זכאות לדמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

חלום2

New member
זכאות לדמי אבטלה

זכאות לדמי אבטלה
ברצוני לדעת באם אני זכאית לדמי אבטלה: בשנת 2002 עבדתי במשרה מלאה בין החודשים 4-12 בשנת 2003 עבדתי במשרה מלאה בין החודשים 1-5 בשנת 2004 עבדתי במשרה לפי שעות בין החודשים 3-12 בדצמבר 2004 עומד להסתיים חוזה ההעסקה שלי. מה גם שאני צריכה ללדת בינואר את ילדי השלישי. הייתי רוצה לדעת אם אני זכאית לדמי אבטלה ואם כן לכמה ימי אבטלה? וכן, מה יקבע את גובה דמי האבטלה: האם כל תקופות העבודה שצייניתי או שמא רק התקופה האחרונה? תודה מראש על תגובתך חלום

תשובות

זכאות לדמי אבטלה
ברצוני לדעת באם אני זכאית לדמי אבטלה: בשנת 2002 עבדתי במשרה מלאה בין החודשים 4-12 בשנת 2003 עבדתי במשרה מלאה בין החודשים 1-5 בשנת 2004 עבדתי במשרה לפי שעות בין החודשים 3-12 בדצמבר 2004 עומד להסתיים חוזה ההעסקה שלי. מה גם שאני צריכה ללדת בינואר את ילדי השלישי. הייתי רוצה לדעת אם אני זכאית לדמי אבטלה ואם כן לכמה ימי אבטלה? וכן, מה יקבע את גובה דמי האבטלה: האם כל תקופות העבודה שצייניתי או שמא רק התקופה האחרונה? תודה מראש על תגובתך חלום
תשובות
ככלל, זכאות לדמי אבטלה נקבעת עפ"י תקופות האכשרה הבאות: תקופת אכשרה: - 360 ימים ששולמו בעדם דמי ביטוח מתוך 540 הימים שקדמו לאבטלה. - לעובד בשכר יומי - 300 ימי עבודה מתוך 540 הימים שקדמו לאבטלה. מצרפת לך קישור לאתר המל"ל. לא הבנתי האם אחרי דצמבר כבר לא תעבדי ואם לא יחודש איתך חוזה אח"כ? אם המעביד מוכן לחדש איתך חוזה לאחר חופשת הלידה וזו את שמתפטרת, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. אם תתפטרי לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית רק לפיצויי פיטורים ולא תחשבי למפוטרת לצורך דמי אבטלה.

שיר ורד

New member
את צריכה לעשות חישוב מדויק

זכאות לדמי אבטלה
את צריכה לעשות חישוב מדויק
את צריכה לעשות חישוב מדויק בעד כמה ימי עבודה תקבלי תשלום לפני הלידה. (כמועסקת בשכר את צריכה לצבור 300 מתוך 540 ימים, אם את עבודת בהיקף של חצי משרה, את צריכה לעבוד כל יום כ-4 שעות ולא לעבוד חצי מימי השבוע). אם יחסרו לך עדיין ימים למלוא תקופת האכשרה, תוכלי לצרף את התקופה בעדה תקבלי את דמי הלידה (6 או 12 שבועות) לתקופת האכשרה. אבל, כדי לקבל דמי לידה של 12 שבועות את צריכה לצבור תקופת אכשרה של 10 מתוך 14 חודשים שקדמו לסיום עבודתך לפני הלידה. (כאן סופרים לפי חודשי ביטוח ולא לפי ימים, כך שנראה לי שאפילו עבודה של יום אחד בכל חודש מאפשרת לך לצבור זכאות, אבל יכול להיות שאני טועה וצריך מינימום של מספר ימים בכל חודש). לא פרטת מה עשית בין 5 2003 ל 3 2004, האם קבלת דמי אבטלה, חופשה ללא תשלום, דמי לידה וכדומה. יכולה להיות לכך השפעה על הזכאות שלך הן לדמי לידה והן לדמי אבטלה. את התביעה לדמי אבטלה תוכלי להגיש רק לאחר שצברת תקופת אכשרה (אם את צריכה גם את דמי הלידה לצבירת תקופת האכשרה) , אזי רק בסיום חופשת הלידה תהיי זכאית לדמי אבטלה. שימי לב שאם את מסיימת את עבודתך מספר שבועות לפני הלידה, מתחילה חופשת הלידה מיד עם סיום עבודתך, אך לפחות חצי מחופשת הלידה תהיה לאחר יום הלידה. כלומר, אם תעזבי את העבודה 6 שבועות או יותר לפני הלידה, תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה כבר 6 שבועות !!!! לאחר הלידה. המתנה של 90 יום, תלויה בניסוח של מכתב סיום העסקה שתקבלי מהמעסיק. אם יהיה כתוב שפוטרת או עכב סיום חוזה העסקה, לא תצטרכי להמתין 90 יום. אם יהיה כתוב שעכב סרובך להסכים להארכת חוזה העסקה תצטרכי להמתין 90 יום. בנוסף , סיום חוזה נחשב כהתפטרות/פיטורים, ואם המעסיק לא יציע לך הארכה של החוזה עד לסוף חודש זה, זה יחשב לפיטורים. אבל, כדי לפטר אותך בהריון הוא זקוק לאישור של השר. סביר שבמקרה זה, הוא יטען שהפיטורים נובעים מסיום חוזה שתקופתו קצובה ולא קשור כלל להריונך ולכן יורשה לפטר אותך. אם תלדי לפני כניסת הפיטורים לתוקף (כלומר עד 31/12) הרי את נחשבת כעובדת גם בתקופת חופשת הלידה ולכן תקופת החופשה מצטרפת לתקופת העבודה אצל המעסיק ומקנה לך זכות גם לקבלת פיצויי פיטורים . (לא ברור לי מה יקרה לגבי 45 ימים לאחר חופשת הלידהבהם הוא חייב להעסיק עובדת שילדה, האם הם בכל תנאי או שאישור הפיטורים בהריון תקף גם לגביהן (שוב במקרה שהלידה התרחשה טרם כניסת הפיטורים לתוקף). בקיצור מצבך מורכב ומעניין ויתכן שהבדל של יום אחד במועד הלידה, יקבע את זכאותך לפיצויי פיטורים או לדמי לידה ו/או לדמי אבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה