זכאות לפיצויים במקרה של התפטרות.

arielm74

Member
שלום עמית

אני מועסק בחברה יחסית גדולה (פרטית- לדעתי נסחרת בבורסה) תקופה מאוד ארוכה, מעל 20 שנה.

כאשר נחתם החוזה לא היה כמובן סעיף 14.

(אגב אני מועסק תחת החברה הזו כעובד בחברה ממשלתית, תחת חוזה חשכ"ל שיש לחברה מולם.)

אני מעוניין להתפטר. האם אני זכאי לפיצויים כל שהם? (צבירה בלבד?)

התחלתי לעבוד שם ב- 96, נדמה לי שחוק סעיף 14 נכנס לתוקף ב- 2008, האם לפחות משנה זו ואילך אני אמור לקבל פיצויים (צבירה בלבד) או שהחברה לא מחויבת כלל.
(באף שלב המעסיק לא הציע לי את האופציה לחתום על סעיף 14)

תודה
אריק

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. במקרה שלך, כדאי להמתין לנסיבות מיוחדות שעונות על הדרישות בחוק פיצויי פיטורים, אשר יקנו לך את הזכות להתפטר בדין מפוטר ולקבל את מלוא פיצויי הפיטורים. בין סיבות אלו: מצב בריאותי; מעבר מקום מגורים לעייירת פיתוח/ישוב חקלאי/התנחלות ומגורים בהם לפחות חצי שנה; הגעה לגיל פרישה; הרעת תנאים וכו'. נסיבות אלו נקובות בחוק פיצויי פיטורים.
2. ככל שתתפטר שלא מאחת מסיבות אלו, תהיה זכאי לכל היותר לסכום פיצויי הפיטורים שהצטבר בקופת הפיצויים שלך - הגם שמדובר בסכום חלקי, היות שכספים אלו החלו להיצבר רק מ-2008, ואף הם בשיעורים חלקיים בתחילת הדרך, וככל שהופרשו לך לפי 6% ולא לפי 8.3% - הרי שהסכום שיעמוד לזכותך יהיה נמוך יחסית לסכום מלוא פיצויי פיטורים שתהיה זכאי כמפוטר/מתפטר בדין מפוטר. בהעדר סעיף 14 מעסיק אף יכול לפנות לקופת הגמל למשוך את כספים אלו בתוך ארבעה חודשים מיום סיום יחסי העבודה. על כן מומלץ להמתין לנסיבות הקבועות בחוק לשם התפטרות בדין מפוטר.

קלייטון.ש

Well-known member
מי שהחל לעבוד במקום העבודה לפני 2008, לא חל בעניינו סעיף 14, אלא אם חתם על ההסדר החדש עד 1.2.2008.
ראה סעיף 3 לצו ההרחבה.
מכיון שכך כל הסיפור של סעיף 14 פשוט לא רלוונטי לעובד שלא חתם אז, ואם יתפטר לא יהיה זכאי לפיצויים כלל.

צו הרחבה משולב לפנסיה חובה 2011 (nevo.co.il)

arielm74

Member
האם המעסיק חייב בכל מקרה להעביר לי את כספי הפיצויים שאני הפרשתי החל מ- 2008?
הרי אלה כספים שהופרשו מהשכר שלי.

קלייטון.ש

Well-known member
האם המעסיק חייב בכל מקרה להעביר לי את כספי הפיצויים שאני הפרשתי החל מ- 2008?
הרי אלה כספים שהופרשו מהשכר שלי.
אתה לא הפרשת כספים לפיצויים, רק המעסיק.
אתה הפרשת לקצבה. זה מה שירד מהשכר. זה שלך בלי תנאים.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
ההפרשות שלך היו לקופת הגמל (לפנסיה), לא לפיצויי פיטורייך. ברכיב זה היה על המעסיק בלבד לבצע הפרשותיו.
חלקי הגמל (הפנסיה) שהופרשו על ידך ועל ידי המעסיק, בשיעורים זהים רוב השנים, שייכים בלעדית לך.

למעלה