זכות השיבה !! חה חה חה

• פותח הנושא el333
  • פורסם בתאריך

el333

New member
זכות השיבה !! חה חה חה

אני לא יודע אם אתם יודעים אבל גם כשכל הבעיות עם הערבים יפתרו ונגיע לכל הסכמת האש שבאמת תפסק ואפילו נתחיל לקיים קשרים מחודשים עם ערבים!!! עדיין תשאר בעייה אחת ענקית שבגללה לא יהיה שלום והיא נקראת "זכות השיבה" ערפאת הדפוק והאומלל רוצה להחזיר הנה מיליון ורבע ערבים מכל סוג שהוא שחיו פה לפני מי יודע כמה שנים ואני כמו רוב האנשים בארץ(אפילו שמלאנים) ממש ממש לא מוכנים לקבל אותם. אני לא רוצה לחיות איתם באותה יבשת אז עכשיו הם יכנסו לי לנשמה,לבית,לעיר!!! מיליון ורבע!!!! זה רבע מכל היהודים בארץ ועוד המיליון וחצי שכבר חיים בישראל!!!!! חה חה חה כמו שאמרתי בכותרת!!! לא היה ולא יהיה ראש ממשלה שיסכים לדבר כזה וגם אם יהיה אחד כזה העם יעדיף לירות לו בראש לפני שהוא יסכים לדבר כזה!!!! אז בקיצור תשכחו מהשלום כי הוא לא יבוא! בברכה, האופטימי

אמיר גל

New member
יש לך שגיאה קטנה..

בעצם גדולה זה לא מיליון ורבע זה שלוש מיליון לתשומת ליבך ואתה צודק אני איתך. אמיר.

Dune

New member
סוף סוף אדם שמבין...

שלעולם לא יהיה שלום ודרך אגב אנחנו לא נגיע גם לכל הדברים האחרים שהזכרת כי העם הפלשתינאי הוא עם שרוצה לחסל אותנו ומלמד את הילדים שלו מגיל 0 איך לחטוף חיילים ישראלים איך להרוג שאנחנו האויבים וגם בגלל זה לעולם לא יהיה שלום

עראפת אמר. אז אמר.

גם כמה שנים לפני השלום עם מצרים חשבו שאין סיכוי לשלום עם סאדאת הרוצח האכזר (והוא באמת היה רוצח אכזר), עד שבא השלום, וכולם ראו שדברים משתנים. השלום הזה החזיק מעמד עד עכשיו. עכשיו אומרים שאין סיכוי להגיע לשלום עם עראפת הרוצח האכזר. אז אומרים. שלום עושים עם אוייבים, מה לעשות.

Dune

New member
נכון שלום עושים עם אוייבים אבל...

שלום עושים גם עם מי שרוצה לעשות שלום. ולידיעתך את השלום המדומה עם מצרים עשינו בזכות 73 כשסדאת ראה שהוא לא יכול לכבוש את מדינת ישראל, גם לא בהפתעה וש3 צבאות יתקפו אותנו. והוא איבד את בנו במלחמה. רק אז הוא היה מוכן ללכת לשלום

tali_le

New member
התחלויות = זכות השיבה

א. אני לא מבינה למה אנחנו עושים דיונים כאלה דווקא בפורום הזה... אבל, אם אתם רוצים וזה לא מפריע אז טוב.. מה ההבדל בין התנחלויות לזכות השיבה? התנחלויות הן מוצדקות כביכול, כיוון שפעם, לםני 2000 שנה גרנו שם זכות השיבה מוצדקת כיוון לפני 50 שנה הפלשתינים גרו כאן מה ההבדל?

*אבי*

New member
שאלה טובה.

ואכן מבחינת צופה אובייקטיבי אין הבדל. אבל לנו, כצד בעימות, חובה להגן על האינטרס הקיומי שלנו; והתרת זכות השיבה לא תאפשר המשך קיום של מדינת ישראל כפי שאנו מכירים אותה.

נריה_ה

New member
זאת לא גישה מוסרית.

הגישה שהצגת היא לא מוסרית כלל וכלל. אני יכול לדמות אותה לטיעון של גנב בדבר "זכותו, וחובתו" להגן על הקיום שלו ולהמשיך לגנוב. אם לא נדע בכל עמקי ליבנו שהאדמה שלנו, ונאמין בזה. אז אנחנו לא יותר מגזלנים שבאו וגזלו אדמה מהערבים, שדיכאו אותם וגירשו אותם, שבאו לשנות את מנהגיהם, שניצלו אותם. וזה לא משנה איזו אדמה, רמת אביב, או אשדוד, ירושלים או אריאל. הכל נגזל מהערבים... לא?

*אבי*

New member
אבל הרי זה בדיוק מה שאמרתי...

כל צד מאמין בצדקת דרכו ונילחם עליה. הנקודה שרציתי להדגיש היא, שהעובדה שלצופה אובייקטיבי שתי הדעות עשויות להראות מבוססות אינה שוללת את זכותו של כל צד להאמין בצדקת דרכו.

נריה_ה

New member
לא משש.

1. זכותו הדמוקרטית של אדם להאמין במה שהוא חפץ בו. לדוגמא: אני יכול להאמין ש2+2=5 וזו זכותי, אבל זה עדיין לא עושה את האמונה שלי לנכונה. 2. יש אמת, ויש דעה נכונה. לו היה לי ידע מוחלט-אינסופי הייתי יכול לקבוע מה בדיוק אמת. אבל אין לי ידע כזה, כי אני לא אלהים. 3. זה שהצד שכנגד, מאמין שהוא צודק, עדיין לא הופך אותו לצודק מבחינה היסטורית.

*אבי*

New member
וזה שאתה מאמין שאתה צודק,

לא הופך גם אותך לצודק. זו דעתך וזו דעתו, וזכותו של כל צד להילחם עליה.

נריה_ה

New member
רק בעיה אחת

הבעיה היא שבמלחמה כמו במלחמה מנצח מי שחזק יותר (או מי שרע יותר) ולא מי שצודק יותר... ואני צודק מפני שיש לי הוכחות לצדקתי, ולא מפני שאני מאמין בכך...

נריה_ה

New member
ההבדל הוא שאנחנו שבנו אל אדמה שהיא

שלנו. הערבים יושבים על אדמה שהיא לא שלהם. זה ההבדל, הקטן גדול. בגללו יש לנו זכות לשוב לארץ גם לאחר מיליון שנה, ולערבים אין זכות.

galiltalil

New member
נראה. ../images/Emo40.gif

זכות השיבה לא תתקבל ולא מקובלת על האנשים בארץ - ובצדק, אני לא הייתי רוצה שפה, בנס ציונה יקומו מחדש סרפנד אל - חרב, קוביבה , זרנוגה וכו´ ושאזור תחזור להיות ערבית, באר יעקוב, יפו , לוד ,רמלה - הרי כמעט כל הערים שלנו בנויות על חורבות של ערים ערביות, ולגבי השלום - בסוף יהיה, אבל צריך להתייחס למצב הטבעי עם השכנים שלנו באל מלחמה ולשלום כחריג, מלחמה (וחבל) היא המצב הטבעי באיזור, אבל אם גרמניה וצרפת שנלחמו מאות שנים יכלו להשלים עם קיום השניה, אז אנחנו - שבסופו של דבר , במהלך ההיסטוריה , היינו ביחסים טובים (לעומת נוצרים - והכול יחסי) עם המוסלמים והערבים נצליח גם. ואם לא - אנחנו יהודים - רודפים מגרשים שונאים רוצחים מרעילים שורפים ןמבצעים בנו לינצ´ים כעם כבר אלפי שנים - ואנחנו עדיין פה - אני לא חושב שערפאת יהיה מה שישבור אותנו.

tali_le

New member
שלנו ע"פ מי? התנ"ך

נו באמת... אמונה בתנך או לא התורה לא מהווה שום מסמך חוקי

נריה_ה

New member
גם ע"פ התנ"ך...

אם התנ"ך לא מהווה מסמך חוקי אז מה מהווה מסמך חוקי? הכרזת האו"ם - תוכנית החלוקה? כן??? זה מה שאמרה המורה שלי לג"ג וכל-כך לא הסכמתי איתה... באיזו זכות יכול האו"ם לשלול את זכותם של הערבים לחיות על הארץ??? ולהגיד שבשטח שהם ישבו הרבה שנים תקום מדינה יהודית??? מי הסמיך את האו"ם... אולי, התנ"ך בשבילך הוא לא מסמך חוקי, אבל מה עם הקוראן??? למדתי קוראן, בשעורי ערבית, והוא מדבר על זה שא"י שייכת ליהודים. ואם שניהם לא מסמכים חוקיים, אז ההיסטוריה בטח חוקית!!! תקראי היסטוריה ותדעי שהארץ שלנו!

נריה_ה

New member
בלי נדר אני אפרט בעתיד אם אמצא.

אבל מה שכן מצאתי זה את "סורת אלאיסרא" פסוק 1: "סובחאן אלזי אסרא בעבדיהי לילאן מן אלמסג´ד אלחראם אלא מסג´ד אל-אקצא ..." = השבח לזה אשר הסיע את עבדו עם ליל מהמסגד את חראם אל מסגד אל-אקצא..." המוסלימים הפכו את ירושלים, ואת מסגד אל אקצה למקום השלישי בחשיבותו באיסלאם. אולם רק הפרשנים המאוחרים של הקוראן מזהים את מסגד אל-אקצא שבקוראן עם מסגד אל אקצא של ימנו, וזאת מסיבות פוליטיות. בשעה שהיה ה"איסרא" לא היה כלל מסגד מוסלימי בירושלים... אז הזיהוי פסול בכל מקרה.

liran_sh

New member
לפי ההסטוריה הארץ דווקא לא בהכרח

שלנו. ההסטוריה של ארץ ישראל, כמו שאני מכיר אותה: עד סביבות שנת 2000 לפני הספירה, המצרים שלטו בכל הארץ. אחרי זה הייתה התפשטות של שבטים כנענים שכבשו חלקים מהארץ, שבטים עברים שכבשו חלקים מהארץ, ואחרי זה שבטים של הפלישתים שכבשו חלקים מהארץ. אחרי זה העברים ניצחו את הכנענים ונשארו רק השבטים העברים והפלישתים. אחרי זה העיפו את כולנו, הבבלים אחרי זה האיראנים (פרסים) כבשו את כולם ואחרי זה היוונים כבשו את כולם ואחרי זה המוסלמים כבשו את כולם אז בעצם הארץ שייכת למצרים/כנענים/פלישתים/עברים/בבלים/פרסים/יוונים/מוסלמים תבחרו!

נריה_ה

New member
הסדר הנכון, והמסקנה ממנו

סדר יותר נכון: 1. עברים קדומים 2. כנענים 3. מצרים פרעונים קדומים השתלטו על הארץ - תושבי הארץ עדיין כנענים 4. כיבוש הארץ ע"י בני ישראל - לא הכל נכבש 5. בהדרגה נכבשת כל הארץ ע"י הישראלים, כולל השטחים הפלישתים 6. הבבלים הגלו את תושבי יהודה 7. הפרסים כבשו את הארץ והרשו ליהודים לחזור 8. ההלניסיטים כבשו את הארץ. 9. הרומאים כבשו את הארץ - הכל השלבים האלה עדיין תושבי הארץ יהודים. 10. המרד הגדול ברומאים - הגליית היהודים. 11. ביזנטים. 12. מוסלימים. הארץ שייכת לבעליה הקדומים ביותר, היהודים. אין היום כנענים.

למעלה