זכר ונקבה בואלירית
למשתה ולריקוד

CallMeCavanaugh

New member
זכר ונקבה בואלירית
למשתה ולריקוד

כתבתי את זה במעמקי שרשור אחר אבל זה משהו שנראה לי ראוי לשרשור משלו, לפחות בשביל שיקבל מעט יותר חשיפה.

בספר הרביעי אנחנו לומדים על נבואתה של מאגי הצפרדע (שאותה, אגב, נראה בעונה הבאה. מעניין איך יעשו אותה בלי פלאשבק ואיזו נבואה היא תתן לסרסיי עכשיו שהשאלה אם לסרסיי והמלך יהיו ילדים אינה רלוונטית), שבסופה אומרת מאגי שהואלונקר יחנוק את סרסיי.
ואלונקר, אנחנו יודעים, זה אח קטן בואלירית. אבל שימו לב שהנבואה לא אומרת שהואלונקר של סרסיי יחנוק אותה, פשוט הואלונקר. סרסיי מאמינה שזה טיריון אם אני זוכר נכון, ורבים חושבים שזה ג'יימי (ואם מדובר היה בספרים של סופר עם פטיש לצדק פואטי הייתי מאמין שזה המצב, אבל השילוב של סגנון הכתיבה של מרטין וחוסר הודאות לגבי הישארותו של ג'יימי חי מאה עמודים לתוך הספר הבא די מפריע לי להאמין לזה באמת). לצורך העניין, גם סאנדור הוא ואלונקר, גם ריקון וגם ת'יאון.
אבל יש עוד משהו שאנחנו יודעים על ואלירית וזה שאין בה זכר ונקבה. לפני מותו איימון אומר שבעצם ראיגר טעה כל הזמן ולא מדובר בנסיך שהובטח אלא בנסיכה - דאני. אני לא בטוח שהוא צודק בנוגע לנסיך אבל אני כן בטוח שהוא צודק בקשר לואלירית. אז אלא אם יש משהו בואלונקר שהוא ספציפי למין זכר, ואלונקר יכול להיות גם אחות קטנה.
אם כן, יכול להיות שזה לא אח קטן שיחנוק את סרסיי אלא אחות קטנה? יכול להיות שאריה, שרוצה להרוג את סרסיי ושעוברת אימונים לצורך דברים כאלה בדיוק, תהיה מי שתחסל את סרסיי? האם בנק הברזל ישכור את שירותיה כדי לסגור חשבון עם סרבנית התשלום?

CallMeCavanaugh

New member
אני לא בטוח

הדורנים כמעט תמיד היו קרובים לטרגאריינים. ליאנה וראיגר הסתתרו בדורן במשך רוב המלחמה.

Serf SaN

New member
זה התיאוריה שלי בערך כבר הרבה זמן

אריה תהרוג את סרסיי.
אריה אריה אריה.

תחשבו איזה נפלא זה יהיה. עד שהיא תוכל לעשות את זה היא תתבגר עוד קצת, ואולי אפילו תגיע לגיל שבו ליאנה הייתה לפני שמתה, ותראה דומה לה יותר מאיי פעם.
איזה נחמד זה יהיה אם סרסיי, שגם ככה אוכלת לעצמה את המוח בגלל אנשים מעברה שכבר מתו ולא משנים כלום לעולם הזה, תחשוב בתחילה שזאת ליאנה עולה מהמתים שחונקת אותה למוות. הו, כמה שהיא שנאה אותה. בגלל ששני אלה שציפתה שיהיו בעליה לכל החיים בעצם אהבו את ליאנה, היא גנבה לה שתי אהבות מחייה.
ואז כשאריה תתוודה בפניה שזאת בכלל היא, סרסיי עוד יותר תתחרפן.
ואז היא תמות משבץ אומשהו בנוסף. :) זה יהיה המוות ההולם בשבילה.

Narion

New member
לא, היא לא לעולם לא תהיה דומה לליאנה..

מהסיבה הפשוטה:

ליאנה נחשבת לאחת הנשים היותר יפות שחיו בווסטרוז,
בעוד שאריה לא ממש נחשבת לדוגמנית (מרטין תיאר אותה כאחת עם פרצוף ארוך כמו של סוס).
האנלוגיה היחידה שעשו לאריה עם ליאנה, זה כשהיא נמלטה עם הסוס מהמחנה של דונדאריון, אז אמרו שם שהרכיבה שלה מזכירה את של ליאנה (כידוע, ליאנה ידע לרכב טוב על סוסים).

Serf SaN

New member
יש סיבה למה מרטין לא מתאר את הפנים שלה

או של ג'ון, לדוגמא (ששניהם מוזכרים כפחות יפים מהילדים בעלי הגנים של טאלי, ולא סטארק), כבר מאז ספר 1. הם גדלו, התפתחו, השתנו.
יש הרבה אנשים שכשהיו קטנים לא היו נראים טוב. הרבה דברים משתנים עם השנים.
לדעתי זאת אחת הסיבות למה הוא לא מתאר אותם, הוא מחכה לרגע ספציפי שזה יתאים לו מבחינת העלילה.
(למשל, כשג'ון ודאני סוף סוף יפגשו.. היא לא תסתכל עליו באותו אור שהיא הסתכלה על קוונטין, זה בטוח.)

CallMeCavanaugh

New member
מה? איפה זה כתוב?

איפה כתוב שליאנה הייתה אחת הנשים היפות בווסטרוס? בכלל, מה זו האינפלציה הזאת בנשים הכי יפות בווסטרוס לפני המרד של רוברט ולאן כולן נעלמו אחרי המרד?
כן, מתארים את ליאנה כיפה, אבל אחת הכי יפות בווסטרוס? כזה דבר אני לא זוכר. לעומת זאת אני כן זוכר בבירור שנד משווה בינה ובין אריה, גם במראה וגם בהתנהגות. הפרצוף הארוך כמו של סוס מאפיין את משפחת סטארק באופן כללי.

ליאנה הייתה יפהפיה וככה גם אריה

לא יודע בקשר ל"אחת הנשים היפות בווסטרוז", אבל נד מתאר אותה כ"ילדה אישה שאין כמותה ליופי".
אריה אולי נקראה אריה פני סוס בוינטרפל, בהיותה בת 9. אבל עם ההתבגרות שלה נראה שהיא הופכת ליפה. לא הייתי סומך על דעתם של רורג' ונשכן, או על האשמאי הזקן מהאפרסק. אבל ליידי סמולווד מאולם אקורן אומרת לאריה שהיא יפה וגם האיש החביב מבית השחור-לבן של חסרי הפנים.

CallMeCavanaugh

New member

אני לא מכחיש את הטענה שליאנה יפה, אבל אחת היפות בווסטרוס? זה משהו אחר לגמרי.

אני מסכים איתך לגמרי

למרות שכשמישהו אומר "אין כמותה ליופי" זה יכול להתפרש ככה.
אבל שוב, אני מסכים איתך.

Narion

New member
כן, אחת היפות...

ולא צריך להיות גאון בשביל להגיע למסקנה הזאת.

ראייגר בחר לתת לה את הפרח מכל הנשים שהיו שם, למה הוא עשה את זה?

למה רוברט סחף את כל היבשת למלחמה עבור אהבתו?

גם ראייגר וגם רוברט נחשבים לגברים היותר מבוקשים שחיו אז בווסטרוז, המון נשים פינטזו עליהם.

סרסי בעצמה אמרה שהיא התלהבה מרוברט בצעירותו.

אז יש הוכחה יותר מובהקת מזה ליופיה של ליאנה?

ראיגר ורוברט יכלו להשיג כל אשה בממלכה, ודווקא ליאנה כבשה את ליבם.

CallMeCavanaugh

New member
כלומר - נשים שהן לא הכי יפות לא ראויות לאהבה

אם מישהי היא לא כוסית על ראיגר ורוברט לא יירקו לכיוונה והיא תצטרך להסתפק באיזה אציל דרג ז'. זה מה שאתה אומר?

Narion

New member
מה הקשר?

תקשיב, אתה סתם מתחיל לחפור...

יש נתונים מובהקים - ראיגר ורובט התאהבו בה, עד כאן אתה מסכים?

יופי,
נראה לך הגיוני שרוברט (שכידוע חובב נשים יפות) וראיגר (שיכול היה להשיג כל בחורה בממלכה) יתאהבו במישהי שלא נראת ממש טוב?

רוברט לא רק שאב אותה, הוא הוא התאהב בה, היא הייתה הבחורה היחידה שהוא איי פעם אהב, מאז שהיא מתה הוא לא אהב אף אחת אחרת.

ראיגר עזב את אשתו וילדיו, וכבוד משפחתו תמורת בחורה אחרת - עד כמה מרשימה היא צריכה להיות?

CallMeCavanaugh

New member
רוברט וראיגר

רוברט אהב את מה שהיה קרוב אבל מעולם לא באמת היה שלו. ראיגר בחר בה בגלל הנבואה. אין קשר ליופי.

Narion

New member
אני מכיר את התאוריה על הנבואה...

שהוא רצה שהבן שלו מליאנה יהיה של אש וקרח ובלה בלה בלה...

אבל זה עדיין לא מסביר למה רוברט היה כל כך מאוהב בה.

זה שאתה רושם "רוברט אהב את מה שהיה קרוב אבל מעולם לא באמת היה שלו." - לא ממש מחזיק מים.

כמו שכתבו כאן מקודם, נד דסטארק בעצמו אמר שליאנה הייתה מאוד יפה, לאילו עוד הוכחות אתה זקוק?

הנה אפילו צירפתי לך תמונה...

CallMeCavanaugh

New member
אה, תמונה. זה מוכיח הכל

הרי התמונה הזאת צויירה בווסטרוס. וגם רואים בה את כל הנשים בווסטרוס, מיד רואים שהיא אחת הנשים היפות שם. אין טעם שתנסה להגן על התמונה הזאת, זה פשוט טיעון מגוחך.

אז כל מה שנשאר להסביר זה למה רוברט התאהב בה. אתה טוען שרוברט הצעיר היה מסוגל להתאהב רק באחת הנשים היפות בווסטרוס? זאת נשמעת לי טענה מופרכת. על מה אתה מבסס אותה? במי עוד רוברט התאהב אי פעם שאתה יכול להצביע על דפוס כלשהו בהתאהבויות שלו? זה שהוא אהב לשכב עם נשים יפות לא אומר שרק בהן הוא יכול להתאהב, ולפי הצורה שבה אתה מציג את הדברים (הוא התאהב רק בגלל שהיא הייתה כל כך יפה) הוא היה חייב להתאהב בסרסיי, שעליה דווקא כן אמרו שהיא אחת היפות בממלכה, אבל זה מעולם לא קרה.

כמו שכבר אמרתי, לא טענתי שהיא לא הייתה יפה, זאת הטענה שהיא אחת היפות בממלכה שהזויה.

Rodrik Harlaw

Well-known member
היא הייתה בחורה יפה, אבל

ממש לא הדבר הכי יפה שנראה בווסטרוז. היא כנראה הייתה שונה מאוד מרוב האצילות הווסטרוזיות שהכישורים שלהן מתחילים בתפירה ותמים באריגה. זה מה שגרם לרוברט למשיכה הראשונית (ואולי גם זה שחברותו עם נד תתחזק ע"י כך), ואם נהיה ריאליים זה לא שהוא היה מסתפק בלהיות רק איתה.
בהמשך, העובדה שרוברט יצא למלחמה והיה עדיין אובססיבי אליה יותר מעשור אח"כ, נובעת מכך שזה היה עלבון שהנערה שאורשה לו נלקחה ממנו. זה גורם לו לומר את שמה בליל חתונתו, וגורם לסרסיי לשנוא אותו ולמרר את חייו (לא שחסר לו - גם הוא לא בדיוק מועיל לנישואים האלה), מה שמעצים את תחושת ההחמצה. זה לא אומר שהיא הייתה מהנשים היפות בווסטרוז.

אני חושב שהגורם לאובססיה של רוברט

היא העובדה שלמרות שהנערה הייתה שלו, והוא עדיין לא קיבל אותה. אבל ראיגר קיבל אותה והיא לא הייתה שלו.

לגבי סרסיי, היא שנאה את רוברט עוד לפני ששכב איתה. היא לא רצתה להתחתן איתו ולא אהבה את זה שהרג את ראיגר אביר חלומותיה.
בכלל לא צריך לחפש סיבות למה סרסיי שונאת מישהו או בזה לו. היא באמת חשבה שבראי ההיסטוריה אבא שלה יעמוד בצל שיעור קומתה הדגולה ופועל מעשיה המחוכמים...

למעלה