זכרונות אולימפים...

נעממהה

New member
זכרונות/מורשת אולימפית גם ממני

אני לא יכולה להגיד שכל אלו ממש זכרונות, כי האולימפיאדה שאני ממש זוכרת שצפיתי בה בשידור חי הייתה רק זו האחרונה. בכל מקרה, אני יכולה לקרוא לזה "מורשת אולימפית" כי הודות ליוטיוב הידע על התחרויות המוקדמות יותר נרכש בשנים האחרונות.

טוב, אז בחרתי שלושה שעלו לי בראש כרגע:

דומיניק מוצ'יאנו שהייתה באטלנטה 1996 בת 14 בלבד, עם תרגיל קרקע שהוא אולי לא כל כך קלאסי, אבל בהחלט מהנה ומקפיץ:
http://www.youtube.com/watch?v=U6L8aZRDKcw

הקפיצה שעשתה היסטוריה: סימונה אמנאר בגמר הקפיצות בסידני 2000 הציגה לעולם לראשונה (בתחרות גדולה בכל אופן. תקנו אותי בבקשה אם אני טועה) יורצ'נקו עם שני ברגים וחצי, והשאר-היסטוריה. חשוב לציין, שהקפיצה לא עזרה לה לזכות במדליה, אבל בואו נגיד שהכבוד שהיא קיבלה על כך שהקפיצה נקראת על שמה הוא כמעט שווה ערך לזהב.
http://www.youtube.com/watch?v=WI3XsEoNecw

אחד מתרגילי הקרקע היותר מושלמים שיצא לראות באולימפיאדה ב-2008 היה של אנה פבלובה מרוסיה. באמת שאין הרבה מה להגיד על התרגיל, חוץ מזה שהוא משלב קלאסיות, דרגת קושי גבוהה וביצוע מדויק. בנוסף המוזיקה שהיא בחרה (או שבחרו לה) היא לא אחרת מאשר אקסודוס. באמת שאי אפשר לבקש הרבה יותר מזה.
http://www.youtube.com/watch?v=wXw7Yxv1IIM

אחלה שרשור! תודה קובנו!

נעממהה

New member
לגבי תרגילי החובה

עדיין יש לי תקווה שיחזירו אותם איכשהו, למרות שזה נראה כרגע חסר סיכוי.
זה עשה כל כך טוב להתעמלות! אם עוד היו היום תרגילי החובה אני בטוחה שהיינו רואים הרבה יותר איכות ריקוד וביצוע בתרגילים הרגילים. לדוגמא- אם מתעמלת היום הייתה צריכה לעבוד על על האלמנטים של הבלט שלה על הקורה בשביל תרגילי החובה, אני מאמינה שהיינו רואים יותר כוריאוגרפיה בתרגילי הרשות במקום נפנופי הידיים שיש היום.
נסו לדמיין את שון ג'ונסון מתמודדת עם תרגילי רשות- אני בטוחה שהיא הייתה נראית אחרת לגמרי אם הייתה צריכה לעבוד על זה מגיל קטן! (לא שיש לי חלילה משהו נגדה, לגמרי להפך, אבל אף אחד לא מכחיש שהצד החזק שלה היה האקרובטיקה ולא הריקוד).

ולגבי ונדה הדריאן- היא אולי לא הייתה הכוכבת של המשחקים כמו שאמרת, אבל הבחורה הפכה למיס פיטנס העולמית ארבע שנים ברצף!

שוב תודה על הקישורים!

trilliane

Well-known member
מנהל
שון ג'ונסון כבר הוכיחה שהיא יודעת גם לרקוד

אבל אני מסכימה שרמת הבלט של המתעמלות מבאסת; כשאני רואה אותן מגניבות איזה פירואט עלוב על המזגן זה לרוב גורם לי לעקם את הפנים במבוכה.

אמא לה3

New member
התרגיל של ואנדה

אחד המדהימים שראיתי...כבר הרבה הרבה זמן לא ראיתי מתעמלת עם תנועות ארוכות כל כך..לפעמים זה נראה כאילו היא על הקורה ברמת הדיוק.
המון תודה קובנו, בזכותך נחשפתי לתרגיל המדהים הזה

Tammie

New member
איזה שרשור כיפי!

ממש נהניתי לקרוא.

הזכרונות שלי מתחילים בסידני אם כי באופן מעורפל ביותר :)

מאוד אהבתי את אנה פבלובה, התרגיל קרקע שלה פשוט מדהים!

אני אוסיף את סווטלנה קורקינה. מתעמלת מקסימה, שאני חייבת להודות שהתחלתי להעריך בערך יומיים אחרי שהיא פרשה :) אבל עדיף מאוחר מלעולם לא...
תרגיל הקרקע שלה מגמר הקרב רב באתונה:
http://www.youtube.com/watch?v=eJYgaglmdBY&feature=related

trilliane

Well-known member
מנהל
התאהבתי בקורקינה בסידני

(את אולימפיאדת אטלנטה פספסתי כמעט לחלוטין, כנראה כי הייתי בצבא; אני כבר לא זוכרת) ושמחתי מאוד לפגוש אותה באתונה, אם כי לטעמי היא נראתה אז רזה מדי (יש לה מין "שקעים" כאלה בירך...
). אהבתי אותה יותר בסידני (אף שהקוקו חמוד לה והיא נראתה קשוחה יותר בשיער קצר). נסיים את הביקורת בתהייה על כפות ידיה העקומות (משהו בזווית נראה פשוט לא נכון!) ונחזור למחמאות: גבוהה, יפה, אלגנטית, מוכשרת ואני ממש אוהבת את הטעם שלה בבגדי גוף (יש לי נטייה "להוריד ציון" לבנות שאני לא אוהבת את בגד הגוף שלהן
).

trilliane

Well-known member
מנהל
מהממת! הזכרת לי למה הערצתי אותה בילדות

לא ידעתי שהיו פעם תרגילי חובה (אני לא מבינה הרבה בצד הטכני) ואני מניחה שהתרגיל שלה לא בדרגת קושי גבוהה; אבל איזו רכות ואלגנטיות! גוף יפה, מלאת חן והכול נראה כ"כ קל ופשוט כשהיא עושה זאת, ממש ללא מאמץ... עוברת בתנועה חלקה מאלמנט לאלמנט, פשוט מרחפת מעל למזרן והעין לא שבעה מראות. המעברים האלה כל כך חסרים לי כיום! תמיד נראה כאילו מתעמלות מסיימות אלמנט ואז דוחפות איזה נפנוף מפגר כדי לצאת לידי חובה, זה נראה מביך, תלוש ולא קשור. כבר אין כמעט חיבורים בתרגילים, הם פשוט נראים כמו אוסף אלמנטים בזה אחר זה.
עכשיו סוף סוף אני מבינה למה, לאור השרשור הזה...

אגב, תרגיל חובה זה אומר "אותו התרגיל בדיוק"?
(כלומר אותה כוריאוגרפיה ומוזיקה?) חשבתי שיש לו פשוט אלמנטים שהם חובה (כמו בענפי ספורט אחרים, כמדומני).

למעלה