זכויות יוצרים/קניין רוחני

Ready to fly

New member
זכויות יוצרים/קניין רוחני

שלום לכולם, ממש מקווה שתוכלו לעזור לי פה.

יש לי רעיון עסקי שאני בתהליכי גיוס כספים דרך פלטפורמת crowdfunding. עכשיו, זה לא פטנט כי הפלטפורמה קיימת. זה גם לא נכלל בזכויות יוצרים, כי זה לא ספר, שיר וכו'.

מדובר על פלטפורמה קיימת, נניח סמארטפונים וטאבלטים, שאני רוצה לגייס כסף על מנת לפתח אפליקציה המהווה גם רעיון עסקי מסוים. העניין הוא, ברגע שאני חושף את הרעיון, אני גם חשוף להעתקות, במיוחד שבחוץ קיימות חברות בעלות אמצעים ומפתחי אפליקציות מנוסים.

האם חוק זכויות יוצרים מגן עלי כמי שחשב על הרעיון?

תודה מראש לכל המשיבים.
 

Ready to fly

New member
חידוד השאלה

שלום, רק כדי לחדד את השאלה.

אני רוצה להגן על אתר אינטרנט הנותן שירותים מסוימים אשר לא ניתנים בשום מקום אחר.
ישנן שלוש רמות של הגנה, שליחת הקונספט אלי הביתה בדואר רשום, הפקדתו אצל עורך דין/נוטריון ורישום בארצות הברית.
האתר הוא גלובאלי, ופונה לכולם, בכל מקום. אני מבין שהדרך המומלצת היא להגן עליו בארצות הברית, השאלה היא האם הפקדת הקונספט אצל עורך דין/נוטריון תספק.

תודה מראש.
 
דרכי הגנה על יצירה

כאמור, אין הגנה של דיני זכות יוצרים על קונספט (רעיון) אלא על דרך ביטויו.
&nbsp
אם אכן מדובר בביטוי של רעיון הרי זוהי יצירה ואם היא מקורית ומקובעת בצורה כלשהי – תחול עליה הגנת זכות יוצרים.
&nbsp
לאור העובדה שבישראל, כמו ברבות ממדינות העולם, אין מרשם ממשלתי של זכויות יוצרים (לעומת מרשמים ממשלתיים שקיימים בנושאים של פטנטים, מדגמים וסימני מסחר), צריך לנקוט באמצעים שיאפשרו להוכיח בבוא העת את זכויותיך ביצירה (לרבות זהות היוצר ותאריך היצירה). הדבר יכול להתבצע במספר דרכים ובעלויות משתנות, ביניהן: שליחת היצירה לעצמך בדואר רשום (הגנה יחסית חלשה), הפקדת היצירה אצל גופים מסוימים העוסקים בכך או אצל עו"ד (הגנה טובה ומספקת) או רישום בספריית הקונגרס בארה"ב.
&nbsp
בהצלחה, דניאל
 

Ready to fly

New member
זו תשובה מטעה - נמיא לא להתייחס

על זכויות יוצרים כגון שירה וספרות מגנים באמצעות copyright בתחתית היצירה.
פטנטים מוגנים על ידי הגשה למשרד הפטנטים במדינה בה מתגורר מגיש הבקשה.
סימן מסחרי מוגש בארצות הברית (USPTO) או ל"פרוטוקול מדריד" (WIPO) המונה מעל ל- 90 מדינות, רוב מדינות המערב, וחלק ממדינות אפריקה.

ב ש ו ם פ נ י ם ו א ו פ ן אין זה מספק לשלוח לעצמך את סימן המסחר ופירוט הפונקציונאליות שלו לעצמך בדואר, או להסתפק בהפקדה אצל ערך דין!

אם וכאשר תתחילו לפעול בנידון, הראשון שיגיש בקשה לרישום סימן מסחרי זוכה. אם וכאשר תרצו לתבוע ותציגו את המעטפה עם הקונספט העסקי שלכם, בית המשפט ישתמש בזה נגדכם בטענה של רשלנות, כיוון שהקונספט נמצא אצלכם ככה וככה זמן ולא עשיתם איתו כלום.

דניאל, תודה...
 
תשובה נכונה לשאלה שנשאלה

התשובה שנתתי למעלה נכונה לשאלה שנשאלה ומתייחסת לדרך הפעולה שצריך לנקוט כדי לזכות בהגנה של זכות יוצרים.
התשובה לא התייחסה לכל ההגנות העומדות בפני בעל מיזם כדי להגן על המיזם שלו. הגנות פוטנציאליות שכאלה כוללות, בנוסף לזכות יוצרים גם רישום פטנטים, רישום מדגמים, רישום סימני מסחר ועוד הגנות נוספות כתלות בעניין עצמו.
&nbsp
הדברים האחרונים של הכותב (תחת הכותרת: "זו תשובה מטעה – נמיא לא להתייחס") – אינם נכונים. אכן יש הגנות שונות (זכויות יוצרים, סימני מסחר, פטנטים ועוד), אבל הדברים כפי שנכתבו על-ידי הכותב ביחס לכל אחת מהגנות אלה - אינם נכונים ו/או חלקיים ביותר.
&nbsp
בברכה,
דניאל
 
הגנה על רעיון לפני פרסומו במסגרת Crowdfunding

שלום רב,
&nbsp
אכן קיימת בעייתיות במקרה של חיפוש משקיעים בפלטפורמה המונית כמו Crowdfunding, בשל העדר אפשרות לעשות שימוש בכלים העומדים למי שמציג רעיון בפני משקיע פוטנציאלי (כגון החתמתו על הסכם סודיות, NDA).
חוק זכות יוצרים אינו מעניק הגנה של דיני זכות יוצרים על רעיון אלא רק על דרך הביטוי שלו. כעיקרון, אם ההגדרה שתיתן לרעיון שלך תהא רחבה באופן שמפרט ביטוי של הרעיון, תחול ההגנה על אופן הביטוי הספציפי שהגדרת. אולם אם אדם אחר יבחר לעשות שימוש רק ברעיון תוך שהוא נותן לו ביטוי אחר, סביר להניח שלא ייחשב כמפר של זכות יוצרים שלך. לפי הפסיקה, ההבחנה בין רעיון לביטוי תיבחן בכל מקרה על-פי נסיבותיו.
&nbsp
בהצלחה,
דניאל
 
למעלה