זכויות יוצרים על "התקווה" ההמנון הלאומי

yardenka

New member
זכויות יוצרים על "התקווה" ההמנון הלאומי

שלום, יש לי שאלה האם יש לי זכות להשתמש בציטוט מ'התקווה' כביכול למטרות מסחריות? סתם זורקת דוגמא- מכירת חולצה (שתמכר בייצור המוני) בעיצוב שלי שרשום עליה ציטוט מן ההמנון. האם כשאני אנסה לרשום מדגם על ה"חולצה" הזו, יכולים לדחות לי את הבקשה בגלל הציטוט של ההמנון? תודה רבה! ירדן

yardenka

New member
שאלה על מערכת מדגמים

הבנתי שמערכת מדגמים אפשר לרשום כשמדובר בכלים שאמורים להשתמש בהם ביחד (כמו סכין כף ומזלג...) השאלה שלי היא כזאת- אם יש לי מוצר, נגיד חולצה סתם לדוגמא, בעלת עיצוב בולט ומיוחד- אני יכולה לרשום את החולצה כמדגם גם בצבע צהוב וגם בצבע כחול?? (כבקשה אחת ולא כבקשות נפרדות). הרי זה סט של חולצות מאותה סידרה, רק בצבעים שונים.... מה גם שלא בטוח שנייצר את כל הסדרה אלא רק צבע אחד.

נא לשרשר הודעות

1. התקווה לדעתי צריך להיות נחלת הכלל, אני לא זוכר אם יש לכך אסמכתא היכן שהוא. 2. מדגם מערכת ולא מערכת מדגמים. 3. מדגם אינו מגן על צבעים... כדאי שתפנה לייעוץ מקצועי, כי להגיש מדגמים שלא יגנו עליך כי הוגשו בצורה שגויה זה קל מאוד. בברכה,

yardenka

New member
מה הכוונה מדגם אינו מגן על צבעים?

אני יכולה לרשום מדגם על משהו, שצורתו X נגיד.. ואני מוגנת לא משנה באיזה צבע אני מייצרת אותו? או שאם אני רושמת מדגם מערכת בצורת X - אני לא יכולה לרשום את אותה הצורה רק בשני צבעים שונים? תודה על העזרה

זה די פשוט

לצורך המדגם הצבע אינו רלוונטי כלל, הגנת המדגם ניתנת בנוגע לצורה ולא בנוגע לצבע. על כן התשובה לשאלתך הראשונה היא כן. את טועה בפירוש משמעות מדגם מערכת. מדגם מערכת ניתן לגבי סט של חפצים שבהם משתמשים ביחד, לדוגמא סכו"ם. בברכה,

למעלה