זימון למשפט?

• פותח הנושא D4n
  • פורסם בתאריך

D4n

New member
זימון למשפט?

שאלה לי אליכם - בלילה מסוים בשבוע שעב(בשעה מאוחרת מאוד)ר נסעתי מעל המהירות בכביש בין עירוני ראשי. ברמזור לפני בקטע המדובר עצר לידי רכב שחור, והוא טס לפניי כל הדרך מהרמזור. בצומת הבאה עצרה אותי ניידת, והשוטר האשים אותי ב"תחרות עם הרכב השחור". בכל אופן אכן נסעתי מהר מן המותר, אך לא התוודתי בפניו- לא על המהירות ולא בקשר לתחרות. הוא לקח רשיונות, וכשחזר אמר לי "הזימון למשפט יגיע בודאר", לא החתים אותי על שום דבר ושחרר אותי. יכול להיות שאין לו שום רעיה והוא סתם מנסה להפחיד אותי? האם יש מידע על מקרים כאלה- בהם שוטרים מצלמים למשל עם מצלמה דיגיטלית אירוע כזה ואז משתמשים בזה כראיות בבית משפט? כי לפי דעתי אלא אם הוא באמת צילם(כנראה שהוא עמד בצד בקטע הכביש המדובר במקום בו לא ראיתי אותו ואז הגיע אחריי)- אין לו רעיות שיכולות להוכיח שאכן נסעתי מהר. תודה מראש.

be_roo

New member
יותר מידים "אם"-ים

אם וכאשר יגיע משהו בדואר יהיה טעם לדון בעניין. יתכן ולא יגיע כלום, ואם יגיע תלוי במה תואשם. להתחיל לדאוג עכשיו כשיתכן שזה יסתיים בלי כלום, לא שווה. באופן כללי, אם הוא מדד את מהירותך הוא היה מראה לך באיזו מהירות נתפסת במכשיר, ושוטר לא יוצא לאכוף מהירות בלי שיש לו פנקס דו"חות. מכמונת עם מצלמה כלל לא דורשת את עצירת הנהג. לגבי התחרות, להוכיח אותה זה עוד יותר קשה, בעיקר אם הרכב השני לא נעצר. בקיצור, נשמע כמו הפחדה, וגם אם לא, אין הרבה מה לעשו תעכשיו ממילא.

למעלה