זכויות והטבות בארגון

smile2life

New member
זכויות והטבות בארגון

(מסמך מתוך אתר ארגון נכי צה"ל) קביעת דרגת הנכות נכה שתביעתו הוכרה על ידי קצין תגמולים, יוזמן להופיע בפני ועדה רפואית לצורך קביעת דרגת נכותו. הוועדה תקבע את דרגת הנכות (קבועה או זמנית) לכל סוג פגיעה, לפי חומרתה, על יסוד התקנות לקביעת דרגת נכות. תפקידה של הוועדה הרפואית להעריך את נכותו של הנפגע, הן על יסוד החומר הרפואי והן על יסוד בדיקתו של הנפגע, ולבטא נכות זו באחוזים, על ידי התאמת הפגיעה / ות לסעיפים המתאימים שבקובץ המבחנים לקביעת דרגת נכות, לפי תקנות החוק הנ"ל. קובץ המבחנים מכיל תיאור מפורט של פגימות ומחלות לפי סוגיהן, כאשר לכל פגימה ומחלה נקבעו אחוזי נכות, בצד הפירוט של החומרה וההגבלה המסוימת שנגרמה על ידי אותה פגימה. בכל מקרה שנקבעו לנכה דרגות נכות לגבי מספר פגימות, תחושב דרגת נכותו הכוללת בצורה של הפחתה, כדלקמן: א. דרגת הנכות הגבוהה מבין כל הפגימות תחושב במלואה. ב. דרגת הנכות השנייה בגובהה תחושב מתוך האחוז שנותר לאחר הפחתת דרגת הנכות הגבוהה. לדוגמא, במקרה שוועדה רפואית קובעת שתי פגימות, כאשר האחת בדרגת נכות של 50% והשנייה בדרגת נכות של 30%, יהיה החישוב באופן הבא: 30X50 לחלק ל 100 = 15% ג. בכל מקרה של שלוש פגימות או יותר, שלגבי אחת ואחת מהן קיימת דרגת נכות נפרדת לפי המבחנים ייעשה החישוב כמפורט בסעיף ב´ לעיל. העיקרון שבצורת חישוב זו הוא שככל שיש חיבור של יותר פגימות, הרי דרגת הנכות נטו לכל פגימה שמעל לפגימה היסודית הראשונה הולכת ופוחתת. במקרים מיוחדים, כאשר שתי פגימות או יותר מתייחסות לאברים זוגיים, רשאית הוועדה הרפואית לחבר דרגת נכות אחת עם קודמתה, בלי להכלילה בחישוב המקובל. תגמול עבור נכות נכה שנקבעו לו 20% נכות, לפחות, זכאי לתגמול חודשי. התגמול ישולם מיום שחרורו מהשירות הצבאי במהלכו אירעה הנכות, אם התביעה הוגשה בתוך שנה מיום שחרורו; או מיום הגשת התביעה, אם הוגשה לאחר שחלפה שנה מיום שחרורו. התגמול החודשי המשולם לנכה על 105.1% משכרו של עובד מדינה בדרגה 17 של הדירוג המנהלי ושאין משתלמת לו תוספת עבור בן משפחה (השכר הקובע). תגמול עבור נכות 100% מיוחדת נכה המשותק שיתוק מלא בחצי גופו התחתון, או שהוא קטוע שתי גפיו התחתונות או שתי גפיו העליונות, או שהוא עיוור מוחלט בשתי עיניו, ונקבעה לו דרגת נכות 100% מיוחדת, יקבל תוספת של 40% מעל תגמוליו החודשיים. ד. תגמול טיפול רפואי (תט"ר) לתגמול זה זכאי נכה אשר לגביו ניתן אישור הרופא המוסמך המחוזי. שיעורו של תגמול מיוחד זה לנכה רווק או נשוי ללא ילדים הינו 86.7% ולנכה נשוי עם ילד(ים) 112.4% מהדרגה הקובעת, בניכוי התגמול המשולם לפי אחוזי נכותו. הדרגה הקובעת הינה סך כל המשכורת המשתלמת לעובד מדינה שדרגת משכורתו 22 של הדירוג המנהלי ושאינה משתלמת לו תוספת שכר בעד בן משפחה. נכה רווק או נשוי ללא ילדים, שהוא מאושפז, זכאי ל 75% מגובה התשלום הניתן לנכה כנ"ל שאינו מאושפז. נכה נשוי עם ילד (ים), שהוא מאושפז, זכאי לקבל תגמול זהה לזה הניתן לנכה כנ"ל שאינו מאושפז. אם עבד הנכה לפני קבלת הטיפול הרפואי, ומשכורתו עלתה על שכרו של עובד מדינה בדרגה 22 ישולם לו תשלום שהוא ממוצע של שכרו בשלושת החודשים שקדמו לפציעתו או להזדקקותו לתשלום האמור ובלבד שתשלום זה לא ייעלה על התשלום המירבי שמקבל חייל בשרות מילוים פעיל. על הנכה להמציא אישורים על גובה משכורתו בשלושת החודשים שקדמו לפציעתו או להזדקקותו לתשלום האמור. אם הנכה עצמאי, עליו להמציא הצהרה מאומתת לגבי תקופת הזכאות; ואם יתבקש על ידי הלשכה ימציא הצהרתו למס הכנסה לגבי השנה שקדמה לפציעתו והשנה השוטפת. את הבקשה לקבלת התגמול עבור תקופת הטיפול הרפואי בה לא היה הנכה מסוגל להשתכר למחייתו עליו להגיש במרפאת השיקום המחוזית בתכוף להזדקקותו טיפול הרפואי האמור. נכה עובד שכיר הנמצא זמנית בטיפול רפואי עקב נכותו המוכרת זכאי להחזר חלקו של המעביד בהפרשה לקרנות סוציאליות למיניהן. על הנכה להמציא ללשכת השיקום אישור המעביד, המופנה ללשכה עם פירוט הפרשותיו לקרנות השונות. התשלום יבוצע ישירות לפקודת המעביד. ה. תגמול לנכה נצרך נכה שדרגת נכותו היא 50% ומעלה, אשר ועדה מוסמכת קבעה כי אינו בר שיקום והחליטה לגביו כי הינו נצרך, ישולם לו תגמול נצרך בגובה 124.4% מדרגה 22 של הדירוג המנהלי של עובד מדינה שאין משתלמת תוספת למשכורתו בזכות בן משפחה, במקום התגמול החודשי הרגיל הניתן לנכה לפי דרגת נכותו. אם הוא נשוי ואב לילדים, ישולם לו תגמול בגובה 138.2% מהדרגה הנ"ל. נכה המקבל קצבה לפי חוק אחר, או תמיכה כספית, או דמי מחיה מכל מקור אחר, תיבדק זכאותו בהתאם להוראות החוק. ו. תגמול מיוחד לנכים (תג"מ) נכה שאיבד את כושרו להשתכר ואיננו בר שיקום זכאי לתגמול מיוחד המבטיח לו אמצעי קיום, על פי הקריטריונים הבאים: 1. נכה שדרגת נכותו המוכרת עקב "החמרה" אינה פחותה מ 35% אולם דרגת נכותו הכוללת מעל 50% ומעלה והעונה על יתר התנאים המזכים אותו בתגמול כנצרך, זכאי לתשלום בשיעור התגמול שנקבע בחוק לגבי נכה נצרך. 2. נכה הסובל מנכות פיזית שאיבד כושרו להשתכר זכאי לתשלום בשיעור התגמול הניתן לנכה מחוסר פרנסה בהתאם לאחוז נכותו. 3. נכה המוכר על פגיעה נפשית או פגיעת ראש שדרגת נכותו פחותה מ 40% ואולם, בעקבות פגיעתו, על פי אבחנה רפואית, אינו מסוגל להשתכר למחייתו ואין לו הכנסה נוספת זכאי לתשלום בשיעור התגמול הניתן לנכה מחוסר פרנסה בדרגת נכות 40%. 4. נכה שדרגת נכותו אינה פחותה מ 35% וגילו 50 שנה ומעלה, שפרש פרישה מוקדמת ממקום עבודתו מסיבות רפואיות או סיבות שאינן תלויות בו והלשכה אינה סבורה כי ביכולתה לשקמו, יהיה זכאי לתגמול בגובה תגמול פרשיה מוקדמת על פי גיל פרישתו. ז. תגמול למחוסר פרנסה נכה מובטל שדרגת נכותו 10% ויותר, שנרשם כמועמד לסידור בעבודה בלשכת השיקום, שזכאי לתשלום תגמול כמחוסר פרנסה, בתנאים הבאים: 1. הלשכה לא הציעה לו כל עבודה. 2. הנכה לא סירב לקבל את העבודה שהוצעה לו ואין לו הכנסה כדי למחייתו. 3. הנכה אינו מקבל קצבת נכות כללית, אבטחת הכנסה או כל קצבה או גמלה אחרת בתקופה האמורה, לפי חוק. 4. הנכה לא קיבל בעבר אמצעי שיקום והוא עונה לכללים להשמה בעבודה, או שבוטל שיקומו הקודם על ידי ועדה לביטול שיקום ראשון בלשכה, או על ידי ועדת ערעורים עליונה. הדרגה הקובעת, המשמשת בסיס לגובה תגמול זה, היא משכורת עובדי מדינה בדרגה 22. שיעור התגמול נקבע על פי דרגת הנכות והמצב המשפחתי כדלקמן: נכה שדרגת נכותו מ 10% עד 18% יקבל 40.8% מהדרגה הקובעת, ואם יש לו ילד – 59.6% מהדרגה הקובעת. נכה שדרגת נכותו מ 19% עד 39% מהדרגה הקובעת ואם יש לו ילד – 84.8% מהדרגה הקובעת. נכה שדרגת נכותו ב 40% עד 100% יקבל 84.8% מהדרגה הקובעת, ואם יש לו ילד – 110% מהדרגה הקובעת. מהסכומים הנ"ל ינוכה התגמול החודשי הנקבע על פי דרגת הנכות. ח. תוספת תגמול לנכה קשיש נכה, בהגיעו לגיל 65, ונכה (אישה) בהגיעה לגיל 60, זכאים לתוספת של 10% על התגמול הרגיל, ולא יהיו זכאים לתגמול הניתן למחוסרי פרנסה. ט. תגמול פרישה לנכה מתבגר (מגיל 50) נכה שגילו 50 שנה ויותר שפרש מעבודתו מסיבות רפואיות, באישור הרופא המוסמך של האגף ואינו כשיר עוד לעבודה, יהיה זכאי לתוספת תגמול (להלן "תגמול פרישה", אם דרגת נכותו 35% לפחות ואם הכנסותיו מגמלה חודשית או מרווחים אינן עולות על כפליים מהשכר הממוצע במשק. שיעורו של תגמול הפרישה מותנה בגיל פרישת הנכה. שיעורו המרבי הוא 71.1% משכר עובד מדינה בדרגה 17 בדירוג המנהלי.

siag

New member
מכירים את המסמך...

המסמך נכתב בשפה המתאימה לעו"ד אולי, שהוא יודע להבין את המסתתר בין השורות, וגם יודע לקרוא את המשמעות השניה שכתובה במסמכים האלה, כמו שנוכחתי לדעת בבואי לשיקום. כל מה שהבנתי כ-x הם פירשו לי את זה כ-y. דבר איתנו פשוט במספרים ובשקלים (לא באחוזים וחישובים של האוניברסיטה): נכה 50% הזכאי לרכב רפואי, לאיזה נפח מנוע הוא זכאי? מה הסכום שהוא מקבל עבור טסט ביטוח ודלק? מה המענק? ומה ההלוואה?

smile2life

New member
מספרים

מספרים מתפרסמים בעמודים האחרונים של "הלוחם" בטאון ארגון נכי צה"ל המופיע אחת לחודש ונשלח לחברי הארגון אם ברצונך לקבל מספרים אני מפנה אותך לעמוד 52 בגיליון האחרון (חודש אפריל).

siag

New member
בעיתון שלי בעמוד 52 לא מצויין סכום

הדלק המגיע לנכה 50 אולי תציין לי את הסכום ובאמת עם איזה מסמך רציני אוכל לנפנף להם בפנים על מה שמגיע לי. כשיהיה לי חשק להתחיל לספר קצת סיפורים, אגלה לך באיזה גאונות הם יודעים לפרש את הכתוב בשני פנים.

שני 4

New member
תלוי. למשל נכה קטוע מקבל נפח

2400 .אני צריכה לשלם לטסט 20 ש"ח. לגבי ביטוח אני לא זוכרת סכומים מדויקים אך זה מופיע בלוחם ( כל נפח מנוע סכום שונה ) לדעתי את כל הפרטים המדויקים תברר באגף רכב רפואי. יו ניזכרתי אני רוצה לספר משהוא שקשור לרכב: הרי לפני הקטיעה הייתי גם נכת צה"ל, והיה לי הונדה שהאחזקה החודשית שנותנים לי זה 1200 ש"ח בערך. טוב לצערי עברתי את הקטיעה ואני רואה שלא שינו לי את האחזקת רכב(בעלי אמר לי שלדעתו צריכים לשנות) מיפה לשם אני התקשרתי לטובה ואמרתי לה למה אני מקבלת רק 1200 ש"ח, הרי אני קטועה. והיא אמרה: טוב החל מחודש הבא תקבלי את צודקת (קיבלתי הפרשים) נו אז גם פה היו מניאקים איתי שלא נתנו לי ישר - אבל אני מבינה אותם, כולנו בני אדם ובני אדם גם טועים או מתבלבלים .....

ominator

New member
רכב לנכה 50%

אני מעביר לך טבלה לעיונך, תכניס את עצמך למקום המתאים. להלן פרטים מסייעים: 1. לרכב בנפח מנוע עד 1,600 סמ"ק זכאי: 1.1. נכה שדרגת נכותו 50% או יותר על סוגי פגימה שונים (חוץ מסוגי הפגימה שיפורטו בהמשך). 1.2. נכה שדרגת נכותו המצטברת ללא הפחתה היא 50% ומעלה וכל הפגיעות הן ברגליים, באגן הירכיים ובעמוד השדרה המותני בלבד. 1.3. נכה שדרגת נכותו המצטברת ללא הפחתה היא 55% ומעלה ו - 10% לפחות מכל הפגיעות הן ברגליים ובעמוד השדרה המותני בלבד. 1.4. נכה שנפגע ברגלו בדרגת נכות 30% - 49%. 1.5. נכה מאושפז. 2. לרכב בנפח מנוע עד 1,800 סמ"ק זכאי: 2.1. נכה, הזכאי לרכב בנפח של 1,600 סמ"ק, שהוגבל על ידי המכון לבטיחות בדרכים לרכב עם הגה כוח. 2.2. נכה שהוא קטוע יד בדרגת נכות 50% בגין קטיעה זו, ובעל דרת נכות נוספת של 30% בגין ליקויי ראיה בעין אחת. 2.3. נכה שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים קבע לגביו שעליו להשתמש בהגה כוח. 2.4. נכה עיוור שדרגת נכותו היא 100% ויותר. 3. לרכב בנפח מנוע עד 2,000 סמ"ק זכאי: 3.1. נכה פגוע ראש עם נזק מוחי; כולל: חוסר עצם בגולגולת, פגיעה בעצבים הקרניאליים, פגיעה בגרעינים המרכזיים של העצבים הפריפריים, התקפים אפילפטיים, דיזארטריה; או המיפלג כתוצאה מנזק מוחי, או נכה על כוויות, שדרגת נכותו 80% או יותר. 3.2. נכה פגוע ברגלו בדרגת נכות 50%-99%. 3.3. נכה עיוור בדרגת נכות 100% מיוחדת וברשותו כלב נחיה (רכב מדגם סטיישן בלבד אליו יעבור הנכה במועד החלפת רכבו בלבד). 3.4. נכה שהוא קטוע יד בדרגת נכות 50% בגין קטיעה זו, ובעל דרת נכות נוספת של 30% בגין ליקויי ראיה בעין אחת, המוגבל להגה כוח (ההגבלה נקבעת על ידי המכון לבטיחות בדרכים). 3.5. נכה שהוא קטוע יד, או נכה פגוע יד שפגיעתו מקבילה לקטיעה, בדרגת נכות 50% בגין קטיעה זו, והוא מעל גיל 50 ומוגבל להגה כוח. פרטים רבים נוספים אפשר לקבל באתר www.disable.co.il כן ניתן לרכוש את הספר "חוק הנכים" המצוי באתר זה בו יש מידע רב ומועיל. בהצלחה.

smile2life

New member
באמת כל הכבוד על היוזמה

שוחחתי עם עו"ד יעבץ בטלפון והזמניתי אותו להתארח ולענות על שאלות בפורום. הוא הפנה אותי גם לאתר הנדון.

למעלה