זכויות בעלי החיים

El Duche

New member
סייג לחוכמה שתיקה

"ביולוגיה של בעלי חיים שונים היא שונה מדי בשביל שניתן יהיה להפיק תועלת לאדם מתוך מחקר על בעלי חיים" - אני מבין שאתה אומר את זה, מתוך ידיעה אבסולוטית של כל הביולוגיה (=הפיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה ועוד...) של עולם החי. נכון? לא? אז מאיפה אתה לוקח את זה? אל תסמוך על פעילים למען בעלי חיים - הם יכולים לשקר בדיוק כמו כל אחד אחר (ומתוך היקרות אישית עם כמה מהם, אני יודע שזה מה שהם עושים).

Talia E

New member
את יוצאת מנקודת הנחה

שהיא שגויה לדעתי, שניסויים בבעלי חיים יצילו את חייך או את חיי יקירייך. אני בטוחה שיתנו לך פה מידע שמראה גישה שונה (והיא שניסויים בבעלי חיים מזיקים לבני אדם). בנוגע לענין האישי שלך; עד כה רפואה "אלטרנטיבית", נתנה לי תמיד פתרונות הרבה יותר טובים מ"מערבית". אם תכתבי אליי במסר אישי, אוכל לתת לך את מספר הטלפון של מטפל מעולה, שהיו לו גם הצלחות במקרים של סרטן (ללא הבטחות). ויוכל גם להיטיב את מצב בריאותך, כך שבתקווה, לא תגיעי למצב של סרטן (סרטן הוא כשל של המע´ החיסונית). איש סיני חכם אמר פעם: "זה מאד טפשי להתחיל לחפור באר, כשכבר צמאים" - או במילים אחרות, מנעי את המחלה במקום לחכות לבואה!

fnord0

New member
מניעה ../images/Emo111.gif מול ריפוי ../images/Emo101.gif

אחת הבעיות של הרפואה המערבית היא דווקא במודל העסקי שקיים בין הרופא לבין הציבור. בעולם המערבי, אנחנו (הציבור הרחב) לא פוגשים רופא אלא כשאנחנו כבר חולים, ואז אנחנו משלמים לו כדי שירפא אותנו. למעשה אנחנו מייצרים אצל הרופאים אינטרס לדאוג שחלק מהאזרחים יהיו חולים בכל נקודת זמן, כי אחרת ממה יחיו הרופאים? אני לא רומז, חלילה, שרופאים פוגעים בכוונה בבריאותם של הפציינטים, אבל הפרדוקס קיים ובעקבותיו התפתחה כל הרפואה המערבית כמתודה של "כיבוי שרפות" רק לאחר שהן כבר פרצו. ברפואה הסינית, לעומת זאת, היה נהוג במשך אלפי שנים שהאזרחים משלמים לרופא הכפר שלהם סכום כסף קבוע בכל חודש שבו הם בריאים (מין "מס בריאות" שכזה), ובחודש שבו הם חלו במשהו, דווקא אז לא שילמו לרופא את המס של אותו חודש. מובן שבמצב כזה התאמצו הרופאים למנוע כמה שיותר מחלות עוד בטרם תפרוצנה, ולו מהשיקול הכלכלי. במסגרת ההסדר היתה גם חובה על כל אזרח לפגוש את הרופא שלו אחת לכמה זמן סתם כדי לשוחח איתו על החיים, היקום וכל השאר. במהלך השיחה היה הרופא מאבחן בעיות רפואיות שעלולות לפרוץ אצל המטופל בזמן הקרוב, והוא היה מציע לו תרופות וטיפולים שאמורים למנוע בעיות רפואיות אלה עוד בטרם פרצו ולהבטיח את הכנסתו של הרופא גם בחודש הבא. זו לדעתי אחת הסיבות העיקריות שהרפואה הסינית היא בעיקרה רפואה מונעת ולא רפואה שיקומית כמו במערב.

El Duche

New member
רפואה מערבית

עם כל הבעיות והחסרונות ברפואה הזו, היא הדבר הטוב ביותר שאי פעם קרה למין האנושי! רפואה מערבית ולא אלטרנטיבית היא זו שהשמידה את האבעבעות השחורות, את פוליו ועוד מחלות רבות נוספות. מעולם אורך החיים הממוצע לא היו כה גבוהה כמו עכשיו והיתרון הגדול ביותר: רק רפואה מודרנית אפשר לספק להמוני אדם.

למעלה