זכויות יוצרים- לשימוש ציבורי

Net4nel

New member
זכויות יוצרים- לשימוש ציבורי

שלום,
בעתיד הקרוב אני מתכנן לצאת לשוק עם איורים גרפיים בווריאציות שונות. איורים אלו מיועדים להתפרסם- לאו דווקא בסגנון פוגעני אלא גם שנון והומוריסטי.

במידה וארצה להשתמש בתווי פניו של מפורסם, דמות ציבורית, או כל אדם שיוכל להגיד שאיור ספציפי דומה לו- האם אוכל? מה אומר החוק לגבי זה?

אנסה להסביר זאת טיפה יותר לעומק- נניח שאני רוצה לאייר מפורסם קירח ורזה, ולהוסיף לו שיער, עוד כמה קילוגרמים, ועגילים. את הציור אצייר מההתחלה על גבי המחשב, ולא אערוך תמונה קיימת- אבל את אותו מפורסם יוכלו לזהות בוודאות- ואותו מפורסם יוכל למצוא בתמונה זו הילה פוגענית.

מה הקריטריונים (אם קיימים), לשימוש בנושא זה?

תודה רבה!

גם הפעם הכותרת לא קשורה לתוכן הודעתך

אם אתה מצייר פורטקט של אדם, זכויות היוצרים הן שלך, כל עוד לא מכרת אותן, לא נתת אותן במתנה או לא העברת אותן בירושה או לא ויתרת עליהם.
אין שום קשר למה שאתה מתאר לזכויות יוצרים, לעומת זאת, לצייר בוודאי מותר, כי חופש הביטוי הוא זכות יסוד בעלת מימד חוקתי.
מובן שכמו כל יצירה אחרת, הפרסום שלה עלול להוות לפעמים לשון הרע ולפעמים עלול להוות פגיעה בפרטיות (אם אתה עושה שימוש מסחי בדמותו של אדם ללא הסכמתו).
אין לדעתי דרך אלא לבחון כל מקרה לגופו.

נצ"ש
זכויות יוצרים לסירטונים מהיוטיוב?

ראיתי שבטלויזיה מראים קטעים מהיוטיוב ואתרים דומים לו...
האם כל סירטון שמראים בטלויזיה צריך קודם לבקש את רשות בעליו ?
או שאם זה בפייסבוק/יוטיוב מותר לראות את זה בערוץ שלי ללא קבלת אישור מבעלי התוכן ?
זה לפי חוק ישראלי או לפי חוקי האתרים מהם נלקח התוכן ?

אשמח למידע כמה שיותר קצר אך קולע.
אני רוצה להקים ערוץ ובהתחלה לא היו לי יותר מדי קטעים להראות..
אז חשבתי אולי אפשר לשתף סירטונים נחמדים מהיוטיוב ..
ורוצה לדעת איך ניתן לעשות זאת חוקית.
והאם הלוגו של היוטיוב צריך להופיע בערוץ לצד הסירטון או לא חייב ?
שאלה מורכבת, מקווה שמשהו ידע ...

תודה רבה,
אלעד

חוק הספאם - בדואל

ארצה לדעת האם מותר לפי חוק הסאפם לשלוח הודעה על אתר חינמי שיש פה פרסומות למוצרים בתשלום.
אני יודע שזה בעייתי לכן אני שואל.
כי אם זה לא פרסומת מותר,
אבל אם יש פרסומת באתר אבל אני לא מפרסם מוצר בתשלום (במייל עצמו)
האם זה נחשב פרסומת ?

אם אתה שולח הודעה בדוא"ל

וההודעה מעודדת את הלקוח "להיכנס לחנות וירטואלית, או לקניון וירטואלי" מן הסתם אתה מעודד אותו להוציא כסף ועל כן זו פרסומת ואתה חייב לקבל רשות מהנמען.

יוטיוב ופייסבוק

הן אתרים של רשתות חברתיות. הן פלטפורמות טכנולוגיות לתוכן גולשים. אין לפייסבוק ליוטיוב, לאינסטגרם או לכל רשת חברתית אחרת זכויות יוצרים בתענים המועלים על ידי הגולשים.
צריך לבדוק למי זכויות היוצרים בכל סרטון. לפעמים בעל הסזכויות נתן מראש רשיון כזה או אחר, לכלל הציבור.
כל דבר חייב בדיקה פרטנית, לםעמים שידור סרטון נעשה ברשות, לפעמים נעשה ללא רשות תחת כנפי השימוש ההוגן, לפעמים מדובר על שימוש מפר.
אין שום סיבה להדביק על סרטון שזכויות היוצרים בו שייכות לצד שלישי, לוגו של יוטיוב.

אני רק יכול להסביר

אני לא יכול לגרום לך להבין את ההסברים שלי.
לא מעניין אם התוכן שאתה רוצה להעתיק, לשדר, להעמיד לרשות הציבור או לעשות כל פעולה אחרת שיוחדה לבעל זכות היוצרים, נמצא על ידך ביוטיוב או באתר של גב' זליבנסקי. מה שמעניין הוא שאם אותו תוכן הוא יצירה מוגנת בזכות יוצרים, ואתה רוצה לעשות בה פעולה שיוחדה לבעל הזכות, אתה צריך לקבל ממנו מראש רשות לעשיית אותה פעולה (לאותו שימוש). לא מיוטיוב ולא מגב' זליבנסקי, מבעל זכות היוצרים.

אבל אם בעל הזכויות אישר בתקנון של יוטיוב בידע

בידיעה או בלעדיה..
שידור של התוכן ע"י צד ג' בכל אתר ללא בקשה מיוחדת ממנו,
אזי שאין אני צריך לפנות אליו כלל.
הכל תלוי בתקנון של יוטיוב אותו מי קראה (אין לי מושג)
אולי אפנה לדוברות של גוגל בנידון.

עצה ידידותית

מהצטברות שאלותיך נראה כאילו כדאי לך לרכז את שאלותיך ולגשת לפגישת התייעצות פורמלית עם עו"ד. התשובות באינטרנט לעולם לא יחליפו התייעצו כזו.
בהצלחה

כאן לא די לבדוק את החוק

אתה חייב לקרוא מה כתוב בתקנון האתר בו אתה עושה את שיחת הוידאו ולראות אם הוא קובע משהו בנושא הזה.

באתר של הוידאו החיי יש כאילו מקום מיוחד

שמאפשר לשלב בחי קטעים מהיוטיוב השאלה אם אני לא מפר זכויות יוצרים
ממי שהעלה ליוטיוב לא בטוח רצה שזה ישודר ברשת חי או בטלויזיה
מה תקנון יוטיוב אומר ? משהו יודע ?
מותר לשדר בטלויזיה ללא אישור בעלי הזכויות או צריך לשאול אותו לפני כל הצגה בטלויזיה ?

למעלה