זכאות לשמירת הריון

svoivandim

New member
היום אשתי היתה במוקד של הקופה ולאחר

שעשו לה מוניטור ואולטרסאונד,הרופא של המוקד כתב מכתב לשמירת הריון מ28.12.06-31.01.2007 "אישור רפואי לענין גימלה לשמירת הריון", אשתי עובדת בחברת שמירה שלא ננקוב בשמה,והשאלה היא האם אותם 12 יחמי מחלה שדיברתה עליהם מעוגנים בחוק וחלים על כל המגזרים? אני יוצא מתוך הנחה שכן,(אני אברר את זה),ולכן לפי משכתבת אם אשתי תהיה בשמירת הריון עד הלידה (עכשיו היא בשבוע 30+2 יום),אז 30 יום היא תנצל את ימי מחלה של המעסיק והשאר של ביטוח לאומי,אבל זה מצב אבסורדי,כי איזה "שמירת הריון " זה אם היא מבזבזת את ימי מחלה של המעסיק,כלומר אם לדוגמא היא היתה חודש לפני הלידה והיו נותנים לה שמירת הריון אז היא פשוט הייתה מבזבזת את מי המחלה של המעסיק ולא הייתה "נהנת" מ"שמירת ההריון" שנתנו לה,כל העניין הזה נורא מוזר,כי בסוף יוצא שלמרות שהיא בסוף קיבלה שמירת הריון ,היא תבזבת את כל ימי המחלה של המעסיק .

אתה צודק

ולדעתי, זה גם תלוי בסוג החוזה שיש לה עם המעסיק. לטעמי, כפי שכבר כתבתי בעבר, מדובר בפגיעה בזכויות העובדת ועל כן עמדת הביטוח הלאומי לא תעמוד במבחן בית הדין לעבודה. ממליצה לנסות לשאול (אחרי שתברר כמה ימי מחלה צבורים לה) בפורום דיני עבודה כאן בתפוז ובפורום זכויות בהריון בסטארמד.

svoivandim

New member
אוקיי,תודה רבה לך

על כל ההסברים המפורטים, פיזרת את כל הערפל שהיה לי בנוגע לנושא זה

לגבי שמירת היריון

לצערינו חוונו את הבירוקרטיה שלהם על גבינו, פלפלת מוגדרת סיכון גבוה מרגע גילוי היריון והייתה בשמירת היריון לאורך כל ההיריון. הינה קישור
לחוק גמלת קצבת שמירת היריון מאתר של ביטוח לאומי. דבר חשוב מאד
לא כל גניקולוג או רופא יכול לחתום על הבקשה אלא רק רופא מיילד ורצוי שהוא יהיה גם מומחה בסיכוני היריון.

בפועל כמעט כל גניקולוג

הוא מיילד (ההתמחות באה יחד לרוב), אבל זה נכון שרצוי ללכת לרופא שיודע איך לכתוב את המכתב.

למעלה