זכויות

גקי1

New member
זכויות ../images/Emo7.gif

אני בן 46 נשוי + שני בנים שירתתי בגולני ובמהלך שירותי הסדיר נפצעתי קשות וכתוצאה מהפציעה איבדתי ראיה בעין אחת וסבלתי משבר ברקה ושבר בגולגולת ועוד כהנה וכהנה. נקבעו לי 65% נכות. כמובן שכתוצאה מהפציעה ובעיקר הפגיעה הקשה בראשי, כבר לא היתי אותו אדם וסבלתי קשות מבעיות זיכרון, התקפות אפילפטיות, אבדן ריכוז, קשיי הסתגלות וכדומה. למרות זאת מימן לי בזמנו משהב"ט לימוד באוניברסיטה ולמעט מימון זה, רכישת רכב ללא מיסים מידי כמה שנים והתגמולים החודשיים בסך של כשלושת אלפים ש"ח לא ביקשתי ולא קיבלתי דבר. לפני שנים פניתי מספר פעמים למשהב"ט על מנת לברר את |מלוא זכויותי| אך לא זכיתי לקבל תשובה ממשית על כך. מעל עשר שנים שאיני עובד במקצוע שלמדתי בשל הקשיים התפקודיים היינו - בעיות הזיכרון והריכוז. בשל בעיות אלה וגם בשל אופיי במובן זה שאיני נוהג להתלונן ואיני אוהב לבקש, נמנעתי לגשת לרופאים ולהתלונן על בעיותי הנ"ל וכן לא פניתי כמעט לעובדת שיקום או רווחה (ואין לי מושג מי אלה בכלל). לפני מספר שנים אשתי פתחה עסק עצמאי קטן לשיווק ואני, כיוון שהיתי מובטל (ואף לא פניתי לקבלת דמי אבטלה), עזרתי לה כמיטב יכולתי בעסק. בשל המצב הכלכלי הקשה העסק נכנס כבר לפני כמה שנים לקשיים ופניותי למשהב"ט לעזרה נענו בשלילה מוחלטת בטענה שכבר קיבלתי "שיקום" בזה שמימנו לי את הלימודים בזמנו (לפני 25 שנה....). יתר על כן - אני שומע פה ושם על נכים שיוצאים לחופשות בבתי מלון בארץ (ואף בחו"ל) דבר שלא ידעתי כלל על קיומו ועל האפשרות לעשות כן. בנוסף למצבי הבריאותי כאמור, גם מצבנו הכלכלי בכי רע (בלשון המעטה) וכל זאת כתוצאה מאותה פציעה. רק אציין שאנו גרים בבית ששייך למשפחתי שהואילו בטובם לאפשר לנו להתגורר בו ואין לנו דירה משלנו. שאלותי - א. איך אני יכול פעם אחת ולתמיד לדעת מה מלוא זכויותי בשל פגיעתי? ב. איך מנצלים את האפשרות לחופשות בבית מלון? ג. האם זה הגיוני שאני ומשפחתי נחיה על התגמולים של שלושת אלפים ש"ח לחודש? ומה אפשר לעשות בקשר לכך? ד. מה ניתן לעשות ביחס לחובות המעיקים עלינו?, והם מאד מעיקים! אודה על כל תשובה או הצעה ממשיים שכן הגיעו מים עד נפש.

smile2life

New member
גקי שלום

לגבי זכויותיך אתה תמיד יכול לפנות אל משרדי ארגון נכי צה"ל במחוז אליו אתה משתייך. אני בטוח שנציג הארגון ישמח ליידע אותך לגבי זכויותיך. בהנחה שאתה חבר הארגון אתה זכאי גם להלוואה אחת לכמה שנים מ"הקרן לעזרה הדדית". לגבי הבראה בבית מלון כ=עלייך לדרוש זאת מן הרופא המחוזי אליו, אשר חותן לך על ההפניות לטיפולים, תרופות וכד´. התגמולים זו נקודה כואבת לרובנו. הייתי ממליץ לך לפנות לעובדת הרווחה שלך ולבקש לעבור וועדה לתגמול נצרך היות ואתה אינך משתלב במקצוע אליו שוקמת. בברכה, מני

smile2life

New member
ישנו קישור לאתר ארגון נכי צה"ל

בדף הקישורים. אתה יכול לשוטט בו ולמצוא את הנציג\ה באזור מגורייך

שני 4

New member
מני שלום בקשר לתגמולים אני לא

מתלוננת, כי גובה התגמולים שלהם שהם נותנים לי גבוה מאוד, ובשוק לא הייתי חולמת על משכורת שכזו. נ.ב - האמת היא שאני "משלמת" דקה דקה , שעה שעה, יום יום על משכורת שכזו .(הבנת למה - הבריאות שלי ממש ממש לא משביעה רצון ואני לא "שלמה" תרתי משמע ביי ביי שני

שני 4

New member
אתה פריאר?????....

שלום גקי מה שלומך ? גקי אני גם נכת צה"ל, ומניסיוני אני רוצה להגיד לך שאם אתה לא מבקש משהוא, אם לא מקטר, אם לא "בוכה" להם ,מבחינתם הנושא ז"א השיקום שלך סגור ז"א אתה הצלחת להשתקם. אז ככה קודם כל אז מה אם השיקום עזר לך בלימודים?? הרי אתה נכה עם אחוזים יחסית גבוהים, ומותר לך לשנות מסלול. אני מציעה לך לפנות לעובדת שיקום, ולהגיד לה שאתה לא יכןל לעבוד, לא בגלל שאתה לא רוצה, אתה לא יכול עקב נכותך.תגיד לה שאתה לא מצליח לפרנס את משפחתך.(עם תגמול כזה איך אפשר)בקיצור תדרוש ותדרוש שיתנו לך נצרך.(גם אני מקבלת זאת ). דבר שני אני יודעת שלנכים עם קצת אחוזים עושים להם בעיות עם הבקשות שלהם(בד"רכ) אבל אתה עם הרבה אחוזים, ואל תתביש תאמין בזה. דבר שלישי- לגבי חמי מרפא אני יודעת שלפי אחוז מסוים כולם זכאים, ולא חשוב סוג הפגיעה (למעט קטועים שבועיים בשנה +מחלות פרקים שלושה שבועות בשנה ) ביחס לחובות שלכם- פנה לעובדת רווחה לגבי הלואות ומענקים (למרות שאיני יודעת אם ניצלת מענקים של רכישת דירה). לסיכום: גקי אני בת 30 בעלת 55 אחוזי נכות לצמיתות. ואגיד לך משהוא : אם לא מבקשים לא מתלוננים לא מנגסים ואם רק שותקים ומקבלים כל מה שהשיקום מחליט אז המצב לא טוב. חייב להיות פלפל, לדעת ולברר כל מה שמגיע לך כי אתה לא מקבל שום דבר בחסד אלא בזכות אתה הרי נפגעת במהלך השירות הצבאי, על כן השיקום חייב לדאוג לך. אל תשתוק תבקש תבקש, כי זה מגיע לך.. טוב ביי ביי שני

שני 4

New member
עוד משהוא, שלא יבלבלו לך במח ש

אתה לא זכאי לשיקום, כי נתנו לך שיקום. הרי אתה לא משוקם למרות השיקום בגלל בעיותך הרפואיות. גם לי פעם נתנו שיקום של לימודים, ועסקתי בזה, אחר כך היתה הפציעה ועכשיו אני מקבלת נצרך. גקי תהיה חזק. עוד משהוא אני הבנתי שאין לך בית משלך. למה שלא תקנה בית? אתה זכאי למענקים יפים וגם להלואות(אל תפחד בגלל התגמול שלך ישנו לך את זה אני בטוחה

smile2life

New member
בהחלט תודה על הסקירה המעמיקה

והממצה. את תורמת הרבה לפורום ולנכים הזקוקים לעצה. הישארי מכוונת על עמוד הפורום - אנא המשיכי לבקר ולייעץ. מני

dos1

New member
גקי1 שלום יש הרבה עצות טובות אך...

אתה כפי שאני הבנתי סובל "בעיקר הפגיעה הקשה בראשי" ויש פורום לנפגעי פגעה מוחית בארגון קבלת קהל יום א 13-15 תגיעה נוכל לעזור לכה. למשל קיים מוסג ביטול שיקום יש גם לקום שני וכו.. לפעמים צריך סבלנות אך אם אתה אמיתי וצודק אפשר לנסות לעזור לכה. תתקשר תקבעה פגישה

siag

New member
השותף של מערכת הבטחון

מי ומה זה? זה חביבי אוהב כסף והוא יגלה לך דברים אמיתיים שהשיקום מסתירים ממך, והוא גם בקלי קלות יתן לך את זכויותיך, אבל תצטרך לשלם לו, כי המנוול צריך להאכיל עוד כמה פיות. וכניראה זו הסיבה שהשיקום מסתירים ממך ומוציאים לך את הנשמה.

siag

New member
דפקו אותך

ידידי היקר. עבדו עליך 25 שנה וימשיכו לעבוד עליך, כי אתה חי אצל נבילות. זכותך לפי האחוזים וחוסר יכולת לעבוד לתגמול של כ= 10000 ש"ח. מכרו לך לוקשים בזה שנתנו לך לימודים. וכן מגיע לך מלון וכל מה שהזכרת, וכן מגיע לך סיוע מלא בדיור. לא יגלו לך זכויותיך כי הם צריכים כמה שיותר לצמצם בהוצאות כדי שבסוף שנת התקציב ישאר להם מהיכן לגנוב. זו מאפיה זכור זאת. עברתי עינויים ועדיין אני עובר עינויים כדי לקבל את זכויותי הרשומות בחוק אך נעלמות מעינינו. שתי דרכים מפורסמות להשיג את המקסימום. אחת להפוך שלחן על ראש הנבילות (כך פורסם בעיתון הלוחם בשיחה של עיתונאי עם מנהלת שיקום דן) ודרך שניה יקרה אך טובה לשלם לעו"ד שיגלה לך עוד כאלה דברים המגיעים לך שלא חלמת עליהם. אך גם הוא שותף במאפיה והוא יגלה לך אותם טיפין טיפין ועל כל טיפה תצטרך לשלם אלפי שקלים.

ominator

New member
מידע מלא בדבר זכויותיך

אתה יכול להיכנס לאתר אינטרנט www.disable.co.il שם יש הרבה מידע שיעזור לך. אתה גם יכול לרכוש את ספר חוק הנכים בו יש מידע מלא על זכויות והכרה של נכי צה"ל. לשאלות ויעוץ משפטי תוכל לפנות למשרד עו"ד יעבץ בטלפון 03-5758482, ניתן לקבל יעוץ משפטי ראשוני חינם.

למעלה