זכאות לאזרחות ארגנטינאית?

hazilume

New member
זכאות לאזרחות ארגנטינאית?

שלום, לא יודע אם זה בדיוק המקום, ותתקנו אותי אם זה לא המקום בבקשה.. סבתא שלי חיה בארגנטינה וגם סבי ויש לשניהם אזרחות ארגנטינאית, אבי נולד בארגנטינה ועלה לארץ יחד עם כל המשפחה כשהיה בן 6, לפני 45 שנים בערך.. האם אני זכאי לאזרחות ארגנטינאית? ואם כן, מה אני צריך לעשות כדי להוציא אותה? תודה רבה..

גרי רשף

New member
אני מנסה לקבל דרכון

אם יום אחד תיפול לי על הראש פצצת אטום איראנית- אאסוף את מה שישאר ממני ואחצה את הגבול לארגנטינה יחד עם הדרכון. לא מעט ביורוקרטיה: תעודות לידה או תעודות זהות של ההורים (המאשרות שהם נולדו שם), תעודת לידה שלך ותרגום לספרדית על ידי נוטריון (כמה מאות שקלים לכל עמוד) והרבה סבלנות. לאחר שאסיים את הכל אכתוב הסבר מסודר מה ומי ומו. בתור התחלה פנה לאלנה בשגרירות: 09-9702742 [email protected].

ננרולה

New member
אם נולדתי בארגנטינה ויש לי תעודת זהות

רק אני צריכה לחדש אותה אחרי גיל 16.. וגם דרכון יש לי רק לחדש השאלה אם בעלי והבת שלי יכולים לקבל אזרחות ארגנטינאית גם
(הם שניהם צברים)

Joy107

New member
הבת שלך כן

בעלך לא... כשעשינו את הדרכון למור בשגרירות , שאלתי אם אני כישראלית יכולה לקבל אזרחות ארגנטינאית "בזכות" הנישואין עם ארגנטינאי והסבירו לי שרק אם אלך לחיות שם, אז אחרי שנתיים אוכל להגיש בקשה. - זה כמובן החוק היבש, אני מניחה שיש שם דרכים לעשות את זה. (בשיא חוצפתי שאלתי את האחראי שם - Y no lo podemos arreglar? הוא התחיל לצחוק ושאל את בעלי, בשביל מה היא צריכה אזרחות, היא כבר ארגנטינאית...) לילדים בכל אופן קבלנו אזרחות ללא בעיה וגם דרכונים.

hazilume

New member
אחלה, תודה רבה על המידע חבר'ה..

וגרי, אני מאחל המון המון בהצלחה ומחכה להסבר המפורט.. הערכה גסה מתי הוא יראה אור?

MiAdi

New member
שגרירות ארגנטינה בארץ........

מישהו מכיר אתר שלהם ? ניסיתי למצוא ואין שום זכר לאתר רשמי כזה. תודה קלאודיה

arg@00

New member
אז אתר לא נראה לי שיש להם מהטעם הפשוט

שמה לעשות ארגנטינאים זה ארגנטינאים והם קצת פחות מתקדמים אז יקח להם קצת זמן אבל בדפי זהב הם מופיעים עם הכתובת המדויקת בהרצליה

MiAdi

New member
תודה, הכתובת ידועה לי......

פשוט רציתי לשוטט קצת באתר. נראה לי שאשלח את בעלי לעשות אצלם שעות נוספות ולהתקין להם רשת כמו שצריך. אולי כך חלק מהתשלום יהיה כרטיס לארגנטינה

טוב ששאלת ../images/Emo140.gif

נראה לי שגם אני אחדש הוריי עלו איתי ארצה כשהייתי בת חודשיים אז אזרחות יש לי מן הסתם אלא אם כן זה הולך "לאיבוד" מתישהו אני אתקשר לשגרירות לברר ומה התהליך.

יש לי שאלה

לשם מה אתם צריכים את האזרחות הארגנטינאית? כדי לעבוד שם? כדי לטייל עם דרכון נוסף לישראלי? כדי להגיע למקומות שלא ניתן להגיע אליהם בדרכון ישראלי? כדי ללמוד שם? מזמן לא חידשתי את הדרכון הארגנטינאי, נכנסתי לשם בדרכון ישראלי והסתובבתי בתוך ארגנטינה עם הDNI שהוצאתי בגיל 16. אותו הדבר בעלי. (לא עלה על דעתי ששני הילדים שלנו יכולים לקבל אזרחות ארגנטינאית. אבל שמחה שיש להם את האפשרות הזאת) דווקא חשבתי שאם יש דרך להשיג דרכון ארופאי, אז הוא יותר שווה. במה אני טועה?

ננרולה

New member
למה לא לתת לילדה פתח

ללמוד חינם ביום מן הימים
ומסכימה שארופאי שווה גם

זה רעיון!../images/Emo62.gif

בכל מקרה, הבנתי שיש להם את הזכות הזאת. בינתיים אני נותנת להם את השפה. הגדולה (בת 4) מדברת עברית מצוינת במבטא ספרדי... שאלתי יותר לגבי מבוגרים. למה חשוב להם כל כך להיות אזרחים ארגנטינאים?

ננרולה

New member
../images/Emo9.gif

מודה שלא דיברתי עם הילדה ספרדית בכלל, לא יוצא לי איתה, זה כאילו איתה יוצא לי רק עברית, אולי כי בעלי ישראלי..והיא בת 3. נו מקסימום נלמד אותה אם יהיה צורך. למבוגרים א יודעת מה זה נותן

Yali9

New member
זה לא מאוחר

את יכולה להתחיל בלימוד השפה בתור משחק ואחר"כ להגדיל את הנפח. זה חשוב זה תורם וזה כדאי.

אני מתארת לעצמי שלנו יותר קל

כי שנינו מדברים ספרדית בבית והיא צופה בסרטים, שומעת שירים, ומקשיבה לסיפורים בספרדית. זה בא לנו טבעי אבל בכל זאת היינו מתעקשים כדי שתתקשר עם הסבים הגרים שם וכדי שתהיה לה עוד שפה. אפשר להגיד שנכון להיום ספרדית היא השפה הראשונה שלה. אולי בעוד שנתיים כשתתחיל את ביה"ס הדברים ישתנו... מעניין שמשחקת ופונה לאחיה (בן שנה וחצי) רק בעברית .

אני יכולה להגיד לך מהמקרה שלי

כשההורים שלי עלו ארצה ואני הייתי תינוקת - בשנים הראשונות הם דיברו איתי רק בספרדית והם בקושי הצליחו ללכת לאולפן כי היו צריכים לטפל בי ולכן זו היתה השפה הראשונה שלי ואז כשהתחלתי ללכת לגן בגיל 3-4 העברית נכנסה יותר לחיי ובמקביל בבית דיברו כל הזמן ספרדית. להורים שלי היה ממש קשה ללמוד את העברית, עד היום האמת הם לא מדברים מושלם אבל אצלי מן הסתם בגלל גן/בי"ס/חברים העברית השתלטה אט אט... גם אצלנו היה חשוב להורים שנדע ספרדית ואחותי שנולדה 5 שנים אחרי כבר בארץ גם דוברת ספרדית ברמה טובה מאוד וזאה בגלל שרצו שנוכל לתקשר עם המשפחה שבחו"ל ואכן, בטיול שלה או שלי לשם הסתדרנו מעולה חשוב מאוד להמשיך ולדבר/לקרוא/לשמוע כי עם השנים זה קצת אובד.. כיום אנחנו מערבבים דיי הרבה כולנו ספרדית בעברית, משפט יכול להתחיל בשפה אחת ולהגמר בשניה

../images/Emo45.gifאיזה יופי!!!

כל הכבוד להורים שלך שהתעקשו והצליחו לתת לכן שפה שנייה!

מה שכן,

כל חיי וחיי אחותי קראנו לאמא ואבא שלי מאמי ו-פפה אף פעם לא אמא או אבא בעברית זה פשוט לא יוצא לנו בטבעיות מהפה, לא נשמע הגיוני שנגיד בעברית כמובן שכשהייתי קטנה קצת התביישתי בזה, מזמן כבר לא. איך הילדים קוראים לך ולבעלך? עברית או ספרדית? גם סבא וסבתא זה תמיד תמיד היה בספרדית, אף פעם לא בעברית יכולנו לדבר משפט שלם בעברית שקשור לסבתא שלי ולהגיד ABUELA למשל: אני הולכת ל-ABUELA תבואי אח"כ... מצחיק כזה..

אצלנו

קוראים לנו MAMA וPAPA (אפילו הקטן שבקושי מדבר...), אבל הבת גם קוראת לנו אמא ואבא, במיוחד בנוכחות אנשים שלא מבינים ספרדית. ולסבים ולדודים קוראת בספרדית בלבד, אבל זה לא חוכמה, הם מעבר לים... אני בטוחה שהבושה שלך הפכה עם הזמן לגאווה גדולה. במיוחד בתקופה הזאת שכולם מסביב אומרים לך: "איזו שפה יפה!" לא כך?

למעלה