בוא נעשה לך קצת סדר
אני אתחיל בזה שאני לא יודע מה זה "מבחינה חוקית חזקה על המידע המלוקט". אני כן יודע מה זה ידע, אני כן יודע מהאלו יצירות ואני גם יודע מה זה לקט ואפילו מה זאת רשימת מקורות. כעיקרון, על ידע שהתפרסם, אין זכויות לאף אחד, הרעיונות הכלולים במאמרים ובספרים הם נחלת הכלל. מאמרים וספרים הם כמעט תמיד בבחינת יצירות, ולכן מוגנים בזכויות יוצרים. זכויות היוצרים הם של המחברים, או של יורשיהם או של מי שרכש מהם את הזכויות. לכן אסור להעתיק את היצירות האלה ללא קבלת רשות מבעלי הזכויות. לצד האיסר, קיימות הגנות וזה דבר די מורכב, אך בין ההגנות קיימת זכות להביא מובאות. אם אתה מעתיק את כל היצירה או חלק ניכר ממנה זה לא יחשב הבאת מובאות. יש זכויות יוצרים באוסף של מקורות. הרשימה של המקורות היא לרוב יצירה המוגנת בזכויות יוצרים. אם מישהו חיבר רשימה ביבליאוגרפית, זוהי יצירה שלו. אם זכויות היוצרים שלו אן של המוסד זאת שאלה עובדתית ומשפטית הנקבעת על יסוד התשובות לשאלות האם הוא עובד של המוסד והאם קיים בינו לבין המוסד הסכם בנדון. בכל מקרה, העתקת הרשימה שמישהו אחר חיבר ללא קבלת רשות ממנו והצעתה למכירה, מהווה לכאוה, גזילת פרי עמלו, עלולה להיחשב פגיעה בזכות היוצרים שלו לחלופין, כאשר אתה מוכר עותקים שלה, עשיית עושר שלא במשפט.