זימון למתן עדות בבית משפט !

owizman

New member
זימון למתן עדות בבית משפט !

שלום , לפני כ חצי שנה התחילה חקירה על חבר שלי שחושדים בו שהוא דרס אישה , בליל האירוע אני צלצלתי אליו לשאול אותו מה קורה מה נשמע , לאחר כמה ימים עצרו אותו ממש בחשד שזה הוא הדורס ולקחו לו את הפלאפון והוציאו פלט וקלט של שיחות נכנסות ויוצאות מהפלאפון שלו , וזימנו אותי לחקירה חקרו סיפרתי כל מה שאני יודע , אמרו לי שלום תודה ביי . היום כבר עבר חצי שנה והחבר יושב במעצר בית . השאלה שלי היא , לפני מספר שבועות קיבלתי זימון לבית משפט להיות עד , עכשיו אני מטבעי אני אדם לחוץ ובכלל לא קשור לדברים האלה (לא אדבר על הלחץ בחקירה)
, בכל מקרה אני לא הייתי מעולם בחקירה ומעולם לא נכנסתי לעניניים כאלה וזה מלחיץ אותי ממש כל הזימונים האלה לבית משפט רענון , עדות ... כאילו מה לי ולזה ..וכולה בגלל שיחת טלפון מסכנה שצלצלתי אליו סתם בשביל לשאול מה שלומו !!! רציתי לדעת ,בתור עד מה התהליך ?? מה אני צריך לעשות ?? מה להביא ?? אני צריך עורך דין ??? ממש תקוע לי כמו עצם בגרון כל החרא הזה ..... קיצור אני חייב עזרה , תודה רבה , אורי .

תשובה

נחקרת באזהרה? או כעד? הפרקליטות זימנה אותך לפגישה? מה זה דרס אישה? סתם אישה? מה קרה לאישה? ככול הנראה העדות שלך רלוונטית לתביעה לעניין המשפט ואם אתה לא חשוד בכלום אתה מזומן להעיד אמת על העובדות שאתה יודע מידיעה אישית להבדיל מחושב או משער. כעד יש לך את הזכות שלא לענות על שאלה שעלולה להפליל אותך ואז בית משפט יכול להחליט לבקש ממך לענות בכפוף לכך שהתשובה שלך לא תשמש את התביעה כנגדך. קשה לדעת מכאן מה אתה צריך. כגישה כללית אף פעם לא מזיק להתייעץ. מעבר אתה צריך להחליט.

owizman

New member
המשך לשאלתי ...

אני לא יודע אך להבדיל אם נחקרתי תחת אזהרה או כעד , לא אמרו לי משהו כזה שאני תחת אזהרה ... אך מבדילים בין חקירה תחת אזהרה ובין עד ??? התביעה זימנה אותי , אני משאר שזה הפרקליטות ... חושדים שהוא "הדורס" , האישה אינה בחיים !! אוקיי אין בעייה אני לא מסתיר שום דבר אני אלך ואני יגיד את כל האמת ורק את האמת וכמובן את כל מה שאני יודע ,אבל הכי מציק לי זה שאני לא הייתי בכלל באיזור באותו היום ... צילצלתי אליו סתם כמו שאני מתקשר לכל חבר וחבר שלי !!! ואז המשטרה פשוט הוציאה מהפלאפון שלו טלפונים שנכנסו ויצאו וזימנו כל בן אדם שדיבר איתו או היה איתו באיזור שלו , כמובן שלא רק אני הוזמנתי למתן עדות , יש עוד איזה 50 - 60 עדים למיטב ידיעתי , פשוט אני סתם לחוץ כי זה לא מצב שגרתי לי , ורציתי לדעת אך זה הולך האם אני צריך להביא איתי משהו ?? או לא יודע לקחת עורך דין ??? אני ממש לא יודע מה לעשות ... אודה לך על תשובה , תודה רבה לך ..

תשובה

אם נחקרת באזהרה אז אתה אמור לדעת או לזכור שכן היו צריכים להזהיר אותך שאין אתה חייב לומר דבר וכו ושיש לך זכות להיוועץ עם עו"ד ושאתה חשוד בסיוע או במשהו אחר וכו. כמו שאתה מתאר זו אכן הפרקליטות. לא אני אמור להחליט עבורך באם ללכת להיוועץ עם עו"ד. אתה צריך להחליט. כעיקרון אין לעו"ד מעמה פיזי בעת הרענון שייערך לך על-ידי הפרקליט בפרקליטות. עו"ד יכול להבין ממך ומהפרקליטות אם יש סיבה מסויימת לחשוש ואולי אף לנסות למקסם את העובדה שהפרקליטות רוצה שתעיד למשל לצורך הבטחת חיסיון גורף מפני הפללה עצמית לכל עדותך במשפט, והכל שבכלל יש צורך בכך, לאחר שקילה ואיסוף מלוא הנתונים.

owizman

New member
המשך ...

אה אוקיי , אז לא אמרו לי להיוועץ עם עורך דין וגם לא אמרו לי שאני תחת אזהרה ... הבנתי , טוב אני מקווה לטוב ... אחרי הכול אין לי איזה משהו שאני יודע ולא סיפרתי ! רציתי פשוט להתייעץ איתך פה .. ואולי אפילו הצלחת קצת להרגיע אותי ..
.. הרבה תודה עופר . אעדכן התפתחויות .

למעלה