זמן

BU BP

New member
לצערי - סדר העדיפויות של רבים מאתנו

לפעמים קצת דפוק - ולכן לפעמים אנו מזניחים את עצמנו בשל התחייבויות אחרות. קל הרבה לדחות ולא לקיים התחייבויות לעצמנו מאשר לאחרים, מאחר ולעצמנו "אנו לא חייבים הסברים והתנצלויות" - כביכול וזאת הטעות המרה כי בסופו של דבר - אנחנו מבלים הכי הרבה זמן עם עצמנו - ולכן רצוי שנהייה מרוצים". יש לי ידיד טוב שכל הזמן אומר לי "עם כל הכבוד לאשתי וילדי אני מאוד אוהב את עצמי ואין לי בעיה עם זה" - ואתם יודעים מה? הוא די מאושר. זה שינוי שחל בו בהדרגה והתחיל לפני כ-6 שנים הוא מקפיד לפנק את עצמו, להשקיע בעצמו - אולי זה קצת בא על חשבון זמן המשפחה - אבל מידיעה חיי הנישואים שלו והמשפחה רק השתפרו - אולי הוא משקיע פחות זמן אבל הזמן הזה הוא הרבה יותר איכותי מבעבר - כי יש לו הרבה יותר מה לתת. הוא גם מתמודד טוב יותר עם משברים מאשר בעבר (לדוג' לאחרונה - הוא ואשתו איבדו את עבודתם בהפרש של חודש) אני מוצאת את עצמי קצת מקנאה בו - תמיד שאנו נפגשים - הוא מדרבן אותי להתנהג כמוהו ואני בשל אופיי המחורבן (סליחה ) - מתקשה לעשות זאת למרות שבפנים עמוק אני יודעת שזו הדרך. אז לשאלתך יעל - לא נראה לי שיצא לנו משהו מזה שתמיד נקריב "את צרכינו או רצונותינו" כי יש דברים אחרים חשובים יותר (לצערי - בתחום זה אני תקועה ביישום, מזה שנים- אבל מאמינה גדולה של התיאוריה) אבל אולי השנה זה ישתנה תמיד צוחקים עלי שכשימציאו "ניתוח להסרת מצפון או להקטנתו" - אני ארוץ לראש הטור.

זמן בעיני הוא מימד יחסי

אפשר ממש לחוש בו כשהוא חסר, כשחסרונו מעיק, שנוצרת אצלי תחושה של חסך פראי. זמן הוא מימד משתנה בהתאם למצב הרוח, למצב הנפש. אני זוכרת תקופות ארוכות בחיי שזמן היה המימד שהכי חסר לי, והרגשתי שאני רצה אחרי הזנס של עצמי. כבר אז בתקופת המרוץ חסר התכלית, (את הזנב אף פעם לא תופסים וביום יש 24 שעות זהו) החלטתי שזמן זו חוויה שלוקחים אותה, גורפים אותה, לא מחכים לקבל אי אם ממתינים עד שמישהו יתן לנו אותו, הוא מגיע חבוט, לא ראוי, ומבוזבז. היום הזמן הוא חלק בלתי נפרד מהקיום שלי. ופירושו התפנות. כשאני מתפנה יש לי את כל הזמן שדרוש להתפנות. כשאני נכנסת לסחרור, אין לי זמן בכלל. למדתי שאפשר להתפנות באוירה של סחרור. אבל זו כנראה תובנה של אורך חיים מסוים והתנסויות מגוונות.

missB

New member
זה עשוי להשמע כמו סתם פתגם אבל

בעיני זמן זה מה שאנחנו עושים איתו. הרבה פעמים חוסר זמן זה פשוט ניצול לא נכון או לא יעיל של הזמן שעומד לרשותנו. כמו שיעל ציינה, לפעמים אנחנו סתם רובצים בחוסר מעש ובכל זאת מרגישים שאין לנו זמן ואנחנו לא מספיקים. אז החוכמה בניהול זמן היא תמיד לסדר לעצמנו בראש את הדברים שחשוב לנו לעשות ולתת להם עדיפות על דברים פחות מהותיים. וכמובן שחשוב גם להגדיר זמן בילוי עם עצמנו או עם האנשים החשובים לנו כמשהו שמועדף כי אחרת זה תמיד יורד לתחתית ולא מספיקים לעשותו.

א ס י ת

New member
חוסר מעש.

זה הזמן שאנחנו לא פעילים בו פיזית. אם זה נעשה מתוך נחת זה הזמן הכי טוב. הזמן הזה ממלא לנו מצברים מדולדלים מרוב מעש. מאפשר לנו לאגור כוחות מחודשים. מאפשר לנו לתכנן בשקט את המטלות הבאות. חשוב לדעתי, להתייחס לחוסר המעש, כאל מעש מסוג אחר. לא לכנות אותו בשמות גנאי כבטלה או בטלנות.

יש חוסר מעש ויש חוסר מעש

אם אנחנו מחליטים לנוח ולמלא מצברים ונהנים מזה, זה דבר מדהים ואני הראשונה שאעודד את זה. אבל למי לא קרה שיש רשימת מטלות מכאן ועד הודעה חדשה, ובמקום לעשות אותן, הוא יושב ולא עושה כלום, ולא רק זה, אלא גם אוכל את עצמו ברגשות אשמה על כך. בעיניי זאת לא מנוחה, וזה לא מעש, זה סתם בזבוז זמן. אם מישהו צריך קצת שעות של חוסר מעש, שייקח לעצמו את זה בכבוד. זה כמו לאכול בעמידה ולאכול בישיבה, שתי פעולות זהות, אבל כל כך שונות.

missB

New member
לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר

זה אכן מה שהתכוונתי - חוסר מעש בלתי מכוון שגם גורר אחריו רגשי אשם על הדברים שהוזנחו. כמובן שחוסר מעש שנעשה מבחירה כדי למלא מצברים ולנוח, הוא דבר שונה לגמרי ומאוד מומלץ. אני לעיתים קרובות קובעת לי כמטרה סתם לנוח קצת ולהפסיק לרוץ אחרי כל שאר המטלות.

היי missB ../images/Emo45.gif ואני, אם לא הייתי

מכירה אותך, הייתי תוהה לעצמי איך יש לך זמן להכל, כולל לגלוש באינטרנט, כשיש לך מתוקונת בת שבועיים בבית. אבל בגלל שאני מכירה את שיטת ניהול הזמן שלך, אין לי אלא להיות מופתעת כל פעם מחדש עד כמה שהיא אכן עובדת.

BU BP

New member
אנא שתפו אותנו בשיטת ניהול הזמן

הצלחתם לעורר את סקרנותי

א ס י ת

New member
יעל אני מבינה מדבריך שאת לא בעד

"בטלה". אני למשל צימצמתי את המטלות למינימום. בנקים וחשבונות משולמים ע"י הטלפון תוך דקה. ומה יש עוד לעשות? לנקות בית זאת לא מטלה בעיני. אני מתייחסת לזה כמו אל התעמלות. קניות זה בדרך אגב, ובישול זה תוך כדי הקלדה. צפיה בטלויזיה זה תמיד יחד עם קריאת עיתון. למדתי לא לאכול את עצמי עם ריגשי אשמה כשאני לא עושה כלום. לפעמים אי העשייה, מביאה אותי דוקא ליצירה. איך אמר מישהו חכם, שב והשתעמם, ומשם תבוא היצירה, דוקא מתוך השיעמום.

אני דווקא מאוד בעד לייעד זמן ריק

במשך היום, בשביל לא לעשות כלום. לשבת עם כוס שתיה חמה ולהסתכל על השמיים, או על אנשים שעוברים, זה בעיניי לא לעשות כלום "פרודוקטיבי". וזה בכלל לא בטלה בתפיסה שלי. זה להיות ולהרגיש את הקיום שלי, וכנראה שעוד ארחיב על כך את הדיבור באחד הימים. אבל לשבת ולא לעשות כלום שלא מתוך הנאה אלא מתוך רגשות אשמה שאני לא עושה מספיק - אני לא בעד.

א ס י ת

New member
יעל, אני מצטטת אותך

"אבל לשבת ולא לעשות כלום שלא מתוך הנאה אלא מתוך רגשות אשמה שאני לא עושה מספיק - אני לא בעד". ריגשי אשמה, הם רגשות שמופיעים כאשר אנחנו עושים השוואות, בין המצוי לרצוי. הרצוי... לא רוצה לעשות כלום המצוי...אתה חייב לעשות אחרת אתה עצלן, כישלון, ועוד כינויים. מידת האמצע...לעשות מעט שלא לטלטל את הרצוי יותר מדי. לא להקשיב לקול ההמון. חובה לנטרל את ריגשי האשמה. ריגשי אשמה הם מחבל מספר אחד של היצירה. אני קוראת לכל דבר שאנחנו עושים בשם "יצירה".

BU BP

New member
איפה כפתור הנטרול? אני אשמח לדעת

שנים שאני מחפשת אותו! נאדה, לא מצאתי אני ממשיכה להתקע עם רגשות אשם והלקאה עצמית. כיצד מנטרלים רגשות אשם או מצפון? ועכשן ברצינות - בלי להתפלסף אסית, לא קורה לך לפעמים שלא מבחירה במודע נעלמו שעות מחייך? וזה לא שנהנת על כוס קפה, בירה או ויסקי , או סתם ישבת והתמכרת לציוץ הציפורים ולשמש המלטפת תוך חלומות בהקיץ (או לחילופין גלשת ברשת שעות) אלא פשוט בגלל "חסימה" כזו או אחרת נתקעת והיום נעלם - ברח לך !

אנילה1

New member
BU BP בטח שכן. אבל אצלי אלה לא

נחשבים לימים שנעלמו. אלא לזמן איכות. ישיבה עם חברים הוא זמן איכות. אפילו שלפעמים משעמם איתם. אפילו אם הרגשתי שהזמן עבר סתם כך, אני סולחת לעצמי. כך אני לא חיה עם ריגשי אשמה. אני מוצאת שאם אני נאמנה לקצב הפנימי שלי, אז אני מסוגלת ביום אחד לעשות משימות של 3 ימים מבלי שארגיש שאני מתאמצת. מה שמביא אותי למסקנה, שאני צריכה להכיר יותר טוב את הקצב הפנימי שלי. כי כבר אין לי שעות עבודה, והעברת כרטיס נוכחות. יתכנו ימים שיהיו ללא מעש, לאחריהן יבואו ימים ארוכים של עבודה, עם המון אנרגית יצירה. גילוי מעניין מבחינתי.

BU BP

New member
אנילה 1 - פיספסת את כוונתי

לשבת עם חברים או כל התיאורים שתיארתי למעלה -זה לא ביזבוז זמן מבחינתי. זו בחירה של ניצול זמן. אני מדברת על ימים שפשוט נעלמים - אם מחוסר ריכוז , אם בגלל חסימה כזו או אחרת בראש - לא מבחירה אתה נתקע - וזה גורם לך להרגיש XXX! עכשו כשאני חושבת על זה, ההגדרה מבלבלת מאחר וזה נובע יותר מ"STATE OF MIND" מאשר מעשה ספציפי שלעיתים נקטלג אותו כחוסר מעש חיובי ולעיתים כשלילי

בוקר טוב אנילה, ברוכה הבאה. נדמה לי

שאתן מדברות כאן על שני דברים שונים. את מדברת על להקדיש זמן למשהו שחשוב לך, במקרה הזה להשקיע בחברים שלך. ו-BU BP מדברת על זמן שנעלם ולא יודעים לאן הוא נעלם, הוא פשוט מתנדף בלי שנדע בכלל מה עשינו שהוא עבר כל כך מהר.

א ס י ת

New member
יעל, גם על זמן שנעלם כדאי לסלוח

לעצמינו, ולא לרדת על עצמינו מתוך ריגשי אשמה. נראה לי שריגשי אשמה, גורמים לדיכאון.

למעלה