זכרונות הנאה מהר חורשן...

alonaski

New member
חחח!!! ../images/Emo13.gif מסכימה בהחלט!!

גם אני בעד זאטוטים-מדי-עומק כאלה!... אבל כשאין בנמצא וזה רק אתה והשלולית... אז נשאר פה רק... אתה!

לי יש שיטה יותר טובה ../images/Emo26.gif

כדי לשמור על אופני היקרות (לליבי) אני מניח אותם בצד בזהירות - נכנס בהליכה לתוך השלולית - בודק את העומק ואז מחליט מה לעשות - אם זה עמוק מאד באמצע אז אני עובר כיוון שהנעלים שלי כבר במילא רטובות אז מה זה משנה. ואם זה מאד רדוד אז אני עובר באמצע כי במילא זה רדוד. וכאן מסתיימת לה עוד פינה של מדורנו היומי "שטויות במיץ עגבניות " כמו שאמר הדוד של מישהי - היי אני בחו"ל לכו תז#$%*$#..... גדי

האא והעיקר שכחתי -- בקרוב ../images/Emo26.gif

הסרט - " איך להפוך את מעבר השלולית לבטוח יותר יבש יותר ומספק יותר"...

kraps

New member
לי יש שיטה יותר יבשה

ולא שזלדה מפחדת מבוץ, אבל אם קיים ספק לגבי אריכות ימיה של זלדה (ואריכות ימי שלי, כפועל יוצא), אנחנו מעדיפים לבצע את ה"דוּך" מחוץ לתוואי השביל (ובתנאי שה"דוך" הזה לא מרגיז את שלמות הטבע ואת שלוות בעלי החיים [כולל חקלאים ופקחים למיניהם]). מצד שני, תמיד אפשר לעוף מעל השלולית, אבל זה כבר תרגיל מורכב יותר. אני עדיין עובד על שיפור הטכניקה.

alonaski

New member
חחח... רעיון נחמד! ../images/Emo13.gif

מצאנו את המד-עומק של הפורום!
אגב, "...גם לירדנים היתה שיטה!..."

portokal

New member
תניא

רבי מאיר אומר: בשעה שישראל היו עומדים על שפת הים היו שבטים מנצחים זה עם זה, זה אומר: אני יורד תחילה לים, וזה אומר: אני יורד תחילה לים. קפץ שבטו של בנימין וירד לים תחילה. והיו שרי יהודה רוגמים אותם. אמר לו רבי יהודה: לא כך היה המעשה, אלא זה אומר: אין אני יורד תחילה לים, וזה אומר: אין אני יורד תחילה לים. קפץ נחשון בן עמינדב וירד לים תחילה. חג מצות שמח לכולם!

Natz Natz

New member
חברים, להשכרה מד עומק?

כל מי שרכב לצידי בלגן (הכלב) אולי שם לב שאין שלולית שהוא לא "אוסף". אחרי דין ודברים עם בלגן, הוא מוכן תמורת סכום סימלי להיות מד עומק בטיולים. היתה שלולית שרוכב לידי נפל חציו לשלולית, אני עברתי אחרי בלגן, וחוץ משפריץ של נפילה לא היתה שום בעייה. אז מי שמעוניין....

schwinnie

New member
תיקון: "שפן יבש". סתאאאם. לא נעלבתי

זה הכל בשביל לזרום בנתיב הטוב ביותר ולא להיתקע כמו פוץ באמצע השלולית ולדשדש בהמשך.....

mtbRider

New member
סיבת הטבילה שלי בטיול הייתה

לא רציתי להוריד את הרגליים ולשים בוץ חלקלק על הנעליים ואז הפדלים היו מחליקים לי (פלאט פשוט) ולכן ניסיתי לעמוד על האופניים תוך שמירה על יציבות, לצערי הגלגל הקדמי החליק ימינה (מכיוון הרוכב) לכיוון השלולית ונעצר בקוליס, ננעל, ואז התהפכתי סביב ציר הגלגל מעין אפכה הצידה והתיישבתי בשלולית. להבא: לא לנסות להתלהב סתם!!! איתי שהבין את הלקח...

doodoog

New member
מנסיון רב ברכיבה על אופנועי שטח:-

תמיד אבל תמיד כשרואים שלולית ,להמשיך ולרכב באמצע : האדמה במקום הספציפי הנ"ל קשה ולכן לא נקוו המים שם ויש יותר מסיכוי טוב שלא ליפול שם או להתקע בקרקע רכה. לא לרכב בצדדים או ליד האמצע ! חוץ מזה באופנוע שמים גאז ו...באופניים מקווי לטוב :) דודו

שחיה עם האופניים

אני גם דגלתי בזה, בעיקר בימי גשם קרים. עד שלאחרונה התחלתי להרבות בשחיה משותפת עם אופני שהווה לי למצוף. לא נעים....

XCrider

New member
באותו טיול גיליתי טכניקה חדשה...

כשחציתי ערוץ מוצף מים/בוץ *באמצע* (כפי שהומלץ לעיל) מצאתי את עצמי ב"בור ללא תחתית". הבוץ הרך באמצע גרם לגלגל הקדמי לשקוע עמוק יותר ולהתקע בסלע, הבולם שקע אף הוא ואני ב"צוקהארה לפנים" וסלטה-פליקלאק עברתי את השלולית ללא פגע והצלחתי לנחות על הרגליים! (לקול תשואות הצופים...
) ובזאת אני מכריז על טכניקה חדשנית למעבר שלוליות בגודל בינוני (עד שני מטר): בהגיעך לשלולית, צבור תנופה וחצה את השלולית. בהגיעך למרכז השלולית, לחץ בחזקה על המעצור הקדמי, ו"עוף" מעל הגלגל הקדמי לעבר הגדה השנייה של השלולית. ניקוד מיוחד ינתן על נחיתות יפות במיוחד... הערה: בשלוליות גדולות יותר, אתה עלול למצוא את עצמך בתוך השלולית...

doodoog

New member
הערה:באזור של אדמה"שחורה" כל ההמלצו

ת מבוטלות ויש להעמיס את האופניים על הכתף ול ל כ ת מסביב :)

timon1

New member
אז ככה

שלולית נקוות בד"כ איפה שיש שקע=אדמה מהודקת=מים לא יכולים לחלחל וזו בנוסף לשקע הסיבה להקוות השלולית. הזכרתי מקודם שהאדמה מהודקת יותר ולכן גם הסיכוי לשקיעה קטן ונשארת רק שאלה אחת פתוחה: כמה עמוקה היא השלולית??? אז ככה: אם רוכבים בשטח שמכירים היטב יותר קל להעריך ואז ההחלטה להכנס או לא ובאיזו מהירות קלה יותר, במקרה של שטח לא מוכר [ומכיוון שאני לא רואה אופציה של עקיפת השלולית בעין יפה] מומלץ להצטייד בטביעת עין טובה ולהחליט רק באיזו מהירות להכנס אל השלולית, לפעמים נופלים ולרוב זה מסתיים בשלום, בכל מקרה נהנים. וטיפ קטן: כשיוצאים לרכיבה בחורף אני תמיד מעביר סוויטצ' במוח למצב חצ"ב [חוסר צעצועים בילדות] ואז אני ממש נהנה מהשלוליות ומתעלם מהקור לפחות עד שצריך להשתין [לא תופס לגבי נשים למיטב ידיעתי]

akivab

New member
לא תמי נכון

אני רכבתי שבוע שעבר מאחרי בת שלמה החדשה והחלטתי לחצות שלולית החוסמת את הדרך. מצאתי עצמי בתוך 1 מטר של עומק כאשר אני ממשיך להעמיק בתוך הבוץ. מסכנה: תמיד תן למישהו שחושב שלו לא יקרה כלום או חושב שכל שלולית עבירה לנסות לפניך !!!

doodoog

New member
מה?! לא הייתה שום דרך מסביב ?!אני

רכבתי שם ולא נרטבתי!! סססססתתתתאאאאםםםםם :)

alonaski

New member
הסבר קצר לתמונה 11 :

זהו איתי - שנפל את הנפילה הכי נחמדה שראיתי עד היום!
חיכה בסבלנות בתור לעבור על השביל הצר שמעל לשלולית... אבל לא יכל להתאפק וגם היה מאוד מנומס - לא רצה להדחף... אז פשוט נפל הצידה והתיישב על התחת בתוך השלולית תוך כדי "ספלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאששששששששששששששששששש" אחד גדול ועליז!!!
זה היה כ"כ... נחמד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mtbRider

New member
Love you ../images/Emo24.gif תודה על המזכרת...

אלונה, את פשוט גדולה !

mtbRider

New member
וחובה לציין שאלונה האכפתית ישר דאגה

והזכירה לי על הפלאפון שקיבל טביה הגונה... חדל לעבוד אך חזר
. תודה על הדאגה ואם התלבטת אז כן, כן שמתי לב שהערת לי ולא הייתי עסוק רק ב"ניסיונות לחילוץ" מהשלולית...

למעלה