זכוכית תנור התפוצצה במהלך אפייה
|פצצ

L1CDISK

New member
|פצצ

לפני כחודש רכשתי תנור אלקטרולוקס EOB5450AAX מרשת אל"מ, מאז אפיתי בו שלוש פעמים.

אתמול, בפעם הרביעית פתאום באמצע האפייה התפוצצה הזכוכית הפנימית של התנור (לא נגעתי בו ולא פתחתי אותו, סתם פתאום קול נפץ). התנור כוון בסה"כ ל220 מעלות.. (ואמור לעבוד גם ב275).

התקשרתי למיניליין, ואחרי יותר משעה המתנה על הקו הגיעה השעה שכבר הגעתי למסקנה שאף אחד לא יענה לי כי בטח חותכים מוקדם בשביל העצמאות וניתקתי..

מחר אתקשר שוב ואדרוש תנור חלופי כמובן. חבל שהאחריות רק לשנה, אני מפחדת שזה יחזור על עצמו..

אבל למען האמת אני קצת בפחדים עכשיו לעבוד עם התנור, לפתוח לראות עם העוגה מוכנה, מפחיד לקבל רסיס לעין או משהו בלי שום הודעה מוקדמת.....
שלא לדבר על ילדים וכלבים שיסתובבו באזור..

מה דעתכם? קרה למישהו? כיצד אתם ממליצים לנהוג?

תודה רבה !!

makiko

New member
אני שמעתי על מקרה כזה, אבל לאחר ניקוי

הפיצווץ התרחש באמצע הלילה, מס' שעות לאחר הניקוי, ולא במהלך שימוש / בישול.

Nunatak

New member
חריג מאד אבל קורה

בדרך כלל זה נגרם כתוצאה ממכה קטנה שיוצרת סדק שמתרחב עד לפיצוץ.
בין אם היתה מכה או לא זה לא משנה, אני מאמין שיספקו לך זכוכית חליפית בלי לעשות רעש. תנור חדש לא תקבלי וגם ואין הצדקה במקרה כזה, לא מדובר בתקלה כלשהי שעלולה לחזור על עצמה.

L1CDISK

New member
תודה, לא מסכימה לגבי 2 הנקודות..

חוות דעת מקצועית אומרת שפיצוץ כזה בזכוכית הוא כתוצאה מפגם בייצור...

לגבי החלפת כל התנור - ההתנפצות הפנימית גרמה לזכוכיות להכנס לכל חור, לחיבורים, לצירים, שריטות בציפוי הפנימי, ואף אחד לא יפתח לי את התנור להוציא את כל הזכוכיות שבחלק האחורי איפה שהמאוורר טורבו..

אעדכן מחר ...

dani666

New member
גם אם היה פגם בייצור הזכוכית - זכוכית חדשה...

.. פותרת את הבעייה. ובסופו של דבר בכל תנור מודרני (ולא כל כך מודרני) זכוכיות הדלת ניתנות לפרוק לשם ניקוי - ובטח לשם החלפה.

לגבי הטענה השנייה - אני בספק אם נכנסו זכוכיות לתוך מניפה הטורבו ואת כל השאר - מנקים בקלות.

יחד עם זאת - לבקש חדש תמיד אפשר.

גם אם היה פגם בייצור הזכוכית - זכוכית חדשה...

.. פותרת את הבעייה. ובסופו של דבר בכל תנור מודרני (ולא כל כך מודרני) זכוכיות הדלת ניתנות לפרוק לשם ניקוי - ובטח לשם החלפה.

לגבי הטענה השנייה - אני בספק אם נכנסו זכוכיות לתוך מניפה הטורבו ואת כל השאר - מנקים בקלות.

יחד עם זאת - לבקש חדש תמיד אפשר.
מותר לה לפתוח את התנור כדי לנקות אותו? לא צריך לבצע את זה טכנאי (אני מדבר על שברים שנכנסו למשל לאותו מאוורר טורבו). ממה שידוע לי בחד פאזי, יש קבלים שאפשר להתחשמל מהם (גם כשהמכשיר מנותק)

dani666

New member
א - שלחי לשירות הלקוחות שלהם פקס מתועד.

תנור בישול ואפייה יש לתקן תוך 3 ימים במעונו של הצרכן ("תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה)". *חשוב8 שתודיעו כבר עכשיו בכתב על התקלה ותשאירו תיעוד אצלכם.

ב - צפו לבעיות. אני זוכר דיווחים כאן על זכוכיות נשברות שנותני האחריות לא ממש הסכימו להחליף במסגרת האחריות. מקווה שלא יהיה כך במקרה שלכם.

נשמח לעדכונים.

L1CDISK

New member
תודה רבה + עדכון

תודה על הרפרנס לחוק, אחרי קצת מאמץ הקדימו טכנאי ליום ראשון..

אבל זה רק טכנאי שיגיע לאבחן את הזכוכית ולנתח למה היא נשברה (ממש יגיע לפה דקסטר זכוכיות..), ומשם הוא יחליט מה הלאה..

מעצבן מאוד שצריך לחכות בבית לטכנאי פעמיים (לפחות..) בשביל הסיפור הזה.
עדכונים בהמשך..

nimrat

New member
אופס ... לא נעים בכלל

אין סיכוי שיחליפו לחדש
יחליפו את הזכוכית, ותתפללי שלא יבקשו כסף בשביל זה
אבל שיהיה בהצלחה

חול1

New member
קרה לנו גם. הפיצוץ למזלנו היה כשהיינו בקומה

עליונה ולא מול התנור כי מעוצמת הפיצוץ הזכוכיות עפו בערך 10 מטר קדימה, כמו בקליימור עד שפגעו בקיר הנגדי...גם הרעש היה חזק מאוד. התנור היה בן כמה שנים ופשוט קנינו דלת חדשה והוא ממשיך לעבוד...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
|פצצ

לפני כחודש רכשתי תנור אלקטרולוקס EOB5450AAX מרשת אל"מ, מאז אפיתי בו שלוש פעמים.

אתמול, בפעם הרביעית פתאום באמצע האפייה התפוצצה הזכוכית הפנימית של התנור (לא נגעתי בו ולא פתחתי אותו, סתם פתאום קול נפץ). התנור כוון בסה"כ ל220 מעלות.. (ואמור לעבוד גם ב275).

התקשרתי למיניליין, ואחרי יותר משעה המתנה על הקו הגיעה השעה שכבר הגעתי למסקנה שאף אחד לא יענה לי כי בטח חותכים מוקדם בשביל העצמאות וניתקתי..

מחר אתקשר שוב ואדרוש תנור חלופי כמובן. חבל שהאחריות רק לשנה, אני מפחדת שזה יחזור על עצמו..

אבל למען האמת אני קצת בפחדים עכשיו לעבוד עם התנור, לפתוח לראות עם העוגה מוכנה, מפחיד לקבל רסיס לעין או משהו בלי שום הודעה מוקדמת.....
שלא לדבר על ילדים וכלבים שיסתובבו באזור..

מה דעתכם? קרה למישהו? כיצד אתם ממליצים לנהוג?

תודה רבה !!

לפני שלושה ימים הכנסתי עוגה לתנור אלקטרולוקס .התישבתי בסלון ופתאום שמעתי קול נפץ .הזכוכית הפנימית התנפצה לרסיסים.התקשרתי היום לחברה .אמרו לי שאין אחריות לזכוכית .קניתי את התנור רק לפני 10 חודשים .העלות של הזכוכית והתקנה 440 שחי .כיוון שיד עדיין אחראיות לתנור ,ביקשו שאשלם 220 שחי .אשמח מאוד שכל מי שנפגע כמוני יכתוב כאן תגובה .תודה

לפני שלושה ימים הכנסתי עוגה לתנור אלקטרולוקס .התישבתי בסלון ופתאום שמעתי קול נפץ .הזכוכית הפנימית התנפצה לרסיסים.התקשרתי היום לחברה .אמרו לי שאין אחריות לזכוכית .קניתי את התנור רק לפני 10 חודשים .העלות של הזכוכית והתקנה 440 שחי .כיוון שיד עדיין אחראיות לתנור ,ביקשו שאשלם 220 שחי .אשמח מאוד שכל מי שנפגע כמוני יכתוב כאן תגובה .תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפי תקנות הגנת הצרכן, אחריות ושרות לאחר מסירה חובה לתת לתנור אחריות של שנה ואין בתקנות החרגה של אביזר כלשהו בתנור אך מוזכר בהן שהאחריות היא לפי כתב אחריות שניתן במעמד הקניה והצרכן רשאי לעיין בו בטרם הקניה.
אז כדאי שתקראי את תעודת האחריות ותראי אם הזכוכית מוחרגת, אם הזכוכית אינה מוחרגת, כלומר האחריות כוללת גם אותה, הודיעי לנותן האחריות (לאחר שסיים את התיקון כמובן - במידה וברצונך להמשיך להשתמש בתנור) שבמידה ויגבה תשלום עבור התיקון תגישי תביעה בתביעות קטנות ותספרי את סיפורך ברשתות החברתיות (כמובן - עובדות בלבד בלי שום השמצה) במידה והזכוכית מוחרגת כדאי שתשקלי הגשת תביעה כי לא בטוח שתזכי בה אך עניין ההודעה לנותן האחריות ראוי גם במקרה זה
ואגב - בררתי אצל ספק תנורים והוא אמר טלפונית ששום חברה לא נותנת אחריות על הזכוכית כי קורה לעיתים שהיא מתפוצצת

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפני שלושה ימים הכנסתי עוגה לתנור אלקטרולוקס .התישבתי בסלון ופתאום שמעתי קול נפץ .הזכוכית הפנימית התנפצה לרסיסים.התקשרתי היום לחברה .אמרו לי שאין אחריות לזכוכית .קניתי את התנור רק לפני 10 חודשים .העלות של הזכוכית והתקנה 440 שחי .כיוון שיד עדיין אחראיות לתנור ,ביקשו שאשלם 220 שחי .אשמח מאוד שכל מי שנפגע כמוני יכתוב כאן

עברתי כרגע על תעודת האחריות של תנורי אפיה אלקטרולוקס, האחריות ניתנת ע" חברת מיניליין ואין שום החרגה בעניין הזכוכית - כלומר לפי התעודה הסטנדרטית הזכוכית כלולה באחריות

ויוי 25

Well-known member
לנו זה קרה לפני 3 שנים,כאשר יום לאחר הקניה של תנור -האפיה (שהיה של חברת "סימנס")
חיממתי את התנור 180 מעלות חום,והכנסתי את התבנית עם התבשילים ל-15 דקות חימום,
ולאחר 15 דקות כמה דקות נשמע בכל הבית פיצוץ רעשני כשדלת הזכוכית התנפצה לגמריי..

התקשרתי לחנות בה רכשתי את המוצר, והם כבר התקשרו בעבורי לקו- ישיר של הטכנאי וקבעו שיגיע תוך שעתיים, ואכן כך היה ,הוא לקח את התנור למעבדה להחלפת דלת זכוכית ,אמר שיחליפו זכוכית וימכרו אותו כמוצר סוג ב'.
רגע לאחר מכן, הגעתי בעצמי לחנות -החשמל שממנה נרכש התנור,
וביקשתי לבטל את הרכישה מיום האתמול, ולהחזיר לי את הצ'ק ששילמתי.

לשמחתי ,מכיוון שהצ'ק שלי היה לתאריך דחוי לשבועיים ,הוא נותר עדיין אצל הפקיד ולא הופקד,
וכך הוחזר לי הצ'ק והעיסקה בן- רגע בוטלה.
לאחר שנרגעתי מהפיצוץ המחריד הזמנתי במקום אחר תנור "אלקטרולוקס" חדש ,שעובד מעולה,
ותודה לאל שהוא כבר אצלינו הפסח השלישי ועובד יפה מאוד, ומדי יום ביומו ומוכיח עצמו כמוצר איכותי.

ויוי 25

Well-known member
לדומיניק,
שימי לב שבמקרה שלי ,התנור של "אלקטרולוקס" הוא ממש מעולה ומוכיח עצמו מדי יום מחדש ,
כאשר בתנור הקודם של "סימנס" נגרם הפיצוץ הבלתי צפוי בדלת הזכוכית,כבר למחרת מיום הרכישה.
המסקנה :
פיצוץ יכול לקרות בכל תנור של כל חברה, (בדיוק כפי שמכונית הכי יוקרתית יכולה להגיע עם פגם במנוע.)

מבחינת האחריות של המוצר הם חייבים לתקנו כלומר להחליף את דלת התנור בדלת תקינה .

(לרוב השירות לא מוכן לתת תנור חדש, כך הסבירו לי ,אלא מחובתם להחליף את דלת הזכוכית
בדלת תקינה.)
אז רציתי שתדעי שזה קורה ומן הסתם תנור "אלקטרולוס" אחר ,יכול להיות איכותי לאורך שנים ולא יתפוצץ.

ויוי 25

Well-known member
לפי תקנון המועצה לצרכנות את לא היית צריכה לשלם להם עבור התיקון אן יש לך האחריות עדיין.
הם לא צריכים לגבות ממך כסף אלא רק לתקן ולהחזיר לך את המוצר תקין.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כמה תובנות ושיהיה ברור לכוווולם כאן:
א. דווקא על המותג המוזכר כאן שמעתי (ויש תלונות במרשתת) על זכוכיות שמתנפצות. זו לא תופעה "בלעדית" של פותחת השרשור.
ב. בדלתות התנורים, הזכוכיות הפנימיות ניתנות לפירוק ולניקוי. הזכוכית החזיתית היא חלק מהדלת ואותה לא ניתן להפריד אלא ב"מלחמה".
ג. יש לי גיסה, שרכשה תנור מילה. אחלה מותג. אבל מכיוון שהיה בידה תנור ישן שעדיין תפקד, היא הפכה את ה"מילה" שלה לארגז אחסון ללחמים.
עד שביום בהיר אחד, התנור הישן עבר לעולם שכולו תנורים, והיא אפתה לראשונה ב"מילה" שלה. ואז, באמצע הלילה, נשמע קול נפץ אדיר. הסתבר כי תנור המילה שלה נעלב עד עמקי נשמתו מהעובדה שלפתע הוא נאלץ גם להתחמם ולאפות, ומרוב עלבון, התנפצה בו הזכוכית החזיתית שבדלת. גיסתי התקשרה לאלקטרה, ושם השיבו לה, שהתנור ממילא סיים כבר את תקופת האחריות, ואת השמשה הקדמית לא ניתן כלל להחליף. לכן, יהא עליה להזמין דלת חדשה בעלות של 2,500 ש"ח. עבדכם הנאמן פירק את הדלת, ובעזרת סכין יפאני הוא גירד את שאריות הזכוכית שנותרו דבוקות לדלת בעזרת דבק סיליקון רב עצמה. לאחר מכן, הוא מדד את הדלת והזמין בזגגיה גדולה זכוכית לפי מידה וביקש שתעבור תהליך של חיסום. תמורת מחיר די הוגן הדבר בוצע והשמשה החדשה הודבקה לדלת. מאז... טפו טפו.
ד. במרבית המקרים, נותני השירות אינם מכירים בשבר של שמשה.
ה. גם בכיריים קרמיות או אינדוקציה, קורה שזכוכית נשברת וגם שם אין אחריות על הזכוכית.
ו. גם אם הזכוכית מתנפצת לרסיסים, אין כמעט מצב שרסיס ייתקע במאוורר הטורבו. הזכוכיות שוקעות למטה ומה שלא נאסף נותר (אם בכלל) על רצפת החללים שבין תא האפייה למסגרת התנור. אין לזה כל משמעות.
ז. אולי יש מצב, שבערימות האשפה של לפני חג הפסח, תצליחי לאתר תנור אלקטרולוקס שהושלך לאשפה וממנו תצליחי להשיג זכוכית תקינה לדלת. סיכוי קטן אבל אפשרי...

למעלה