זכאות לשמירת הריון

svoivandim

New member
זכאות לשמירת הריון

אשתי בשבוע 29+6,לפני יומיים הרגישה כאבים בבטן תחתונה שבסוף הסתבר שאלו היו צירים, והיא מואשפזת עכשיו בבית חולים ,קיבלה 2 זריקות צלסטון+פעמיים עירוי נוזלים וכדורי פרסולאט 3 פעמים ביום, הצירים נפסקו,אך לפעמים מופיעים שוב לפרקי זמן קצרים, כרגע היא עדיין באישפוז, השאלה שלי כזאת: במידה והכל יעבור בשלום,כלומר הצירים יפסקו וישחררו אותה הביתה האם היא תהיה זכאית לשמירת הריון? ואם כן מי אמור לתת אותה? האם במכתב שחרור מבית חולים חייבת להיות המלצה לשמירת הריון? כלומר מה הפרוצדורה? ומה להגיד בעבודה? תודה מראש!
 
ראשית, טוב ששמתם לב וטוב שניתן

צלסטון. מאחלת לכם לא להשתמש בשרותיו הטובים (כלומר, ללדת רק בעוד 8-10 שבועות). שמירת הריון מגיעה לאישה הנעדרת מעבודתה בהוראת רופא למשך 30 יום. השמירה ניתנת בהמשך עבור כל תקופה נוספת ש 14 יום. הזכאות מותנית בכך ששולמו עבורה דמי ביטוח לאומי מספיק חודשים (אם איני טועה, 6 חודשים. מידע מפורט ביותר יש באתר של ביטוח לאומי: www.btl.gov.il בתקווה שתשוחחרו מקרוב מבית החולים, יכתב במכתב השחרור כי מומלצת מנוחה של X ימים (לרוב, פחות מ-30). עם המכתב הזה ועם הטפסים שניתן להוריד מן האתר של הביטוח הלאומי, יש לגשת לרופא הנשים ואם הוא מחליט על שמירה מראש, הוא ימלה את הטפסים ויכתוב 30 יום (לפחות). אם לא, יש להמתין שיעברו 30 ימי מנוחה (נניח, ששלוש פעמים היא תקבל 10 ימי מנוחה) ואז להחתים את הרופא על הטפסים. שים לב שהביטוח הלאומי דורש, לרוב, שקודם ינוצלו כל ימי המחלה. לטעמי, הדרישה הזו אינה לחלוטין חוקית וניתן להתמודד עימה בבית הדין לעבודה, אבל זו הדרישה. כך שאם יש לזכותה של אישתך ימי מחלה רבים, ראשית המעביד צריך לשלם בגינם ואז ניתן לפנו לביטוח הלאומי. עוד מידע על זכויות בהריון תוכל למצוא בפורום זכויות בהריון ב- www.starmed.co.il והעיקר, שיעבור בשלום ובבריאות.
 

svoivandim

New member
תודה על התשובה המפורטת

זה עתה שיחררו את אשתי מבית החולים, ורציתי להתייחס למכתב שחרור שלה: כתוב 1:המשך מעקב רופא נשים מטפל 2:המשך טיפול בPRESSOLAT(על פי הנחיית רופא) 3:מעקב לח"ד בקופ"ח פעמיים בשבוע 4:מנוחה בבית (לא כתוב לכמה ימים) 5:מעקב קפדני אחר תנועת העובר 6:באם יופיעו צירים,דימום,ירידת מים או ירידה בתנועות עובר נא לשוב למיון. כשדיברתי עם הרופא וביקשתי ממנה המלצה לשמירת הריון אז היא אמרה שאת זה נותן רופא מטפל,ועוד דבר מוזר היא אמרה שמבחינתה אשתי יכולה לחזור לעבודה, אבל זה סותר את ההמלצה "מנוחה בבית", נראה לי מוזר ש"מבחינתם" היא יכולה לחזור לעבודה לאחר צירים מוקדמים שהיא קיבלה וכל הסימפטומים שהתלוו לכך, השאלה שלי אם המצב הזה לא מצדיק שמירת הריון אז באיזה מצב אשה צריכה להיות עלמנת לקבל שמירת הריון?
 

27חומד

New member
המכתב נשמע כמו מכתב שחרור סטרנדרטי

כזה גם אני קיבלתי רק היה כתוב בו המלצה על 7 ימי מנוחה. את השמירה עצמה נתנה לי הרופאה שלי מתחילת שבוע 30 ועד 36.
 

27חומד

New member
אנחנו לא יכולות לענות לך בשם אף

רופא כי אנחנו לא נשות מקצוע רק נשים שהיו במצב דומה. אני מניחה שלשיקול אם לתת שמירת הריון נכנסים גפ נתונים כמו אם היתה דינמיקה צווארית, כלומר האם היתה מחיקה של צוואר הרחם עקב הצירים, עם יש פתיחה, ועוד נתונים רפואיים שנתונים לשיקול הרופא. בתנאים דומים לשלכם יחד עם מחיקה בצוואר הרחם, קיבלתי שמירת הריון.
 

svoivandim

New member
הבנתי,גם לאשתי יש מחיקה בצוור הרחם

מחר נהיה יותר חכמים,נלך לרופא נשים נראה מה הוא יגיד, בכל מקרה תודה רבה לכם!
 
בעיניי מצב של צירים סדירים+ דינמיקה

צווארית, זה מצב שלכאורה יש בו בכדי להצדיק שמירת הריון. אני מקווה שהרופא שלכם חושב אותו דבר. תעדכנו מה קורה עם זה. עתליה
 

svoivandim

New member
רופא נשים שלה נתן לה

10 ימי מחלה +המשך מעקב במוקד של הקופה, ולפי התגובות בפורום זה של אנשים הבנתי שכדי שזה יחשב כשמירת הריון היא צריכה לקבל עוד 20 ימי מחלה ,כלומר סה"כ לפחות 30 ימי מחלה
 
כאמור, זו שאלה רפואית

וזה תלוי בסיפור האישי ובעמדה של הרופא. בכל אופן, מניחה שלפחות שבוע מנוחה ירשם לה. אם זה יוארך אח"כ עד ל30 הימים, היא תוכל לקבל שמירה (כאמור, בתלות גם בימי המחלה הצבורים לטובתה).
 

svoivandim

New member
את יכולה להסביר לגבי

"בתלות גם בימי המחלה הצבורים לטובתה", למה הכוונה?
 
לפי ביטוח לאומי

יש לסיים קודם את ימי המחלה ע"ח המעביד ורק אז לפנות לביטוח הלאומי. נניח שבפועל אישה הייתה במירה 40 יום, מהם 12 ע"ח המעביד (ימי מחלה צבורים) ו-28 ימים נוספים, אזי, לדעת הביטוח הלאומי, אין לה 30 ימים רצופים בגינם היא זכאית לשמירה. כפי שכתבתי בהודעה אחרת שלי כרגע, לדעתי אם עובדת כזו תתבע בבית הדין לעבודה, היא תזכה.
 
זה לא מדויק ובקישור שצירפתי....

בקישור שמצורף לא מוזכר דבר לגבי ימי מחלה של התובעת. ואם הם מנסים לעשות קשר ניתן להתעמת איתם ולזכות. לנו היה תקדים משפטי בנושא דומה וזכינו. באחד מקרים שבו פלפלת הייתה בהיריון, שכשל
, היא הייתה מאושפז ובהיריון 27 יום עד שהעובר הפסיק להתפיח בתחילת שבוע 8). ביום ה- 28 בוצע גרידה והיא הייתה מאושפזת עוד 5 ימים בשל מצב הרפואי שקיים אצלה ובהנחיה מפורשת להיות בבית במנוחה טוטאלית למשך עוד 14 יום. ביטוח לאומי לא רצתה להכיר בצורך בשמירת היריון מאחר והיא הייתה מאושפזת ובהריון רק 27 יום. אנחנו דרשנו בערעור ובתביעה שלאחר מכן, את כל התקופה מאחר והחמישה הימים הנותרים השייה בבית היוו כתוצאה מההיריון, ששכשל
. כאמור זכינו במשפט בפיסקה תקדימי, גם בבית משפט לדיני עבודה וגם בערעור שב"ל הגישה לבג"ץ. ב"ל נאלצה לשלם למעביד של פלפלת את ימי המחלה וחייבה את המעביד של פלפלת לזכות אותה בימי המחלה שהיו לזכותה. לצערי כל הסחבת נמשך 5 שנים אך עם ריבית והצמדה זה היה יותר טוב מכל תוכנית חיסכון שהייתה קיימת. מי שיודע את הסיפור שלנו אז לפני שנתיים בידיוק פלפלת ילדה את בתינו לאחר היריון מאד מאד מלחיץ כאשר לאורך כל ההיריון היא הייתה בשמירת היריון יום ה-ß כאשר סה"כ ימי ההאישפוז היו 70 יום בשתי סבבים בשליש ראשון ואחרון.
 
לכן כתבתי כי העמדה של בט"ל, לדעתי,

לא תעמוד בבית הדין לעבודה, אבל רוב הנשים, למרבה הצער, לא יודעות כמה פשוט (וזול) לתבוע דרך בית הדין לעבודה ומוותרות לביטוח הלאומי. ביטוח לאומי עובד לרוב בשיטת "מצליח", כלומר, קודם כל דוח את התביעה של האישה ורק אם היא תובעת יש לה סיכוי לקבל את הכסף.
 

svoivandim

New member
אני לא כל כך מבין את

שאלה ראשונה: סליחה על הבורות אבל מה זה הקיצור הזה: ע"ח ושאלה שניה : "יש לסיים קודם את ימי המחלה ע"ח המעביד "-אני לא מבין מה זה "ימי המחלה ע"ח המעביד ", כלומר ,אני יודע מה זה ימי חופש שנצברים בשנה (12-14 ימי חופש), לגבי "ימי המחלה ע"ח המעביד ", לא ברור לי
 
כל עובד שכיר.....

כל עובד שכיר במידינת ישראל מגיע ע"פ חוק 12 ימים מחלה בשנה. אם לא השתמת בהם אז הם נצברים לשנה הבאה. לדוגמא: עבדת 24 חודשים ולא הייתי חולה יום אחד, אז יש לך 24 ימי מחלה צבורים. אם תמשיך לעבוד אצל אותו מעסיק ותגיע לפנסיה דרכו אז בגיל 67 תוכל להמיר את ימי המחלה שמגיעות לך לכסף. מאחר ובפועל המעסיק לא מפריש לך את הסכום הזה אלא ביטוח לאומי מזכה את המעסיק על הסכום הם מנסים לחסוך את ההוצאה של הסכום המצטבר. באם זה ע"פ החוק או לא
 

svoivandim

New member
אם לדוגמא אשתי חלתה לחודש ימים

אז ביום ה1 היא לא מקבלת כלום ביום 2 40% ,ביום 3 70% לאחר יום שלישי היא מקבלת 100% ואם היא הייתה חולה 30 יום אז זה אומר שהיא ניצלה את כל ימי המחלה?+נכנסה למינוס מבחינת ימי מחלה?
 
תלוי מה הותק שלה במקום העבודה....

תלוי מה הותק שלה במקום העבודה וכמה ימי מחלה יש לה צבורים. אם יש לה ותק של שנתיים וחצי ולא הייתה חולה אף פעם אז היא במאזן של אפס. אם יש לה ותק של שנה אז היא נכנסה למינוס מאזן ימי מחלה. מעסיק מחיוב לשלם רק את מספר ימי המחלה שמגיעות ע"פ חוק. זה כמו חשבון בנק ותוכנית חיסכון רק שבמקום כסף מדובר בימי מחלה שבסופו של דבר מתוקגם לכסף. על תלוש המשכורת שלה כתוב כמה ימי מחלה יש לה צבורים.
איך שאני אוהב את המעסיקים האילו שמשלמים ע"פ החוק (כפי שתארתה) ולא ע"פ המצפון כלומר לשלם יום מלא לכל יום מחלה. הוא בטח גם לא משלם לה תנאים סוציאלים כמו פנסיה/בטוח מנהלים ו/או קרן השתלמות.
 

svoivandim

New member
הבנתי,אני אבדוק את זה בתלוש

אז לאחר שהבנתי את הנושא הזה אני אשאל שאלה יותר ממוקדת: אשתי בעלת וותק של 4 שנות עבודה(12*4=48 ימי מחלה צבורים) אני חושב שהיא ניצלה רק כ10 ימי מחלה,כלומר יש לה עדיין 38 ימי מחלה צבורים, ועכשיו לאחר שהיא הייתה בביקור אצל הרופא נשים שלה היא קיבלה בינתיים 10 ימי מחלה, נניח היא תקבל עוד 2*10 ימי מחלה ,כלומר סה"כ 30 ימי מחלה ,אז זה יקוזז מ38 ימי מחלה צבורים של המעסיק או יחשב כשמירת הריון? הנקודה הזאת לא ברורה לי, כלומר במקרה שיש שמירת הריון מעל 30 יום האם מ38 ימי מחלה צבורים של המעסיק יקזזו את זה או שזה ישמר וביטוח לאומי ישלם?
 
30 יום יהיו על חשבון ימי המחלה...

וכל יום ואילך יהיו על חשבון ביטוח לאומי בתנאי ויאשרו לכם את קצבת שמירת היריון. כפי שציינתי רצוי שרופא מיילד ומומחה בהיריון בסיכון שימלא את הבקשה ולא רופא משפחה או גניקולוג פשוט. אם אתם נמצאים בצפון ומטופלים בכללית אני יכול להמליץ לכם על רופא מעולה. לנו למרות שהמצב היה ברור לחלוטין שפלפלת הייתה צריכה להיות בשמירה, עוד היה להם את חוצפה לבקש עוד הבהרות מהרופא שלנו עד שאישרו. רופא שלנו התפלא שבכלל ביקשו את ההבהרות האילו ומיד התקשר אליהם.
 
למעלה