא תאגרי את הכעס בפנים, החיים יפים מדי מכדי שנפספס אותם בגלל כעס. כשאת מרגישה כועסת, תוציאי את זה בבכי, בכתיבה, בצעקות אבל לפחות תוציאי את הכעס ותשחררי אותו וככה יהיה בסדר. ממליצה לקנות כדור לחץ כזה וכל פעם כשכועסת על משהו ולא רוצה להוציא על "חפים מפשע" תלחצי כמה פעמים עליו. ועוד טיפ: תעשי רשימה של כל הדברים שעושים לך טוב בלב, שגורמים לך אושר וחיוך וכל פעם כשאת כעוסה על משהו, תיקחי את הרשימה ותעברי עליה וזה יעביר קצת את הכעס. בהצלחה ומקווה שעזרתי

למעלה