זכויות אופר

מצב
הנושא נעול.
זכויות אופר

זכויות אופר
אני עובדת 13 שעות ביום ולפעמים בערב שעות נוספות, כלומר מ-7 בבוקר עד 12-01 בלילה ואני מקבלת שעה הפסקה, אני מקבלת משכורת גלובלית ולא לפי שעות, האם מגיע לי שעות נוספות? אני צריכה לדרוש אותם מהמעסיק שלי? כמה שעות מותר למעסיק שלי להעביד אותי אם הוא משלם לי משכורת גלובלית? ומה לגבי חול המועד, עבודה רגילה או חצי יום? אני זכאית ל"חופשה" באמצע השבוע למספר שעות? אני עובדת כל יום מ-7 בבוקר עד 8 בערב ולרוב יותר. אני מקבלת הפסקה ביום בערך שעה אבל לא כל יום. אני ישנה בבית כך שאני נמצאת בעבודה 24 שעות ועובדת מתוכם כ-13 שעות

תשובות

זכויות אופר
אני עובדת 13 שעות ביום ולפעמים בערב שעות נוספות, כלומר מ-7 בבוקר עד 12-01 בלילה ואני מקבלת שעה הפסקה, אני מקבלת משכורת גלובלית ולא לפי שעות, האם מגיע לי שעות נוספות? אני צריכה לדרוש אותם מהמעסיק שלי? כמה שעות מותר למעסיק שלי להעביד אותי אם הוא משלם לי משכורת גלובלית? ומה לגבי חול המועד, עבודה רגילה או חצי יום? אני זכאית ל"חופשה" באמצע השבוע למספר שעות? אני עובדת כל יום מ-7 בבוקר עד 8 בערב ולרוב יותר. אני מקבלת הפסקה ביום בערך שעה אבל לא כל יום. אני ישנה בבית כך שאני נמצאת בעבודה 24 שעות ועובדת מתוכם כ-13 שעות
תשובות
את זכאית לתשלום שעות נוספות. על השעה התשיעית והעשירית לעבודתך - 150% מהשכר. לאחר 10 שעות, את זכאית ל-175% מהשכר. ההפסקה שניתנת לך היא כדין. העובדה כי הינך מועסקת 13 שעות ביום אינה מזכה אותך בתוספת הפסקה אך כאמור לעיל, את זכאית לתשלום שעות נוספות. לגבי זכויות חופשה, חגים, הבראה אני מצרפת לך קישורים, המפרטים את זכויותיך עפ"י חוק. עייני בהם וחיזרי אלינו אם יש לך עוד שאלות .

אוי איזה טעות עשיתי

תשובות
את זכאית לתשלום שעות נוספות. על השעה התשיעית והעשירית לעבודתך - 150% מהשכר. לאחר 10 שעות, את זכאית ל-175% מהשכר. ההפסקה שניתנת לך היא כדין. העובדה כי הינך מועסקת 13 שעות ביום אינה מזכה אותך בתוספת הפסקה אך כאמור לעיל, את זכאית לתשלום שעות נוספות. לגבי זכויות חופשה, חגים, הבראה אני מצרפת לך קישורים, המפרטים את זכויותיך עפ"י חוק. עייני בהם וחיזרי אלינו אם יש לך עוד שאלות .
אוי איזה טעות עשיתי
זה מה שקורה כשכותבים תביעה ובמקביל עונים לפורום! תשלום שעות נוספות במהלך ימות השבוע הוא 125% מהשכר על השעתיים הראשונות ו-150% על כל שעה נוספת מעל 10 שעות. סליחה על הבילבול. האם את עובדת גם בשישי ושבת?

שיר ורד

New member
ברצוני להפנות את תשומת לבך

תשובות
ברצוני להפנות את תשומת לבך
לפס"ד תקדימי בתחום זה שקרוי אופר. בו נפסק בדעת הרוב, כי חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על אופר בגלל הקושי להוכיח את שעות העבודה . אך נקבע בפס"ד זה שמגיע לאו-פר פצוי בגין אופי עבודתה בגובה 30% משכר המינימום. בעקבות פס"ד זה, נוהג משרד התמ"ת להחתים היום כל מי שמבקש להביא עובד זר לטיפול בחולה סיעודי, על מודעותו של המעסיק לפסק דין של בית הדין הארצי לעבודה הקובע שבהעסקת מטפל סיעודי הגר בבית המטופל יש לשלם לפחות שכר מינימום + 30%. כדאי להזכיר שפסקי דין קודמים שניתנו בבתי דין אזוריים לעבודה, כולל המשפט המתוקשר של טניה שאו נגד שרה נתניהו, נפסק שחוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל על אופר ולכן לא מגיע לעובד כל פיצוי בגין עבודה בשעות נוספות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה