זכויות בעקבות מיזוג ?

מצב
הנושא נעול.

cyaron

New member
זכויות בעקבות מיזוג ?

זכויות בעקבות מיזוג ?
היי, החברה בה אני עובד התמזגה עם חברה נוספת גדולה יותר. לחברה הממוזגת יש שם חדש (איחוד של שני שמות החברות) ומקום חדש (לא רחוק הרבה מהישן). רמזו לנו (לעובדים) שיתכן ואולי נצטרך לחתום על חוזים חדשים. השאלות שלי: - האם אני זכאי להתפטר בעקבות המיזוג ולקבל פיצויים ? - במידה ונחתום על חוזה חדש האם אני יכול לדרוש את הפיצויים שהם למעשה מהחברה הקודמת (לחברה השנייה יש מוניטין של חברה שלא משלמת פיצויים למי שמתפטר) ? - איזה זכויות יש לנו (לעובדים) בעקבות המיזוג ? תודה, ירון

שיר ורד

New member
במקרים של מיזוג ישנן וריאציות שונות

זכויות בעקבות מיזוג ?
היי, החברה בה אני עובד התמזגה עם חברה נוספת גדולה יותר. לחברה הממוזגת יש שם חדש (איחוד של שני שמות החברות) ומקום חדש (לא רחוק הרבה מהישן). רמזו לנו (לעובדים) שיתכן ואולי נצטרך לחתום על חוזים חדשים. השאלות שלי: - האם אני זכאי להתפטר בעקבות המיזוג ולקבל פיצויים ? - במידה ונחתום על חוזה חדש האם אני יכול לדרוש את הפיצויים שהם למעשה מהחברה הקודמת (לחברה השנייה יש מוניטין של חברה שלא משלמת פיצויים למי שמתפטר) ? - איזה זכויות יש לנו (לעובדים) בעקבות המיזוג ? תודה, ירון
במקרים של מיזוג ישנן וריאציות שונות
למימוש המיזוג והן קובעות לגבי הזכות לקבלת פצויי פיטורים. לפי הבנתי במקרה שלכם המעסיק יכול לבחור בין שתי אפשרויות. פיטורי כל העובדים בחברה שלכם (ואולי גם בשניה) ומתן פצויי פיטורים על פי חוק, ולהחתים את העובדים שירצו בכך על חוזה עבודה חדש (שיכול להיות בתנאים טובים או רעים יותר) וכמובן ללא שמירת הרתף לעניין פצויי פיטורים. להודיע לכל העובדים, כי החברה החדשה היא ממשיכתה של החברה הישנה, להתחייב שבמקרה של פיטורים בעתיד תקופת העבודה מצורפת לצורך חישוב פצויי פיטורים ולהשאיר את חוזה העבודה הקיים בתוקף (כולל כל זכויות הותק). לדעתי , במקרה כזה אתה רשאי להתפטר (ולא להמשיך לעבוד בחברה הממוזגת) ולקבל פצויי פיטורים. שים לב, לפי הנחיות שהוציאה לאחרונה רשות המיסים, אם תקבל פצויי פיטורים בעקבות המיזוג, אולם תמשיך לעבוד בחברה הממוזגת, שלטונות המס עשויים לא להכיר בפצויים אלו כפצויים הפטורים ממס, ותחוייב בתשלום מס הכנסה על הפצויים.

beky1

New member
כן

זכויות בעקבות מיזוג ?
כן
אתה זכאי לכספי פיצויים כי למעשה פוטארת מהמקום הישן והתקבלת למקום החדש לכל דבר ועניין. חתימת הסכם חדש , מגדיר זאת. לגבי זכויותך במקום החדש , יש לבדוק את חוזה העסקה המגדיר תנאים אלה , פרטים נוספים תוכל לקבל במחלקת כח אדם של החברה החדשה. המלצה: במידה וכספי הפיצויים שלך מועברים לביטוח המנהלים שלך , לא מומלץ לפדות את הכספים משום שהם מקטינים את סכום הביטוח שאתה מבוטח עליו. אבל עליך לדרוש מסוכן וחברת הביטוח מכתב המאשר כי כספים אלה פטורים והם שייכים לך ולא למעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה