זמן...

Justin Angel

New member
למה הזמן קיים

לך תביט היום בשעון האלטקרוני שלך , תביט בשניות מתחלפות ואז בדקות ואז בשעות ואז בימים ואז בחודשים. אז תדע שיש זמן. ומה אתה בדוק טוען? שכל הזכרונות שלך הוחדרו עלינו על ידי איזה סוכנות על? או שאלה החייזרים? :)

פגעסוס

Well-known member
לא הזכרתי חייזרים...

ובבקשה אל תגרום לי להתחיל לדבר על זה.... זה לא יגמר היום. אני אומר שיש אפשרות (ואני לא טוען שהיא נכונה) שרק הרגע הזה קיים. שאתה לא רואה בעצם שניות מתחלפות, אלא שרק הרגע אתה רואה את השניה הזאת ויש לך זיכרון של שניות מתחלפות למרות שלמען האמת הן מעולם לא התחלפו. אם הייתי מתייחס לכך שחייזרים או סוכנות על החדירו את המידע הנ"ל למוחי הייתי מכיר בכך שלמעשה יש זמן (מאחר ולפני הרגע הזה הם החדירו את המידע למוחי). לכן הטענה שלי שונה בתכלית ממה שהזכרת. בתיאוריה המסויימת הזאת אני לא מכיר בקיומו של הזמן אלא רק בקיומו של הרגע... GYXOIO

Kaya

New member
פגעסוס..

אני אצטט לך פרוש מ"תרפית התבנית" (תורת הגשטאלט): ***לגבי העבר: "אין לך דבר בנמצא אלא ה"כאן" ו"עכשיו". ה"עכשיו" הוא ההווה, הוא התופעה. הוא הדבר שאתה מודע לו, הוא הרגע שבו אתה נושא עמך את הדבר המכונה זכרונות ואת הדבר המכונה צפיות מראש או השגות מראש. כשאתה זוכר דבר-מה או צופה מראש דבר מה הרי שאתה עושה זאת ע כ ש י ו. העבר אינו קיים עוד. העתיד איננו קיים עדיין. באמרי "הייתי" הרי שאין עכשיו; שהוא העבר. באמרי "אני רוצה ל..." הרי שזה העתיד, דבר שאיננו עדיין. אי אפשר להעלות על הדעת את קיומו שך דבר פרט לעכשיו. יש אנשים שעמדו על כך והופכים את הדבר לתכנית: "עליך לחיות בתוך הכאן והעכשיו." ..." "...ברגע זה ממש אתה חווה משהו. אתה חווה אותי, אתה חווה את מחשבותיך, אפשר גם שחווה אתה את תנועתך, אולם אינך יכול לחוות את ה כ ו ל . לעולם אתה מפשיט את התבנית שממין העיניין מן ההקשר הכולל. כשאתה נוטל את ההפשטות האל וגונז אותן הרי שאתה מכנה אותן זכרונות. כאשר הזכרונות האלה בלתי-נעימים הם, וביתר שאת בהיותם מאוסים על הערכת עצמנו, הרי אנו ממירים אותם. כה אמר ניטשה: "הזיכרון והגאווה ניצו. אמר הזכרון: ´כך היה´. אמרה הגאווה:´לא ייתכן כי היה כך´ - והזכרון נכנע."." לארועי העבר קורה אחד מן השתיים: אנחנו או הטמענו אותם והפכנו אותם לחלק משלנו, או אנו נושאים עימנו מצב בלתי גמור, תבנית בלתי שלמה..." ***לגבי העתיד: "אנחנו חיים על שתי רמות - על הרמה הציבורית,הלא היא עשייתנו, ואפשר לצפות אותה, לעומתה: הרמה האחרת, היא הבימה הפרטית, בימת החשיבה, בימת החזרה הכללית, ועליה אנחנו מתכוננים לקראת התפקידים שאמורים אנו לשחק בעתיד. החשיבה היא הבימה הפרטית: בעמדנו עליה אנחנו בוחנים דברים. אתה משוחח עם אלמוני, אתה משיח בליבך, אתה מתכונן לקראת אירוע חשוב, אתה משוחח עם אהובתך לפני פגישתך או לפני אכזבתך...אתה מעלה על הדעת כל שאתה מפלל לו." מקווה שהארתי ולו מן המעט אור
<<<אהבה>>> אני.

דז

New member
זמן

שהייתי קטנה אמא אמרה לי"שבי בשקט" יודע למה כי היא הבינה יותר ממני. אם גנזו לנו את הזכרונות גנזו לנו גם ידע ותורת חיים. ואם אין עבר אז צר לי אני אפילו לא יודעת לשרוך שרוכים. ואם העבר הוא אפשרות הגדרה בראש שלו אז הוא קיים במימד של הראש. הראש הוא דלת להרבה מימדים.{בכול זאת הערך שלו לא מצ´ו} והעתיד הוא ההוה של מחר , תותר עליו, לא תתכנן אותו?. והכול מסתכם ברגע כי זה כול מה שאני מאמינה שאני נוגעת בו, אבל אני נוגעת בהרבה חלונות שקרו גם פעם, ומתרחשים לי שוב ושוב בראש. והעבר הוא הסיבה להיום. נויה, פותחת דלתות , בשביל לנעול חזרה.

ליטן א

New member
זמן - מכמה בחינות...

אהלן לכולם, אני ליטן אילני, אולי אני אבוא לבקר קצת מדי פעם.... תוכלו תמיד למצוא אותי בפורום כדורגל.... הבחינה הראשונה שאני מתייחס אליה כזמן היא הבחינה ההומנית. זמן עבר קיים בשבילנו, כדי שהמוח שלנו יוכל לסדר לנו את הזיכרונות, בתקופות: זמן עבר רחוק, זמן עבר קצר וכן הלאה. זמן עתיד קיים בשבילנו, כדי שאנחנו נוכל לסדר את עצמנו. אנחנו יכולים לפתח ציפיות לגבי מאורעות בעתיד, ולפעמים כגודל הציפיות - כן גודל האכזבה, ואנחנו יכולים לתת לזמן ההווה (אני עוד שניה מגיע לזה) להמשיך כראות עיניו, ובעצם "לבטל" את זמן עתיד, שהוא לא ידוע. סימן שאלה אחד גדול, ולכן הוא אינו קיים. זמן ההווה (הנה, הגעתי לזה) נועד לסדר את עצמנו. מה שאנו עושים עכשיו, זה מה שאנחנו עושים עכשיו. בלי להתחשב בזמן עבר, בלי להתחשב ב"מה הולך לקרות" (הרי כבר סיכמתי שהעתיד הוא סימן שאלה אחד גדול). ולכן, אולי במחשבה שניה, אני חושב שהזמן בעצם נועד לשים אותנו בשפיות... ותוכלו לעזוב את המשפט הזה שאמר פעם מישהו ישראלי/יהודי/משהו... (עם שאין לו עבר וההווה שלו הוא ?????, עתידו לוט בערפל...) כי העתיד תמיד לוט בערפל... לא משנה מה נעשה... הבחינה השניה אותה אני רוצה לבחון - היא הבחינה המדעית.. בפיזיקה, לדוגמא, הזמן נוצר בשביל לעשות הכל הגיוני. אדם זקן נחשב לאדם שעבר כך וכך שנים (ולדוגמא הסרט "ג´ק" עם רובין וויליאמס, שהנער הזה גדל פי 4 מהזמן שלו, וזה בלתי נתפס לאנשים שם)... תאוריית היחסות של איינשטיין הרי מתבססת כולה על הזמן, ואלברט טוען שאם אדם יטוס לחלל במהירות האור ויחזור לכדור הארץ, והוא יפגוש חבר שלו שנשאר בארץ (ונולד באותו זמן), האיש שטס ייראה כמעט בדיוק אותו דבר כשם שיצא מכדור הארץ, וחברו שנשאר בארץ, ייראה זקן מאוד, או אולי כבר מת מזיקנה... מה שמשאיר אותנו עם ספקות רבות - האם סופרמן כן יכול היה להסתובב מהר נגד כדור הארץ ולחזור אחורה בזמן.... התשובה היא, נתונה לשיקולכם..... ליטן נ.ב. אם מצאתם שמה שכתבתי פה היה אוסף אחד גדול של שטויות (בעיקר הסוף..), תשימו לב לשעה ותבינו הכל.... לילה טוב שיהיה לכולכם...

sista

New member
קיימים זמנים, למשל זמן אורגני

זה הזמן שנדרש לגבינה במקרר שלי להפוך למשהו אחר לגמרי. אבל לדעתי קשה לתפוס את הזמן האורגני. זמן עובר מהר או לאט וזה תלוי בתחושה סובייקטיבית, לא בשעות שעברו על השעון. למשל "הזמן טס" או "מתנהל בעצלתיים" - תלוי מה עושים באותו זמן ואיך מרגישים. לעומת זאת, יש אנשים שיכולים כל יום לקום בדיוק בזמן בלי להפעיל שעון מעורר. איך זה?

פגעסוס

Well-known member
השעון...

השעון, השעות, הדקות, השניות, הימים, השבועות, השנים וכו´, הם רק מושגים שהאדם המציא כדי למדוד את הזמן. כדי להפוך אותו למשהו יותר נגיש ויותר מדוייק מאשר "כשהשמש נמצאת באמצע השמיים". ברור לי שהגדרת הזמן באמצעות מושגים כגון אלו שהזכרתי למעלה אינה תקפה מבחינת דיון פילוסופי. השאלה שלי היתה על הזמן בצורה היותר כללית שלו. את המשפטים "הזמן טס" או "מתנהל בעצלתיים", ניתן לאמר גם בצורה אחרת "לא הרגשתי את הזמן עובר" לדוגמא. מה שמראה שזה לא הזמן שזז יותר מהר אלא אנחנו מתייחסים אליו פחות. בנוגע לאדם שתמיד קם בזמן מבלי להפעיל שעון. זה כבר משהו הקשור לחלוטין לאדם ולא לזמן. יש אנשים שיכולים לפני שהם הולכים לישון לקבוע לעצמם אני אקום בזמן זה ולא בזמן אחר, והגוף שלהם מקבל את זה ומתעורר. ועוד נקודה אחרונה: אם נתייחס לזה מבחינה פילוסופית (וטיפה התפלפלות לשונית) הרי שכל אחד ואחד מאיתנו קם "בזמן". שהרי הזמן מהבחינה הזו הוא אינסופי ועל כן לא משנה מתי אותו אדם קם... זה תמיד ב"זמן". GYXOIO

דז

New member
סמל שהופך למציאות

כול השעות האלו, הם נוצרו ככלי, אבל הפכמו אמת לגמרי. שאתה מרגיש שאתה זקן, ושעת פטירה, והשעה הנכונה, ושעת בוקר, והשעה שלך. ואני כבר לא תינוקת בגלל השנים, וזה עושה אותי עצובה, זה שהשמש הסתובבה אצלי טיפה יותר. הפילוספיה היא נכון, וגם המציאות. נויה ביום חופש

פגעסוס

Well-known member
שעות דקות וכו´...

השעות אכן נוצרו ככלי אך הן נשארו כך. הן נוצרו על ידי בני האדם כדי לחלק את הזמן לחלקים שהמוח שלנו יוכל לאמוד. הרי לא נוכל לאמר למישהו "היי בוא נפגש עוד חצי אינסוף...". שעה היא פשוט חלק קטן מהזמן, היא קיימת אבל רק כמושג אנושי. את כבר לא תינוקת בגלל שעברו עלייך הרבה עונות, העובדה שכל 4 עונות מוגדרות כשנה אחת זו שוב הגדרה אנשוית ולא אמת אוניברסלית. לסיכום: הזמן הוא אינסופי. הדקות השעות והשניות הן דרך של האדם לחלק אותו כדי לאמוד כמה מן הזמן כבר עבר... GYXOIO

דז

New member
שעות דקות וכו..

אני כבר לא תינוקת כי ספרתי את העונות, אבל בראש , אני תינוקת פחות משנה, והשנים זיקנו אותי, הבעיה של הכלי הוא שהוא נכנס לראש , בר מצווה סויט סיקסטין,מתחתנים עד גיל 30 אחרת רוקות זקנות, לא הזמן הוא מוחשי אפשר להחזיק אותו בידים ולקבל כויה נויה באמצע

למעלה