זכר ונקבה בואלירית
למשתה ולריקוד
כתבתי את זה במעמקי שרשור אחר אבל זה משהו שנראה לי ראוי לשרשור משלו, לפחות בשביל שיקבל מעט יותר חשיפה.
בספר הרביעי אנחנו לומדים על נבואתה של מאגי הצפרדע (שאותה, אגב, נראה בעונה הבאה. מעניין איך יעשו אותה בלי פלאשבק ואיזו נבואה היא תתן לסרסיי עכשיו שהשאלה אם לסרסיי והמלך יהיו ילדים אינה רלוונטית), שבסופה אומרת מאגי שהואלונקר יחנוק את סרסיי.
ואלונקר, אנחנו יודעים, זה אח קטן בואלירית. אבל שימו לב שהנבואה לא אומרת שהואלונקר של סרסיי יחנוק אותה, פשוט הואלונקר. סרסיי מאמינה שזה טיריון אם אני זוכר נכון, ורבים חושבים שזה ג'יימי (ואם מדובר היה בספרים של סופר עם פטיש לצדק פואטי הייתי מאמין שזה המצב, אבל השילוב של סגנון הכתיבה של מרטין וחוסר הודאות לגבי הישארותו של ג'יימי חי מאה עמודים לתוך הספר הבא די מפריע לי להאמין לזה באמת). לצורך העניין, גם סאנדור הוא ואלונקר, גם ריקון וגם ת'יאון.
אבל יש עוד משהו שאנחנו יודעים על ואלירית וזה שאין בה זכר ונקבה. לפני מותו איימון אומר שבעצם ראיגר טעה כל הזמן ולא מדובר בנסיך שהובטח אלא בנסיכה - דאני. אני לא בטוח שהוא צודק בנוגע לנסיך אבל אני כן בטוח שהוא צודק בקשר לואלירית. אז אלא אם יש משהו בואלונקר שהוא ספציפי למין זכר, ואלונקר יכול להיות גם אחות קטנה.
אם כן, יכול להיות שזה לא אח קטן שיחנוק את סרסיי אלא אחות קטנה? יכול להיות שאריה, שרוצה להרוג את סרסיי ושעוברת אימונים לצורך דברים כאלה בדיוק, תהיה מי שתחסל את סרסיי? האם בנק הברזל ישכור את שירותיה כדי לסגור חשבון עם סרבנית התשלום?