זכויות יוצרים לגביי תוכן של אתר אינטרנט

זכויות יוצרים לגביי תוכן של אתר אינטרנט

שלום לכולם, חשבתי על רעיון לאתר אינטרנט בעל תוכן ייחודי. בדקתי וגיליתי שכבר קיים אתר שמכיל חלק מהתוכן של האתר שחשבתי. האתר הזה גם לא מתעדכן בצורה סדירה, כנראה בשלבי פיתוח. אין ניתן להגן על תוכן האתר שאני רוצה לבנות ע"י זכויות יוצרים או פטנט? תודה מראש

זכויות באתר אינטרנט

לגבי פטנט אני בטוח שמארחי הפורום ידעו להשיב לך ביתר פירוט ממני, אבל קצת על זכויות יוצרים. זכויות יוצרים אינן נוצרות ברישום אלא במועד יצירת היצירה וקיבועה. בשלב זה, במיוחד אם לא אתה מתכנת בעצמך את האתר שלך או מעצב אותו ואם מישהו עושה זאת עבורך, קריטי ביותר להכין הסכם בכתב שעוסק בשאלת הזכויות (זכויות היוצרים והזכות המוסרית, ולא די באחת מהן) ולטפל בכל הנושאים החשובים. ראה/י למשל מאמר שלי בנושא ההגנה על זכויות בהסכם הקמת אתר. מאוד מצער להכנס לכל המהלך ולגלות בעתיד שמישהו יכול למנוע ממך לעשות שימוש באתר שלך. יותר מכך, ברוב העולם כלל לא ניתן לרשום זכויות יוצרים באופן פורמלי. אני יודע שבארץ מספר משרדים העוסקים בתחום מאפשרים רישום באמצעותם, אבל זה לא רישום רשמי (יותר טוב מלהיות בלי זה אבל לא שווה ערך לרישום רשמי). בארה"ב ניתן לרשום זכויות, וברישום על אתר אינטרנט, כולו או חלקו, ישנן כמה איסטרטגיות (האם כעמודים בודדים, כאתר שלם, כסדרה מתפתחת). דרך להגן מעט יותר היא לציין בכל מקום בו יש יצירה מהותית את המשפט "(C) זכויות יוצרים שייכות ל-YYY, 2008" (או כל שווה ערך מתאים. אף אחת מהדרכים לא מקנות זכויות, אך הן מקילות על ההגנה במקרה של הפרה, ומכאן העיקר. עיקר הטיפול אחרי הבטחת הזכויות וההודעה עליהן לצדדים שלישיים הוא - אכיפה. פניה למפרים, התראה והגש תביעות במקרי הצורך. מקווה שעזרתי. למאמרים שלי על זכות יוצרים

אתר אינטרנט

שלום סוכ היחידה, מעבר להסבר המפורט שכתב יורם, אוסיף לעניין זכויות יוצרים שאנו ממליצים, במקרה שמדובר באתר אינטרנט עם תוכן דינאמי, לבצע רישום זכויות יוצרים אחת לשלושה חודשים במרשם האמריקאי (שלושה חודשים לאור הוראות החוק האמריקאי). בנוגע לפטנט- תוכן ייחודי, כמו למשל האתר הראשון לסוסי פוני עד גובה 40 ס"מ, אינו עניין הכשיר לרישום כפטנט. לעומת זאת, אם מדובר באתר המשתמש בשיטות עסקיות חדשות או טכנולוגיה חדשה אז ייתכן שיהיה מקום לפטנט וזאת אפשר לברר במשרד עורכי פטנטים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

קראתי את המאמר שכתבת...

הוא באמת נותן הרבה נקודות למחשבה. איך במהלך החיפוש אחר בונה אתרים אני אגן על זכויות היוצרים. כלומר נניח שאציג את הדרישות בפני בונה אתרים מסויים ולא נגיע לסיכום, איך אני אבטיח שאותו אחד לא יעביר את הרעיון הלאה?

המשך

אין הגנה משפטית על רעיון בעלמא. כלומר, אם העניין אינו כשיר לרישום כפטנט ועדיין אין יצירה - הדרך היחידה היא להחתים על הסכם סודיות ואי תחרות (שהוא כאמור כלי משפטי חלש ובעייתי). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

איך להבטיח

נתחיל בזה שלמשפט אין יכולת להבטיח שלא יקרה מה שאת חוששת ממנו. הוא רק יכול לתת לך יותר כלים להגן על עצמך במידה שהרע מכל קורה. לכן הדרך להבטיח משולבת בהחתמה על מסמך סודיות משפטי (עם אלמנטים של אי תחרות אם תוכלי, אבל סביר להניח שלא יסכימו לחתום) וחשיפה מבוקרת של המידע והפרטים.

תודה רבה לכם. 3 שאלות נוספות

האתר הוא אתר ישראלי המשתמש בשיטה עסקית חדשה שלא קיימות באף אתר אחר. האם זה אומר שהוא יכול להרשם כפטנט בוודאות? אם לא מדוע? במידה ואבקש להחתים על מסמך סודיות את האנשים שאמורים להיות שוטפים בעסק (בוניי האתר, עו"ד, רואי חשבון וכו'...) למה סביר שהם לא יסכימו לחתום? האם אתם יכולים להפנות אותי למסמכי דוגמא מסוג זה באינטרנט? שוב, המון תודה על העזרה

המשך..

השיטה העסקית הנ"ל אינה קיימת בארץ כלומר באף אתר ישראלי אחר. לא בדקתי בחו"ל

שיטה עסקית

שלום סוכ, אין שום דבר שאפשר לומר עליו שהוא בוודאות יכול להירשם כפטנט. ברמת הכלל, שיטה עסקית כשלעצמה אינה כשירה לרישום בישראל אבל יכולה להיות כשירה לרישום במספר מדינות זרות. אין צורך להחתים עורכי דין ועורכי פטנטים על הסכמי סודיות שכן הם חייבים בסודיות מכוח החוק והפסיקה. גופים עסקיים נוטים שלא לחתום על הסכמי סודיות. הסכם סודיות בסיסי אפשר למצוא כאן. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

זאת אומרת ש-

אם אני מתכוונת ליישם שיטה עסקית זו בישראל בלבד, והאתר הוא אתר ישראלי, אז אין לי שום אפשרות להבטיח זכויות יוצרים לפני תחילת משא ומתן מול חברות בניית אתרי אינטרנט מכיוון שהוא לא יכול להרשם כפטנט בישראל ובנוסף סביר שהם לא יסכימו לחתום על מסמך סודיות. האם זה נכון על סמך ניסיון העבר שלך מול חבררות בניית אתרי אינטרנט ?

אדנדום

New member
לא

עשית קצת בלאגן. זכויות יוצרים ופטנט הם שני דברים שונים לחלוטין. כל יצירה (כמעט), כולל תוכן של אתר אינטרנט, מוגנת בזכויות יוצרים אוטומטית - מרגע יצירתה. כלומר מי שיעתיק את תוכן האתר שלך ייחשב בד"כ מפר של זכויות היוצרים שלך, ותוכלי לתבוע אותו. לעומת זאת, בהיעדר פטנט על האתר שלך (וכפי שהוסבר לך - זה כנראה יהיה המצב), לא תוכלי לתבוע אדם שיעתיק את הרעיון העומד בבסיס האתר. כלומר אם אדם אחר יבנה אתר המתבסס על אותו רעיון, אך שהקוד או התוכן שלו לא הועתקו ממך - לא תוכלי לתבוע אותו. אם הדברים עדיין לא מובנים - כדאי לפנות לעו"ד שיסביר.

אני הבנתי את זה כבר קודם. השאלה שלי היתה

איך האם אני יכולה להגן על הרעיון העיסקי העומד מאחורי האתר (לא על התוכן או על העיצוב) לפני פרסומו ע"י משא ומתן למשל עם בונה פוטנציאלי של האתר שסביר שיגיע מחברה לבניית אתרים ולא יהיה מוכן לחתום על מסמך סודיות?

למעלה