זכויות יוצרים באומנות

cruiser

New member
זכויות יוצרים באומנות

שלום רב, הנני יבואן של מוצרי אומנות מסין כגון פסלים, ציורים ומתנות לבית. ישנה סוגיה שמטרידה אותי כבר זמן מה והיא שאני חושש שמהמקומות שמהם אני קונה בסין סחורה ישנה שיטה של העתקה ושכפול דגמים של אומנים בינלאומיים (גם שאינם אומנים מוכרים). אני כמובן לא יכול לדעת מה היא העתקה ומה לא מכיוון שקיימים מיליוני אומנים בעולם ומיליוני גלריות גם כן ומאות מיליוני יצירות אומנות פרטיות. השיטה היא שאני טס למקומות אלו ורוכש ממפעלים וסטודיויים ומעמיס על קונטנר לארץ. האם אני עובר על חוק זכויות היוצרים ? (אני לא יכול לדעת לגביי כל פריט ופריט - וכמובן הסוחרים שם חיים בפלנטה אחרת)

יבוא מוצרים מוגנים

Cruiser שלום, בצדק אתה דואג וחושב על הדברים האלה. נסה לקבל מהסינים מסמך שאומר שכל המוצרים הם שלהם וזכויות היוצרים שלהם. זה כנראה המקסימום שאתה יכול לעשות. במצב כזה, עשויה לעמוד לך בתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים טענת "מפר תמים" שפוטרת אותך, אם תתקבל, מתשלום פיצויים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

cruiser

New member
יש לי את רשימת המקומות והאמפעלים

קודם כל תודה על התשובה המקצועית והזמן. אני תמיד שומר את כל תלושי היבוא וכמובן שמות המפעלים שמהם אני מייבא במידה ואתבע. אבל חלק מהמקומות שמהם אני קונה הם חנויות ובתי סטודיו קטנים. האם באומרך "מפר תמים" הכוונה היא שאני פטור מתביעה? האם יהיה עלי להיפטר מהסחורה? תודה על העצה.

טענת "מפר תמים"

Cruiser שלום, המשמעות של קבלת טענת "מפר תמים" היא שאתה פטור מתשלום פיצוי כספי בגין הנזק. עדיין תצטרך לסלק את המוצרים ולהפסיק להביא אותם, וכן ככל הנראה, לשלם הוצאות משפט. בברכה אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה