זכויות יוצרים על משחקי מחשב

forester404

New member
זכויות יוצרים על משחקי מחשב

שלום. רציתי לשאול האם זכויות יוצרים חלות על רעיונות למשחקי מחשב ? במידה וכן, האם יש צעדים שצריכים לעשות על זכויות כשמפרסמים משחק חדש בשביל להגן עליהן ?

SZ Co

New member
משחקי מחשב

ההגנה על קניין רוחני במשחקי מחשב נעשית בכמה רמות: פטנטים - במידה ויש במשחק המצאה או המצאות חדשות, פעמים רבות ההמצאות יכולות להיות במנועים הגרפיים, בשיטות משחק ייחודיות, במנועי המשחק עצמם, לעיתים אפילו בארכיטקטורה של התוכנה. סימני מסחר - שם המשחק, הלוגו וכדומה. זכויות יוצרים - הקוד עצמו, ממשק המשתמש במשחק, חוקי המשחק וכו'. מדגמים - לעיתים ניתן להגן על ממשק המשתמש גם באמצעות מדגמים. אולם, כל אלו אינם מגינים על דברים כגון "אני מעוניין שיכינו משחק מחשב של אביר שרוכב על סוס". כלומר, על רעיון בעלמא אין הגנה. לעומת זאת אם יש תהליך במשחק שעומד בקריטריונים של המצאה ניתן להגן עליו גם אם אין דבר מלבד התהליך (כלומר אין צורך בתוכנה עצמה וכדומה). בברכה,

forester404

New member
תודה על התשובה, אם הבנתי נכון

אז למשל הרעיון שעומד בבסיס משחק הטטריס (שיש לו המון אימפלמנטציות שונות) לא יכול להוות קניין רוחני, וכל אחד יכול ליישם אותו ללא כל מגבלות ?

SZ Co

New member
דווקא במקרה הזה...

דווקא משחקים כמו טטריס, יכול להיות שאפשר להגן על רכיבים/תהליכים בהם באמצעות פטנט (כמובן שהם צריכים לעמוד בקריטריונים בעת הגשת הבקשה לרישום)... בברכה,

forester404

New member
מצטער, לא לגמרי הבנתי

הכוונה שלי לא הייתה האם אפשר להוציא פטנט על התוכנה או על חלקים ממנה, אלא התכוונתי לשאל האם כשמישהו מפרסם משחק מחשב, אין על הרעיון הכללי שמאחורי המשחק (למשל "סידור קוביות נופלות") זכויות יוצרים, במידה דומה לסופר שכותב ספר, או מוזיקאי שכותב שיר. כלומר, אני מניח שאם סופר מפרסם ספר, ולאחר מכן סופר אחר מפרסם ספר מאד מאד דומה , יש פה הפרה של זכויות יוצרים, לא ? אותו דבר במוזיקה או קולנוע. אני מבין שבמשחקי מחשב המצב שונה ?

SZ Co

New member
אי אפשר להשוות בין משחק מחשב לבין ספר או שיר

שכן במשחק מחשב כן אפשר להגן על הרעיון הכללי, לדוגמא של "סידור קוביות נופלות" אבל בספר אי אפשר להגן על הרעיון של "איש שהולך בשדות ומדבר עם עצמו". בסיפור ובשיר יש רק עניין של זכויות יוצרים ואילו במשחק מחשב יש עניינים נוספים - פטנטים, מדגמים וכו'. בברכה,

למעלה