זלץ את קורץ - גילוי עריות בשידור חי

toni7

New member
זלץ את קורץ - גילוי עריות בשידור חי

לכו שניכם הביתה. זה לא התפקיד שלכם לקרוא לראש העיר להתפטר. תפקידכם לדווח. אם אתם לא מסוגלים לעשות את העבודה שלכם - תתפטרו אתם. כולם יודעים שאתם מתכוונים להתמודד למועצת העיר... אז תפסיקו להטיף מוסר.

ממש מיותר

אני רוצה להגיד משהו , אולי לא בטון דיבור כמו של טוני7 אבל הראיון שלך עם ראובן היה ממש מיותר. ראובן זלץ ידוע בדעותיו .. ורצוי שישמור אותם לעיתון שבו הוא עובד .. חבל שלא שאלת אותו לגבי מאמרים שאותו "עיתונאי" כותב .. ראובן זלץ די שחצן הייתי אומרת .. נכון המכתב שכתב ראש העיר די גועלי .. לא מכתב שהיית מצפה מראש עיר .. אבל לקום לצאת ולבקש ממנו להתפטר .. מי הוא בכלל ? עוד לא ראיתי עיתונאי מאחד העיתוניים הגדולים קם ואמר לראש הממשלה לקום ולהתפטר אחרי שהעבודה יצאה ממשלת האחדות .. יש גבול שנקרא גבול הטעם הטוב .. והוא עבר אותו .. נכון , אולי הוא בא לזעוק את זעקתם של תושבי אילת שדי מאוכזבים אבל מתוקף היותו עיתונאי עליו לשמור את דעותיו לעצמו .. לא ראיתי אף אחד מחברי המועצה שקם וביקש זאת מראש העיר .. שדרך אגב מהם הייתי מצפה את זה .. לא ממנו . מין הראוי היה שאת הראיון הזה לא היה צריך לשדר .. חבל .. סתם כדי להפנות את תשומת ליבך למכתב שכתבה מישהי לאדון זלץ בפורם של תוכניות קול הים האדום .. הרבה יותר מעניין הרבה יותר מפריע .

toni6

New member
לערן וראובן

תקמו אתם ותתפטרו מתפקידכם ומהר

toni6

New member
לציבור הקוראים

אם אתם לא יודעים אז מר אבי אטיאס הבטיח למר זלץ להיות דובר העיריה לידעת כולם ועוד הרבה הפתעות שאבי אטיאס חילק המשך יבוא

toni7

New member
מעניין,

דווקא עד עכשיו החזקתי ממר זלץ בן אדם קצת יותר רציני מאשר אחד שיאמין שאי פעם אבי אטיאס יוכל להיות ראש עיר ולפרוע את הבטחתו בדבר מינויו של הזלץ להיות דוברו. מעניין מתי אבי אטיאס יבין שהוא רק קישוט ושעוד מעט כל ה"חברים" סביבו יתנו לו בעיטה.

ראובן זלץ - בראבו../images/Emo45.gif.....

תראה מה הצלחת לעשות.....דיברת שטויות (כרגיל) ערן קורץ (ידידך הקרוב) לא הפריע לך לדבר (לשם שינוי), נתן לך זמן חופשי לשפוך את דעותייך הקטנות והלא שוות לכולנו...והנה תראו, מעיתונאי קטן שתקוע לו שנים במערכת עיתון ערב ערב מבלי שאיש יבחין בך , הצלחת בין רגע לעורר את כל מאזיני התוכנית , ופתאום יש לך נוכחות עקב ההודעה ה"דרמתית" שלך שראש העיר יתפטר........גם אם זה נוכחות שלילית, וקצת ילדותי הייתי אומרת מי אתה בכלל????? וערן...מאוד חבל שאתה נותן זמן אויר לעיתונאי מתוסבך שכל שאיפותיו הם להיות 1.80 וחתיך..(כפי שהוא אמר בתוכניתך) אלמוג אש

פששששש איזה בלגן

התעוררתם. יפה יפה. מעניין מדוע כל כך דחוף לכם לתקוע לזלץ. כולם פתאום בשיא השגעון. מה קרה? עיתונאי נחשב מאד בעיר, ותודו שהוא נחשב, אומר שלדעתו ראש העיר צריך להתפטר. אתם יודעים כמה פעמים דברים כאלה קורים? אני חושב שראובן זלץ הוא איש מעניין (תראו כמה תגובות...), שיש לו לא מעט מה לומר. אני חושב שהוא מתנסח בבהירות מעניינת והוא גם מכיר את ראש העיר מספיק זמן מקרוב, מאד מקרוב. לפני שבועיים דן מרגלית קרא מעל דפי מוסף השבת של מעריב לאריק שרון להתפטר. הוא כתב שראוי ששרון יתפטר בגלל סיפור המליון וחצי דולר. באמצעי תקשורת רבים ציטטו אותו. זלץ חושב שעל ראש העיר לקחת אחריות למצב הקשה עד מאד של העירייה ולהתפטר. אתם יכולים להתייחס עניינית לטענה? או שדחוף לחלק גדול מכם לסגור חשבון עם זלץ?...

קורץ יקירי,

אולי תהיה קשוב למאזיניך שהגיבו פה ותשים לדיון את השאלה האם עיתונאי בכלל רשאי לקרוא לאיש ציבור להתפטר? אל תצא מנקודת הנחה שזה לגטימי ! אתה טועה ומטעה.

זו באמת שאלה מעניינת

והתשובה שלי לפחות היא - כן. אין עיתונות מדווחת בלבד כמו שחלק מכם כמהים אליה. זה לא קיים יותר. מי שאומר שזה קיים הוא הטועה והמטעה. כשאני בוחר בנושאים שאני מעלה על סדר היום, אני כבר מחווה דיעה. אתן לכם דוגמא רלוונטית לעניין שבדיון. עובדי העירייה לא קיבלו את המשכורות שלהם בזמן כבר חודשים ארוכים. אינני יודע כמה טיפלו בזה המגישים הקודמים של עצם העניין. אני מניח שהם טיפלו בזה כמו שמקובל. ראיינו את הוועד, ביקשו תגובה מהעירייה, גילו אמפטיה עמוקה וזהו. אחרי כמה ימים קיבלו העובדים את המשכורות ונגמר הסיפור. לעומתם, אני עסקתי בעניין הזה במשך מספר ימים רצופים, בפתח התכנית, כשאני מקדיש לנושא זמן אויר לא מבוטל. העובדים קיבלו שוב את המשכורות שלהם אחרי כעשרה ימים, כמו שקרה גם כשמישהו אחר הגיש את התכנית. ההבדל היה בעובדה שזה היה אצלי אייטם פותח של החדשות במשך מספר ימים, והוקדש לזה זמן אויר לא מבוטל. בכך למעשה, הבעתי את עמדתי, שאי תשלום משכורות לעובדי עיריה בזמן הוא דבר חמור שראוי לעסוק בו בהרחבה. האם להמשיך ולעשות עוד צעד כמו שעשה ראובן זלץ? מלבד זה שאני חבר של ראובן אני גם מעריך אותו מאד כעיתונאי. הוא עשה את חובתו, לא רק זכותו, ודיווח את האמת למאזיניו. האמת היא שהוא חושב שראש העיר נכשל, ולא מישהו אחר. הוא לא עבר על שום כלל אתיקה. הוא פרסם את דעתו באמירה נפרדת, מדגיש שזו דעתו ולא חלק מה"דיווח החדשותי". כתבתי במקום אחר בפורום שדן מרגלית קרא רק לפני שבועיים לראש הממשלה להתפטר. אני לא ראיתי שהדיחו אותו מ"ערב חדש" או "פוליטיקה" או שטענו שמצנע הבטיח לו להיות דובר. לעיתים עלינו לשכוח שאנחנו חיים בעיר כל כך קטנה ועלינו (לדעתי) לשפוט את עצמנו על פי אמות מידה ואתיות ומוסריות מודרניות.

poza

New member
ערן - האם אתה מנסה לעצב את המאזינים

ערן קורץ היקר. ואני דווקא מחשיבה אותך כאדם עם אינטלגנציה. אדם בעל נסיון ובקי בענינים. אבל, לצערי מה שכתבת מוכיח לי ולעוד כמה מאזינים כי עיתונאי או כתב הגון, אתה לא. אינך יכול להיות כתב/שדרן כאשר אתה מביע את דעותיך. אינך יכול להיות כתב כאשר אתה בלתי מאוזן ונוטה בברור לכיוונים שונים. אנחנו ציבור המאזינים לא רוצה בזה. אנחנו לא מעונינים שמישהו ישים מילים בפינו, שמישהו אחר יביע את דעתינו. בשביל זה נועדה התקשורת. לתאר מצב, לקבוע עובדות, לסייע, להפוך דברים על פיהם, אבל לא לנצל את הכוח האדיר שיש ברשותה ולתת לכתבים לא מנוסים בעלי נטייה ואינטרסים להשפיע על חיי התושבים ועל דעותיהם. בדיוק כפי שאתה מנסה לעשות.לדעתי האישית. ערן, אתה לא כאן בשביל לעשות לנו שטיפת מוח. וכל דבריך על עיתונות מדווחת ועל כך שאתה בוחר בנושאים שאתה מעלה על סדר היום, אתה כבר מחווה דיעה. אינם במקום. אני לא חושבת שאף עיתונאי הגון יעז להגיד דבר מאין זה, גם אם לעיתים הוא חושב כך, שהוא מסוגל לשנות את העולם. זו לא תוכנית אישית. כי אז מרבית המאזינים לא היו מעונינים לשמוע אותך. מעניינים אותנו הדברים שקורים, התרחשויות. האמת, ולא דעה אישית. נכון, התקשורת מתפקידה לקבוע את סדר היום הציבורי, אבל לא לעצב אותה על פי אמות המידה של כתב זה או אחר. השחצנות הזו אינה במקום. ובהקשר לדן מרגלית. אל תשווה אותך אליו או אל ראובן זלץ. דן מרגלית הוא פובלציסט ומאמריו משקפים תמיד את דעותיו האישיות. ואנו בוחרים באם לקרוא אותה או לא. הרדיו ותוכנית עצם העניין מיועדת לכולנו, לתושבים וזהו בסיסה.נראה כי שכחת לרגע שהתוכנית היא לא שלך ולא על מנת להשמיע את דעתך האישית, ובתור מאזינה של שנים, מאז הקמת הרדיו, אני לא חושבת שהיה מישהו שניסה לכפות את דעותיו האישיות על המאזינים או נהג בכוחניות. אני לא חושבת שעבודתך ברדיו עולה בקנה אחד עם עבודתו ותפקידו של דן מרגלית ולכן אין מקום להשוואה ביניכם. שלכם פוזה

ממש לא מנסה לעצב

מנסה להביא את החדשות של אילת, לחקור, להבין וליצור עניין. זה הכל. אגב, דן מרגלית מגיש פוליטיקה וערב חדש, אז לקרוא לו פובליציסט זה נראה לי קצת בעייתי ערן

poza

New member
דן מרגלית פובליציסט

נכון, דן מרגלית הוא מגיש פופוליטיקה וערב חדש ולא זכור לי שהוא הביע את דעתו על נושא מסויים בדבקות כזו והוא גם די נזהר בדבריו, במהלך השידור בטלוויזיה, חוץ מלצעוק הרבה, להשתיק את האנשים ולנסות ןלעשות סדר בבלאגן. וכמובן להבדיל ,אתה הוא לא דן מרגלית. למרות שבאופן אישי אני לא אוהבת את דן מרגלית, את דרך כתיבתו ואת אופן העברתו את העובדות. דן מרגלית עובד בכמה אמצעי תקשורת ובכל אחד מהם הוא משהו אחר. ונדמה לי שהוא שומר על הקו הזה . בטלוויזיה הוא מגיש ובעיתון הוא פובליציסט. אבל מעבר להשוואה, אני עדין חושבת שיש משהו בדברי, אחרת לא הייתי כותבת אותם. פוזה

הי הי הי ... לא יפה ..

גם אם אתה מתנגד למה שערן אומר או עושה יש צורת דיבור .. ומה שאמרת רומז לדברים לא יפה .. בוא נשמור על רמת שיחה ולא נוריד אותה .. טוב .. ? חוץ מזה בוקר טוב לך

למה אתה חושב שיש ..

למישהו חשבון פתוח עם זלץ .. וכאן הוא יכול לסגור אותו .. ? אני כתבתי בגלל שמאוד עצבן אותי השחצנות שלו ... ואם לומר את האמת .. אתה די מאכזב עם התגובה שלך .. ציפיתי ממך להיות קצת אוביקטיבי .. כגודל הצפיה כך גודל האכזבה ..

מצטער אם איכזבתי אותך

אני רק חושב שהתגובה לדבריו של ראובן היתה יותר אישית על ראובן ולא על הדברים שאמר. בגלל זה הגבתי כפי שהגבתי.

toni6

New member
לערן

אדון זלץ צריך להתפטר עקב הקריאה שלו הוא לא ראוי להיות עורך עיתון העיתון אמור לשמש ציבור ולא את דעתו של מר זלץ ממש בושה ואני לא מתפלא שאתה מגן עליו בגלל שאתה והוא באותה דעה אף פעם גם ככה לא אהבת את ראש העיר וזה ידוע ברבים

poza

New member
ראובן זלץ מיהו באמת?

הוא לא צריך להתפטר, הוא פשוט צריך להודיע קבל עם ועדה לקוראיו, כי הוא לא עיתונאי או כתב או עורך אובייקטיבי, אלא אחד בעל אינטרסט אישי המחשיב את כוחו בתקשורת ומנסה לעלות ולהוריד פוליטיקאיים בעיר. כולנו זוכרים את כותרות הענק וכתבות הצבע שערך לידידו איש ש"ס - אלעל. כבר אז ניסה להכתיר אותו כמלך או לפחות כראש העיר הבא. ועכשיו הוא מנסה להוריד ביגון שאולה את אלו שלא ניראים לו. ובמקרה זה קדוש. אז הרגעו, ראובן זלץ ימשיך לזרום עוד הרבה שנים בעורקנו. הוא שרד עד עכשיו ודעותיו, כמו שציינת, טוני, ידועות מימים ימימה, אז מה. התרגלנו. שלכם פוזה

למעלה