זכויות הילד והנוער-הנוער לשלטון

זכויות הילד והנוער-הנוער לשלטון

היום היה יום נורא. דיכאון. אולי ננצל אותו להתחלה חדשה - נקים את המפלגה אודותיה כבר סיפרתי - המפלגה לזכויות ילדים ונוער - הנוער לשלטון. צעירים מתבקשים לתרום כמה שקלים לבנק הפועלים סניף 674 חשבון 116488 סטודנטים ותיכוניים מוזמנים להתעניין. המפלגה איננה מאופיינת בשמאל או ימין אלא בזכויות חברתיות. תודה.

החשבון נסגר. בנק הפועלים

עשו לי בעיות. מי שירצה לסייע - ישאיר כאן פרטיו.

orlyt

New member
הגזמת..

גם אם באמת היית רוצה להקים תנועה או מפלגה, לא ככה עושים את זה. יש פרוצדורה חוקית לכך. גם אם את רוצה לגייס כספים למען המטרה שאת מאמינה בה, הרי שלפרסם את חשבון הבנק שלך באינטרנט זו לא הדרך - שכנעי אנשים שמה שאת מציעה ראוי לתמיכה. כרגע הרעיון כללי ביותר, ולא ממש משכנע. אני למשל, למרות שרואה את החשיבות הגדולה של זכויות ילדים ונוער, ומודעת לכך שהם אוכלוסיה שמוזנחת בשל חוסר הכוח האלקטורלי שלה, לא הייתי מצביעה למפלגה שזו כל האג'נדה שלה. מה עם נושאים כלכליים? מה עם נושאים חברתיים אחרים? מה עם נושאי בטחון ומדינה? אם זכויות ילדים ונוער מעניינות אותך ואת רוצה לפעול בתחום, יש כמה וכמה ארגונים ששמו לעצמם מטרה לשמור ולהגן על זכויותיהם, מכיוונים שונים, אולי לפני שאת מקימה תנועה/מפלגה חדשה, תראי איפה ניתן לסייע לקיימים: אל"י - האגודה להגנת הילד עלם - עמותה למען נוער במצבי סיכון ומצוקה ואחרים..

איפא הארגונים האלה.......

כאשר בכנסת מחוקקים ומדיינים ומפקירים את זכויות הילד, למשל בחוק החינוך המיוחד החדש..... מדוע אינם פונים לבג"ץ לעולם? מה הכל בסדר?.......

orlyt

New member
הכי טוב זה לשאול אותם

לרוב נציגים שלהם יושבים בועדות הכנסת כשיש דיונים רלוונטיים. האם הם עושים פעילות נוספת על כך, אינני יודעת. אבל אם הנושא באמת חשוב לך, למה לא לפנות אליהם ולראות אם ניתן להשתלב בפעילות קיימת, במקום להמציא את הגלגל מחדש..? יכול להיות שתגלי שהם לא מתאימים לך ולמה שאת מחפשת, אבל יכול להיות שכן.

mayarut

New member
יש אפשרות להשפיע!

כנסי לאתר הכנסת, תמצאי את חברי הוועדה המטפלים בנושא ושלחי להם מכתב. יש את רשימת כל המיילים של חברי הכנסת, יש את רשימת כל הוועדות ופרוטוקולי הישיבות. בהצלחה

אני בהחלט עושה זאת..............

אך מנהג הוא בועדה להזמין רק את הארגונים, עמותות,ומשרדי ממשלה. כמה פעמים הצלחתי להשתחל, ואפילו לשכב על הגדר אבל הבעיה היא שבוועדה מדברים על טובת הילד, וזכויות הילד הן נושא אחר לחלוטין. כיוון שאין כיום בכנסת אדם המזוהה עם הנושא, הטיפול בחקיקה בענין ילדים מתחלק בין כמה וועדות, הפרוטוקול מתפרסם רק אחרי חודש, אי אפשר לדעת מה קורה בוועדה. הצעתי להם לפרסם מודעה בעיתון הקוראת למעוניינים להשתתף, על מנת ליצור לובי מעורב. אני חושבת שהארגונים שהזכרת הם בנושא טובת הילד ולא זכויותיו.

המועצה לשלום הילד........

שינתה את שמה למועצה לזכויות הילד - אולי עכשיו לגוסינסקי - העומד בראשה (קדמן הוא רק המנכ"ל) יהיה יותר מזל...........

עד הלום

New member
גם הילדים של אחותי צריכים מחשב חדש!

הם מרגישים שזו זכותם. אנא תרמו בעין יפה לחשבון הבנק שלה... lol!

אני מבקשת קצת קרדיט......

אני פעילה מאוד בעניני זכויות הילד אבל העתונות לא כסתה אף פעילות שלי עד היום. אני פעילה בועדות הכנסת, בבג"ץ, ובהפגנות יחיד, ומעתה גם בפורומים של תפוז.....

זהירות!!

לתמימים שבינינו. אין לזרוק כסף סתם למישהו שמצהיר על כוונה טובה ברשת. זאבה חביבה, לפני שאת חושפת שיניים, אנא שתפי אותנו בעוד פרטים: האם נרשמה המפלגה כחוק אצל רשם המפלגות? אם כן, מה מספרה? מדוע לא ציינת שהתרומה המותרת למפלגה היא עד 1,800 ש"ח בשנה קלדנרית לבית אב? אם לא, האם נפתחה עמותה כנדרש, ונרשמה כחוק אצל רשם העמותות? אם כן, מה מספרה? האם את שולחת קבלה על תרומה לתורמים? האם התרומה מוכרת כהוצאת מס לפי סעיף 46 בפקודת מס- הכנסה (אם אכן הקמת עמותה את בוודאי יודעת על מה מדובר)? אם לא, באיזו רשות בדיוק את מבקשת כסף? האם המפלגה שאת מתכוונת להקים, מתכוננת להתחיל את פעילותה בעבירות על חוקי מימון ותרומה כבר מן הרחם? אודה להתייחסות רצינית, Jonathan Livingston

תודה על השאלות......הזדמנות

להסביר. החלטתי לרוץ בבחירות שהתקיימו השנה. ניסיתי להרשם כמפלגה אצל רשם המפלגות בשם המפלגה לזכויות הילד. נודע לי שעלי להפקיד דמי פרסום בסך 73,000 שקל. כיוון שהבחירות היו מאוד מהירות ניסיתי לבקש פטור מהבירוקרטיה המקובלת. קבלתי את תשובתו של רשם המפלגות שעלי להפקיד את הכסף ולא - אין רישום. עם התשובה הזו בקשתי להצטרף לעתירה של "ישראל אחרת" בבג"ץ שגם בקשה הקלות. לצערי כב השופטת דורנר לא נתנה לי להצטרף לעתירה כיוון שהמדינה הגיעה איתם להסכם והם משכו את העתירה. פניתי לבית המשפט המחוזי במקום מגורי בעתירה שנדחתה (עם כי עלי לציין שקבלתי תגובה מאוד רצינית מהפרקליטות)הזמן היה קצר ולא הספקתי לארגן מאה אנשים שיחתמו ולא היה לי מימון לעו"ד ולא התמצאתי בדרישות המימון, ונדחיתי על ידי ועדת הבחירות. לפני יומיים נודע לי שכיוון שהמפלגה לא הוקמה עדיין אני יכולה כעת לאסוף כסף בכל דרך אפשרית - אין צורך בעמותה. אם ידוע לך משהו אחר אשמח לדעת. תנו לי נקודת משען......(הפורום הזה למשל...) גליליאו.

רק למען הנוקדנות

ולמי שמחפש/ת מידע מדויק, אציין שעמותה, כשלעצמה, אינה חייבת לפתוח תיק מס הכנסה ו/או להשיג מעמד של מלכ"ר. נוהל זה "נראה טוב" בשעה שהעמותה מבקשת כסף מהציבור (וכמובן שזה מחוייב כשהעמותה מבקשת מימון מהמדינה), ותו לא.

לא הזכרתי פתיחת

תיק במס הכנסה. המקום היחיד בו הזכרתי את מס הכנסה היה בהקשר לסעיף 46, אשר הופך את התרומה להוצאה מוכרת. הדבר חשוב לתורם, ומשפיע על המס שלו, ולא של העמותה כמובן... (סליחה על אי-הבהירות).

זה עצוב

עצוב שמה שחשוב לרוב המגיבים כאן זה כל מיני פרטים טכניים, ונושא זכויות הילדים עצמו. אבל כנראה שהנושא הזה באמת לא מעניין אף אחד במדינה הזאת.

orlyt

New member
אני לא חושבת שזה המצב

אם היתה עולה שאלה או סוגיה שרלוונטית לזכויות ילדים, היה ניתן לפתח דיון. אבל כשאומרים משהו כללי כמו "זכויות ילדים" ומציעים להקים מפלגה או תנועה (שלא לדבר על הנסיון להשיג ככה תרומות), קשה להתייחס בצורה עניינית. אפשר לדבר על זכויות הילד במשפחה, בבית הספר, לנסות ולספר מה נעשה ומה חסר בעשיה הנוכחית. להציג את הדברים כך שניתן יהיה להגיב אליהם עניינית ולא רק בהתלהבות של עגל לרוץ ולתרום למפלגה בלתי קיימת.

מעט פרופורציה (ומעט יותר אירוניה)

התייחסתי ל"פרטים טכניים" שאת/ה עצמך העלית בפרטנות רבה. הכותרת שנתתי להודעתי היתה, לטעמי, אירונית מספיק כדי להבהיר שזה רק digression ולא הנושא העיקרי.

למעלה