זכויות פרילנסר

מצב
הנושא נעול.

מאיר9

New member
זכויות פרילנסר

זכויות פרילנסר
שלום רב, אני מועסק ככתב פרילנסר בתחנת רדיו מזה כשש שנים. בחודשים האחרונים חל צמצום הדרגתי משמעותי בהיקף העבודה שלי עבורם של יותר מ- 50 אחוז, מיוזמתם. עקב כך ברצוני להתפטר ולחפש מקום עבודה אחר. האם אני זכאי לפיצויי פיטורים עקב הרעת תנאי עבודה וכיצד עליי לנקוט כדי להיות זכאי להם. האם אוכל לדרוש גם תשלומים עבור ימי מחלה, הבראה, פנסיה וכו'? אני מודה לך מראש על תשובתך, בכבוד רב, מאיר

שיר ורד

New member
תחילה יש לבחון את מעמדך

זכויות פרילנסר
שלום רב, אני מועסק ככתב פרילנסר בתחנת רדיו מזה כשש שנים. בחודשים האחרונים חל צמצום הדרגתי משמעותי בהיקף העבודה שלי עבורם של יותר מ- 50 אחוז, מיוזמתם. עקב כך ברצוני להתפטר ולחפש מקום עבודה אחר. האם אני זכאי לפיצויי פיטורים עקב הרעת תנאי עבודה וכיצד עליי לנקוט כדי להיות זכאי להם. האם אוכל לדרוש גם תשלומים עבור ימי מחלה, הבראה, פנסיה וכו'? אני מודה לך מראש על תשובתך, בכבוד רב, מאיר
תחילה יש לבחון את מעמדך
האם אתה שכיר או עצמאי? ככלל, הנחת העבודה היא שמי שמוגדר פרילנסר הוא נחשב לעצמאי ולא לשכיר. הזכות לפצויי פיטורים כמו ליתר הזכויות שציינת מוקנית רק לשכירים. מצורפות מספר שאלות שיעזרו לבחון מה הסיכוי שתוכר כשכיר: 1. איך מוגדרים יחסי העבודה ביניכם בחוזה העבודה? 2. איך משולם השכר - תלוש משכורת, חשבונית? 3. היכן מבוצעת עיקר העבודה - בתחנת הרדיו או אצלך בבית (אם עיקר העבודה היא בשטח, היכן מבוצעת העבודה המשרדית, עריכה, הקלטות כודומה). 4. האם אתה רשאי לעבוד גם במקומות עבודה אחרים ? גם אצל מתחרים? 5. במידה והעבודה מצריכה חומרי גלם ו/או כלי עבודה, מי אחראי לספק אותם - אתה או תחנת הרדיו? 6. במקרה של מילואים או מחלה שלך - מי אחראי למצוא מחליף בשבילך, אתה או התחנה - מי משלם למחליף? אתה או התחנה ישירות? 7. האם אתה מקבל חלק ואיזה מהתנאים וההטבות המקובלים אצל שכירים? הוצאות נסיעה, החזרי הוצאות אחרים, דמי מחלה, ימי הבראה, ימי חופש בתשלום, קופת גמל, קרן השתלמות, רכב צמוד, טלפון סלולארי?

pili23

New member
בית הדיו הארצי בפס"ד צדקא

זכויות פרילנסר
בית הדיו הארצי בפס"ד צדקא
ביה"ד הארצי לעבודה בפסק דין מסביר ומנמק מדוע כתב גל"צ שהשתכר כפרילנסר נחשב לעובד. לינק מצורף

מצב
הנושא נעול.
למעלה