זכויות של עובד שהתפטר אחרי 9.5 שנים

מצב
הנושא נעול.

unicornus

New member

שלום לכל משתתפי הפורום וערב מקסים לכולם אחרי תקופת עבודה של 9.5 שנים החלטתי לעזוב את מקום העבודה שלי א. אני עובד בתחום הדפוס ב. מרצוני החופשי ג. מתפטר בהודעה מוקדמת של 53 ימים מראש ההטבות שיש לי שם: משכורת 13, ביטוח מנהלים המון כבוד וימבה נסיון... אמרו לי שאם אני מתפטר אין לי זכויות כאלו ואחרות ולמערכת שבה אני עובד אין שום מחויובות או התחיבות אלי ובמצב של פיטורין אני זכאי לפיצויי של חודש שכר על כל שנת עבודה שזה לגמרי לא מעט. רק שמתווסף כאן קלון מסויים, לא אוכל לקבל אי פעם המלצה ממעסיק זה או להתגאות בתקופת עבודה מפוארת ורבת שנים, שזה מאוד מאוד חבל. האמנם המצב הוא כזה? עדיף מצב של פיטורין בקלון על לחיצת יד וסגירת דלת ידידותית כדי לשמור על זכויותיי? האם מגיע לי משהו גם אם אני מתפטר? מה עושים? לתגובתכם אודה
תודה וערב נעים, יוניקורנוס

שיר ורד

New member
תשובות

שלום לכל משתתפי הפורום וערב מקסים לכולם אחרי תקופת עבודה של 9.5 שנים החלטתי לעזוב את מקום העבודה שלי א. אני עובד בתחום הדפוס ב. מרצוני החופשי ג. מתפטר בהודעה מוקדמת של 53 ימים מראש ההטבות שיש לי שם: משכורת 13, ביטוח מנהלים המון כבוד וימבה נסיון... אמרו לי שאם אני מתפטר אין לי זכויות כאלו ואחרות ולמערכת שבה אני עובד אין שום מחויובות או התחיבות אלי ובמצב של פיטורין אני זכאי לפיצויי של חודש שכר על כל שנת עבודה שזה לגמרי לא מעט. רק שמתווסף כאן קלון מסויים, לא אוכל לקבל אי פעם המלצה ממעסיק זה או להתגאות בתקופת עבודה מפוארת ורבת שנים, שזה מאוד מאוד חבל. האמנם המצב הוא כזה? עדיף מצב של פיטורין בקלון על לחיצת יד וסגירת דלת ידידותית כדי לשמור על זכויותיי? האם מגיע לי משהו גם אם אני מתפטר? מה עושים? לתגובתכם אודה
תודה וערב נעים, יוניקורנוס
תשובות
א. אין שום קלון בהתפטרות. זה חלק מזכויותיו של כל עובד. ב. במקרה של התפטרות ,לא מגיעים לך פצויי פיטורים. ג. על פי חוק נדרשת הודעה מראשל של חודש בלבד. ד. ביטוח מנהלים ופצויי פיטורים בדרך כלל לא הולכים ביחד. בדרך כלל מפריש המעסיק כספים לביטוח המנהלים גם בגין פצויי הפיטורים. במקרה שהעובד זכאי לפצויים, משוחרר סכום זה לטובת העובד והוא יכול למשוך אותו מביטוח המנהלים או להשאירו לפנסיה. במקרה שלך עשוי המעסיק למשוך רכיב זה מביטוח המנהלים שישאיר לך סכום קטן עוד יותר בביטוח. ה. המעסיק איננו מחויב לתת המלצות לאף עובד. למרות זאת, לא ברור לי מדוע אחרי כל כך הרבה שנות עבודה והודעה מראש ארוכה מהנדרש, מסרב המעסיק לתת מכתב המלצה לעובד. האם הוא יתן מכתבי המלצה, רק לעובדים שיעצבנו אותו ע"י עבודה גרועה עד שיאלץ לפטרם. דרך אגב, ישנם בחוק ובתקנות מספר עילות המאפשרות לעובד להתפטר ובכל זאת לקבל פצויי פיטורים. דוגמאות: תוך 9 חודשים מלידת ילד לצורך טיפול בילד במקרה של מעבר למקום מגורים מרוחק בעקבות נישואים או החלפת מקום עבודתו של בן הזוג. במקרה של מעבר לעיר פתוח , ישוב חקלאי או התנחלות. במקרה של הרעת תנאי העבודה. בקיצור, גם פרישה ממקום העבודה יש לתכנן מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה