זכרונות מצחיקים מהצבא

זכרונות מצחיקים מהצבא

התגייסתי לפני שבוע וקצת, ממש לא קל בטירונות, המשמעת נוקשה פחד, והזמנים... קשה ללכת להשתין ב-60 שניות..
אבל בא לי להתמקד על הדברים המצחיקים בטירונות ובצבא, כי אני עוברת גם דברים קורעים חופשיייי

אתם, חבר'ה בני 20+, ואני סתם צעירה נספחת שרוצה ממש לשמוע חוויות מצחיקות שעברתם בשירות..

אני ממש אשמח לקרוא דברים מצחיקים שקרו לכם!!

שתפו

mad alot

New member
שחטפו את גלעד שליט

שלחו את המחלקה שלי דרומה, ושמו אותנו בבט"ר זיקים לכמה ימים.
במקרה זה יצא על סופ"ש,ובמקרה אני הייתי זה שצריך לסגור.

אז לפני שהקצינת איסוף שלנו יצאה הביתה אמרתי לה להשאיר לי את הדרגות שלה ושרוך ההדרכה, ופשוט ביליתי את הסופ"ש בלהציק לטירונים מסכנים שחשבו שאני קצין בבט"ר:)

האמת שכל הסיפורים הכי מצחיקים שלי בצבא הם מהמלחמה/גלעד שליט.

choco2602

New member
לי יש את אותו סיפור כשהייתי מסופחת לבקו"ם

הייתי צעירה.. כולה חודש בצבא. השניה סיימתי טירונות. שלחו אותי להיות מסופחת לבקו"ם לחודש עד שיתחיל הקורס שלי.
אז בינתיים הייתי אחראית על מסורבי גיוס (שכנראה התגייסו לפני).
לא להאמין שעם תגיות על הכתפיים, וכומתה פרוותית וחדשה הם עדיין האמינו שאני המפקדת שלהם והיו ילדים טובים

אבל זה היה מצחיק כי הבנתי שזה אנשים בעייתיים אז עשיתי להם הכנה לטירונות (זמן שירותים קצוב, הפסקה מסודרת של כולם ביחד, וכו'..) אני לא יודעת איך בכלל חשבתי על זה חחח

togi12

New member
צעירונת!!! (זהירות חפירה).

וואו, אחרי 3 וחצי שנים בפנים.... קרו לי כל כך הרבה דברים מצחיקים בצבא.

קודם כל החברות שלי הכי אדירות בעולם. הן מכורות לשש בש. הן היו מתערבות על דקות מסאז' בעיקר (אבל גם על מי מכינה למי קפה/ארוחת בוקר למיטה/קינואה עם חמוציות). בגלל ששתיהן עצלניות ברמה מפחידה, הן תמיד היו מושכות את זה לעוד משחק - על הכפלה או איפוס של הסכום. באיזשהו שלב הן הגיעו למצב שאחת חייבת לשנייה 8000 דקות מסאז'

כשאני הייתי צעירה צעירה בקורס היינו 8 חיילות והיה לנו מ"פ סרן, הקורס הסתיים בשעה 5 ולא היה לו"ז או מה לעשות, אז המ"פ לימד אותנו לשחק יניב וכך העברנו שעות. אחר כך לימדנו אותו לשחק לשון ובכלל היה מצחיק.
בשעות הערב כשהוא לא היה שם, התחברנו עם פלוגת סמנים (צנחנים בלאי) ושיחקנו איתם. חברה שלי הפסידה בהתערבות והייתה צריכה לצעוד על השביל המחבר בין הפלוגות בלבוש מינימלי, להרים ולהוריד מגב גבוה מעל לראשה ולשיר "אגוזים של קוקוס מהעץ קטפתי טה טה טה, הנה הם עומדים כאן בשורה..."

כשהייתי בקורס קצינים, יצאתי לניווט לילה עם הצוערת הכי שנואה בפלוגה. היא רצה קדימה ואני עם המ"ק 77 על הגב השתרכתי מאחורה בעצלתיים. פתאום היא נעלמה לי מאחורי איזה עיקול ולא ראיתי אותה. הלכתי קדימה ועם העיקול נגלה לי אור מהבהב שבקע ממין אוהל/סדין לבן שנפרש בין שני עצים גדולים. שמעתי דיבורים אבל לא הצלחתי להבין אם זה עברית או ערבית. בעודי עומדת שם ותוהה מה אני אמורה לעשות, יוצא כלב לבן ענק ופרוותי, יושב מולי ומסתכל עליי. אחרי דקה יוצא בנאדם גבוה ושחום עם ראש מגולח שלובש מין קימונו כזה. נלחצתי נורא ובאתי לברוח משם ופתאום הוא אומר לי- "רוצה קרמבו?"

XD

כשהייתי בטירונות התפרסם בעיתון שהבסיס טירונות שלי (אני לא מאמינה ששכחתי את שמו) הוא הבסיס עם המטבח הכי גרוע בצה"ל. יומיים אחרי זה תהינו למה פתאום יש גבינה צהובה בארוחת בוקר ואז גילינו שראש הממשלה החליט לבקר.... באופן פלאי... D:

לילה אחד הלכתי לישון (....) עם מילואימניק חתיך בחדר שלו... (אל תלמדי ממני) אחרי העניינים הלכנו לישון ערומים ומחובקים ופתאום... ב2 בלילה.. צבע אדום! צבע אדום! ואני ל-א אמורה להיות במגורי בנים ובטח ובטח שלא אצל המילואימניקים!!!!!! התלבשתי קומנדו מהר מהר והמ"פ שלי יצא למגורי בנות וספר את כל הבנות שיוצאות ואני הייתי חסרה... חברות שלי מרחו אותו בזה שיש לי איזה מקרה חירום נשי (תמיד עובד עם מפקדים בנים). אחרי שאמרו לי שהשטח נקי הלכתי למרחב מוגן, אמרתי למ"פ שלי שלום ואנשים קצת הסתכלו עליי מוזר.. רק אחרי שחזרנו לחדר הבנתי למה... לבשתי כפכף אחד קטן וורוד, וכפכף אחד ענק וחום. לא שמתי לב בכלל, מרוב האדרנלין.

יש לי כל כך הרבה סיפורים.. כמו איך המג"ד התקשר אליי בשעה 7:10 להודיע לי שאני מאחרת להעמ"צ בוקר ותוך מהירות שיא של דקה וחצי הייתי על מדים מלאים ובמשרד שלו..... איך עברתי קורס קצינים בלי לעבור בראור... איך הלכתי לשוטט בגזרה ומצאתי עגבניות שרי גודלות פרא ואכלתי מהן מלוא הכרס ואז התברר שהן גדלו ממימיי ביוב... איך מצאתי חבית של שוקולד השחר מיובש וניסרתי אותו באמצע כדי להגיע לשוקולד הטוב מלמטה... איך הרכב שעליו עבדתי נתקע בבוץ ואחד הטכנאים נשאר בתחתונים ונכנס לבוץ כדי להוציא אותו ואחר כך הרבש"צ אמר שזה מהביוב של הקיבוץ.....
ועוד מלא מלא סיפורים מצחיקים.

טוב שמתי לב שחפרתי אז........ מקווה שיהיו פה קוראים להצדיק את כל החפירה.. חחח

togi12

New member
סיפור אחרון מצחיק מהטירונות!!!!

נכון שבכל פלוגה יש את החיילת הכי מוזרה ויצורה מכולן?

אז היא הייתה אצלי בחדר.
בסוף שעת ת"ש המפקדת נכנסת לחדר לוודא שכולן במיטות ולכבות את האור. אז כולנו הנורמליות היינו במיטה ורק היא היצורה (שהייתה גם שרלילה רצינית ושמנה עם צלוליטיס וישבן ענק) החליטה שהיא חייבת לחפש משהו בתיק. היא הייתה עם תחתוני תחרה לבנים וטי-שרט והתכופפה מהמותן ....
כשהמפקדת לירון נכנסה, הדבר הראשון שהיא ראתה זה את התחת שלה. מקרוב. היא לא הייתה שמחה כל כך .. חחח

מאוחר יותר בטירונות אותה חיילת הייתה מצוננת קשות והיא לא רצתה לקנח את האף בנייר טואלט-זכוכית של הצבא אז היא הייתה מסתובבת עם חולצה לכל מקום שהיא הייתה מקנחת בה את האף.
אז היינו צריכות להתייצב למסדר ואמרו לנו לא להביא כלום ולהשאיר את המימיות בחדר.
כמובן שהחיילת הנ"ל מתייצבת רופסת ועם החולצה האומללה והמגעילה שלה. המפקדת: חיילת, אמרו לכם לא להביא כלום למסדר. למה יש לך חולצה ביד?!?!?!??! חיילת: אהה הקשב המפקדת אני מקנחת בזה את האף....
כל המחלקה פשוט התפוצצההההההה מצחוק וכולנו קיבלנו שעה ביציאה בגלל שלא הצלחנו להשתלט על עצמנו

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הרגת אותי עם המילואימניק בעיקר XD
נשמע שהיה לך שירות ממש קורע!!!

אצלנו אם תופסים מישהי מחבקת מישהו, ישר יוצא לה שם של שרמוטה

togi12

New member
ושכחתי את הסיפור האדיר של

איך שביום שישי אחד המערכת הושבתה בגלל תקלה וגילינו שאנחנו סוגרות על פארש... אחת הבנות הייתה חולה והמ"פ פינה אותה למיון... הזמנו את המ"כ שאנחנו אוהבות אלינו לחדר ברוב חשיבות והודענו לו שאנחנו אוהבות אותו מאוד ושאנחנו תמיד עושות מה שהוא אומר והמ"פ לא פה והמערכת מושבתת רוצה לצאת איתנו לפאב?....

וכך יצאנו 4 חיילות הוללות והמ"כ שלהן על חצי ב' ונעלי ספורט למסיבה בקיבוץ השכן עד 5 בבוקר.... D:

ofleibo

New member
חיילות הוללות?!

מילה גדולה- הוללות...שכחתי ממנה כמעט...

h a j b i

New member
אין על חיילות זורמות

ובצבא שמועות עוברות במהירות הבזק (וזה עוד לפני פייסבוק ווטסאפ ודברים כאלה שלא היו בתקופתי, היום זה בטח בכלל בית זונות).
לצערי בחלק גדול מהשירות לא זכיתי לראות הרבה כאלה (או בנות בכלל) אבל פה ושם היו

סוף השנה אולי יש לי יום-יומיים מילואים אחרי 5 שנים בערך, מקווה לחוויות טובות

עברו עשרים שנים ויום מהגיוס שלי .. והזיכרון שלי כבר לא משהו לקראת זקנה

הדבר היחיד שאני זוכר כרגע זה שאחרי שקיבלנו נשק ורצו להתחיל את ההדרכה אז הקצין אמר לשים את המחסניות בכיס והתחיל להסביר וכשהוא עצר ואמר "יש שאלות ? " אז יד אחת מאחורה עלתה ושאלת הקיטבג הכי דפרית שיכולתם לחשוב עליה נשאלה ע"י איזה פישנזון ממושקף אחד - " המפקד .. אי אפשר להכניס חמישה מחסניות בכיס אחד .. אפשר לשים גם בכיס השני ?"

choco2602

New member
יש הרבה..

אחד מהם אני זוכרת שהרס"פ שלנו כל הזמן היה מחפש לצחוק עלינו ולהציק. הייתי בטירונות של חבורת מפונקות. כולן קמות ב-4 בבוקר בשביל לעשות פילינג וקרם פנים ואיפור.. לא שפויות.
אז בלילה לפני השינה בחוץ היינו מסתובבות עם לבוש צנוע בשעת ט"ש ואז נכנסות לחדר. אני הייתי ישנה בדיוק ככה אבל היו כמה בנות שהחליטו שהחדר זה הזמן לאיזה כותנת חושפנית או דברים בסגנון.
בשעה 3 וחצי בבוקר הרס"פ שלנו עשה לנו הקפצת שריפה. כל אחת לוקחת נעליים ורצה החוצה. אני חושבת ש10 דקות הוא עמד מולנו וצחק עד שהוא נרגע..

עוד סיפור שאני זוכרת זה שאחרי שהכנסנו לכיתה אוכל אסרו עלינו להכניס יותר אוכל. ישבנו בכיתה, באוגוסט בלי מזגן. אז חברה שלי הוציאה חבילת מגבונים והתחילה לחלק לכולן. 2 מהמפקדות נכנסות ומתחילות לצרוח עלינו "מה זה? מי אוכל פה?" ככה כמה דקות של צרחות. ואז חברה שלי עונה בשיא התמימות "זה מגבונים בריח תות בננה, רוצות גם?" הן פשוט יצאו מהכיתה בהתפרצות צחוק מוגזמת..

והיה לי גם פעם אחת שהחלטתי למלא את המימיה שלי בפריסה בהמון קרח כדי שישאר לי קר לאחר כך..
חטפתי צרחות על זה עד שהבינו שזה קרח ולא אבנים (מה אני משוגעת? מה אני אעשה עם אבנים?)

הכי הזוי היה.. שאחת הבנות אצלנו שרפה שיח במטווח..

האמת שהיה לי יותר מצחיק בקורס מפקדים מאשר בטירונות =]

ofleibo

New member
צבא צבא...איזה תקופה

טירונות זה חרא, אבל יש קטעים מצחיקים.
התחלתי בטירונות קרבית ובשבוע שטח הראשון חילקו אותנו לאוהלי סיירים כאלה (שאם היית קונה בריקושט ההגדרה הייתה אוהל לשני חברים מאוד קרובים).
והיינו 13 טירונים בכיתה- המ"כ שלי חילק את כולם לאוהלים ואז שם אותי (בחור לא קטן ואפילו גדול) עם עוד שני חיילים בערך באותו גודל. אני ב"תמימות" הרמתי יד ובקבלת הרשות שאלתי: "הקשב המפקד, אתה בטוח שיהיה לנו מקום באוהל ביחד?"...אפילו הוא לא הפסיק לצחוק.
לילה בודד בטירונות נתנו לנו ללכת לישון עצמאית ולא שהמפקד יגיד לנו לילה טוב, זה במקרה היה יום חמישי לפני יציאה הביתה, וכמו כל מתבגרים פשוט דיברנו באוהל וצחקנו. בשלב מסוים הסמל שלנו נכנס ונאם על זה שהוא לא ייתן לנו לצאת הביתה בלי לישון כי נעלה על ההגה ונרדם ונמות על ההגה. אחד החברים מהכיתה ענה מהמיטה: "הקשב הסמל, אבל אין לי רישיון". וזאת הייתה הפעם הראשונה שהסמל ניסה להסתיר שהוא צוחק מאיתנו.

בהמשך זה היה יותר משעשע- הייתי בתפקיד שנקרא מני"ג (מנהל ידע גדודי, בפועל מש"ק בטיחות). ופעם בחודש הייתה לי שיחת חתך עם טירונים על הבטיחות בפלוגות שלהם- ותמיד בגלל השם של התפקיד (נשמע כמו מנהיג שמדברים) הם היו מצדיעים לי (שהכי מאוחר שהייתי בתפקיד היה שנה ושמונה בצבא).

אח"כ שירתתי בדירה והיה בכלל צחוקים.

ובסוף- הצבא הגאון נתן לפלוגה שלי להיות ביחד- 40 חיילים מ"א (אלה שמשתחררים עוד שניה) כשחוץ מהמ"פ והסמ"פ כולם צעירים מאיתנו בצבא, ובגיל אנחנו יותר קרובים למ"פ מאשר לסמ"פ...
ש-כ-ו-נ-ה!

h a j b i

New member
בגדול אין לי כמעט כאלה

3 שנים של בזבוז זמן וחוסר מיצוי עצמי.

בעיקר בדיחות קקי...

זוכרים את הסיפור שלפני לבנון 2 אמרו לחבר'ה
שמצטלמים לפני, שיעשו רווחים כדי שיהיה מקום לעיגולים אדומים
בעיתון? ביקשתי מידידה שמתעמלת ורוקדת וכאלו שתביא לי
חישוק אדום. לעשות קצת מוראל לפני...

וואי, יש יותר מדי!

קודם כל בטירונות, הייתה פעם אחת שמישהי עם קול ממש מצחיק, כמו של קרמיט הצפרדע, הייתה צריכה לתת הקשב למפקדת המחלקה אבל כולנו פשוט השתנקנו מרוב צחוק בכל פעם שהיא ניסתה, עם הקול הזה שלה...
בקורס היו מלאן קטעים מצחיקים. אבל זה שהכי זכור לי הוא שהסמל שלנו שהעביר לנו את הקורס תמיד היה ממש בדיסטנס, והיה אמור להיות לנו איזה סיור שהיה חשש שלא נצא אליו בסוף, לא זוכרת מה היה. הקיצר הוא בא בבוקר להגיד לנו שכן יהיה סיור בסוף, כי "הבעיה נפתרה". את המילה בעיה הוא קצת מלמל, אז הפרחה הראשית של הקורס קמה בבהלה מהשולחן ואמרה: "מה?! מי נפטרה?!" והסמל פשוט בכה מרוב צחוק ויצא החוצה להרגע...

בשירות עצמו היו לי כל כך הרבה קטעים מצחיקים, אבל אני אנסה לבחור את המובחרים שבהם... קודם כל, אחד מחיילי המילואים שלנו הוא סלבריטאי די ידוע, ותמיד היה אפשר לדעת אם הוא מגיע לבסיס לפי ווליום הצרחות של החיילות... ממש פדיחות, אבל מצחיק בטירוף!

אחד הסיפורים הכי אדירים זה שמפקד הבסיס שלנו החליט לעשות מבצע לאיתור כל מיני חיילי מילואים בעייתיים שלנו, תוך הבטחה להקל עליהם בעתיד, אז איתרנו את כל החבורה הססגונית הזו ועשינו יום ראיונות מול מפקד הבסיס. אני והקצינה שלי היינו צריכות לקבל את פני החיילים ולהביא אותם לראיון. הגיע איזה בחור שנראה כאילו הוא הרגע חזר מהודו, עם תרמיל ענק על הגב, וכלב. הולכתי אותו לחדר המפקד וראשון נכנס הכלב... המפקד שלנו התעצבן ועם כל הכרס שלו קם וניסה לסלק את הכלב, ואז הבחור התחיל לצעוק על מפקד הבסיס שלא יצעק על הכלב שלו, והמפקד מנופף בידיים מול הכלב שיושב אדיש במשרד שלו, ואני והקצינה שלי הסתכלנו במחזה וברחנו החוצה תוך כדי צחוק בלתי נשלט.

יש נוהל כזה של טלפונים לחיילי מילואים לפני החגים, כדי לוודא איפה הם נמצאים במקרה של גיוס חירום. באחת הפעמים שעשיתי את השיחות הללו, צלצלתי לבחור בשם אלון. אני: "שלום, אלון?"
הבחור, בקול גברי ומסוקס ממש: "פפפפףףףף.... את מהצבא, נכון?!"
אני: "כן..."
הוא: "כמה פעמים אפשר להגיד את זה?! אני לא אלון, אני אלונה!"
אני:

ויש עוד ממש ממש מלא סיפורים, אבל זה מה שהכי זכור לי.
בהצלחה! השירות הצבאי יכול להיות ממש כיף, אני נורא נהניתי ופגשתי אנשים נהדרים! הטירונות מבאסת, אבל אח"כ זה משתפר. בהצלחה!

עבר קצת זמן

אבל לא חסרים סיפורים:

כשהייתי קצינה צעירה נסעתי הבייתה באוטובוס, ובדרך הוא עצר בצומת קסטינה ובדיוק עצר שם אוטובוס שהחזיר קבוצה גדולה של טירוניות שרק סיימו טירונות. אחת מהן התיישבה לידי באוטובוס, וקצת אחרי שהאוטובוס התחיל לנסוע היא התנערה ופנתה אלי במבוכה "אני ממש מתנצלת, הייתי צריכה להצדיע?"

הייתה תקופה ששירתתי בבסיס הדרכה (ושם באמת היו מצדיעים לי), והיה קטע שהייתי קצינה תורנית וזכיתי לפנייה בהולה מאחד הטבחים - הקורסיסטים שהגיעו לתורנות המטבח נשאלו כמה הם, על מנת שיוכל לשבץ אותם בעבודה ביעילות, והם סירבו לענות לו, כי הסבירו להם בתחילת הקורס על מידור ועל ביטחון שדה, ובין היתר הוסבר להם שלהגיד כמה חיילים יש בקורס זו עבירת ביטחון שדה (חברים, זה הטבח! זה לא עיתונאי זר שמסקר את טקס סיום קורס טיס!).

מקרה אחר עם קורסיסטים התרחש כשהעברתי מסדר בדיקת נשק - אני בעלת מראה צעיר שבצבא בלט עוד יותר. בזמן העברת המסדר פתאום אני שומעת חייל מקורס אחר זועק "מה זה, המפקדת שלכם עוד לא הגיעה? ככה היא מייבשת אותכם?" והחיילים שלי עושים לו סימנים עם הידיים שישתוק והוא לא מבין וממשיך. נתתי לו להתפדח עוד קצת ואז פניתי אליו בקרירות ויידעתי אותו שהמפקדת כאן אז שישתוק (חבל שלא יכולתי לצלם את המבט שלו).

כשהעברנו מטווח נתנו לחניך להשגיח על המק, וכשהחיילים התאספו לתדריך פתאום אחד המדריכים שם לב שהוא מנמנם לידו, אז הוא קרא לו בקול והתוצאה הייתה שהחניך התעורר וקפץ ממקומו... זה היה מצחיק.

נזכרתי בעוד סיפור על חייל פעור

במסגרת היותי מפקדת קורס, היה לי חייל אחד... עם כמה שזה בנאלי - במילון אבן שושן יש תמונה שלו לא ליד המילה פעור, אלא לצד הגדרה מיוחדת לשיא הפעירות. החייל הזה בין היתר חשב שהוא הכי חכם בעולם והכי מבין בעולם, היו לו קטעים כמו להעיר למדריך שביצע את פריקת הנשק ולטעון שהוא לא עושה את זה נכון (בין היתר זה נבע מכך שהוא לא הקשיב...), ועוד קטעים מפגרים אחרי. כל יום פחות או יותר בסוף היום ישבנו לסכם את היום ורשמנו את ההברקות שלו.

ביום האחרון של הקורס, אחרי שבירת הדיסטנס, הפעור הזה ניגש אלי ואמר לי שהוא רוצה להתנצל אם נפגעתי ממשהו שאמר או עשה במהלך הקורס... הייתי בכזה הלם שהיה לי קשה לספר לשותפיי להדרכה מה הוא אמר, וכשהצלחתי הם הגיבו בהלם דומה.

אגב, עשינו להם משחק של "פרסים" במסגרת שבירת הדיסטנס, והוא קיבל את פרס הפעירות, ובאותה הזדמנות לימדנו אותם מה משמעות המושג צפל"ד -והבהרנו שהחבר שלנו זו דוגמה מצויינת.

למעלה