זכויות יוצרים - מה השווי?

donmenash

New member
זכויות יוצרים - מה השווי?

שלום, אני צריך את עזרתכם... אני רוצה להכנס כשותף לעסק 50/50% .אני היזם והשותף השני משקיע את הכסף.השותף רוצה שזכויות היוצרים של המוצר שאני מייצר/מפתח יהיו של החברה מכיוון שאנו שותפים והוא נותן השקעה פיננסית.אני רוצה שזכויות היוצרים ישארו שלי אבל המוצר ימכר ע"י החברה. הוא לא מוכן לכך ,ומציע לי תשלום כספי לפי שעה על המוצר שאני מייצר. האם אני צודק? או טועה? כמה שווה זכויות יוצרים? איך אפשר להעריך את זה? תודה לכולם מראש !

קניין רוחני, חברה ושותפים

שלום donmenash, בעניינים כאלה אין צודק וטועה, הכל עניין של הסכמה בין הצדדים. אני בקלות יכול להעלות טיעונים שיצדיקו את דרישתך וטיעונים שיצדיקו את דרישתו, ויהיההיגיון בכל אחת מן הדרכים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

donmenash

New member
מסכים איתך...

אבל,איך אני יכול להגן על עצמי?הרי כבר יהיה לו הידע והוא יוכל להעסיק אדם אחר במקומי. וגם,האם אפשר למכור זכויות יוצרים? תודה מראש

המשך

צריך לפנות לייעוץ משפטי מסודר שיכלול ניסוח של הסכם מייסדים מתאים, המתייחס לרצון שני הצדדים. מניסיוני אני יכול לומר שברובם המכריע של המקרים האלה יש מצב שהוא win-win ושני הצדדים מרגישים בטוחים ולא מאבדים את האמון בצד השני. כל סוגי הקניין הרוחני ניתנים להעברה ולמכירה וניתן אף למכור זכויות שימוש וזכויות חלקיות. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה