זמני כניסת ויציאת השבת

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלתי איך הגיעו להפרש מקסימלי של 17 דקות
בין ישובים כאשר לכל רוחב ישראל כ100 קמ'
ההפרש הזמן לזריחות בין ישוב לישוב הוא כ7 דקות.
לאחר שהבהרת באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאינך מעוניין כלל בהסברים מושקעים (מה קרה, הם מקשים את משימת ההתקפה אח"כ?), אשאיר לך לחפש את המידע לבדך או עם חברים אחרים :).

jackie111

Well-known member
לאחר שהבהרת באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאינך מעוניין כלל בהסברים מושקעים (מה קרה, הם מקשים את משימת ההתקפה אח"כ?), אשאיר לך לחפש את המידע לבדך או עם חברים אחרים :).
אין צורך בחיפוש אלא חישוב פשוט.
בקשתי הסבר פשוט להפרשים בין כניסת השבת בישובים השונים
כאשר בעצם הפרש הזמן הוא כ 7 דקות.

דיברגנט חדש

Well-known member
עזוב, לא תקבל ממנו תשובה, הייתי בסרט הזה עמו באותה שאלה (ראה תת דיון משאלתי בתגובה #23 שלי).

Harrington

Well-known member
מנהל
ואת המענה לבקשתך קיבלת כאמור. תגובתך הייתה שאינך מעונין בו. זכותך המלאה כמובן. אבל מה גורם לך לחשוב שלאחר מכן מישהו ישקיע שנית במתן מענה רציני למה שנדמה היה -ומסתבר שבטעות- כשאלה רצינית?

נו טוב, לה' הפתרונים. אסתפק בהבנה שאם יש מישהו שבאמת מתעניין בשאלה הזאת, הוא מצא את התשובה למעלה וכמובן יכול למצוא עוד הרבה בעניין במרשתת. מי שלא מעוניין ורק משחק משחקי נדמה לי, זכותו גם כן, אבל זה פחות מעניין אותי, עמך הסליחה.

דיברגנט חדש

Well-known member
ואת המענה לבקשתך קיבלת כאמור. תגובתך הייתה שאינך מעונין בו. זכותך המלאה כמובן. אבל מה גורם לך לחשוב שלאחר מכן מישהו ישקיע שנית במתן מענה רציני למה שנדמה היה -ומסתבר שבטעות- כשאלה רצינית?
אני התעיינתי בזמנו ולא קיבלתי מענה, פרט לכך שכתבת שהשבת על זה בעבר.
נו טוב, לה' הפתרונים. אסתפק בהבנה שאם יש מישהו שבאמת מתעניין בשאלה הזאת, הוא מצא את התשובה למעלה וכמובן יכול למצוא עוד הרבה בעניין במרשתת. מי שלא מעוניין ורק משחק משחקי נדמה לי, זכותו גם כן, אבל זה פחות מעניין אותי, עמך הסליחה.
טרם קיבלתי מענה לשאלה הזאת למרות שזה מאוד מעניין אותי ואני לא ציני.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני התעיינתי בזמנו ולא קיבלתי מענה, פרט לכך שכתבת שהשבת על זה בעבר.
לא זוכר את האירוע שאתה מתאר אך אכן השבתי על כך בעבר. אולי נמנעתי מלהשיב לך מאחר ואותו מענה שלי נכתב לאחר סדרת התקפות שלוחות רסן מצידך (נדמה לי שבפורום המקביל ולא כאן) על ענייני שבת, עניינים אישיים שלי וכיו"ב (אגב התקפות שרובן ככולן לא היו מדויקות, לשון המעטה, ורק ייצגו איזשהו המצאה שלך שרצת איתה זמן רב ואשר לא היה לו כל קשר לאמת או למציאות). אם שאלתך באה בסמוך לאחר מכן, מן הסתם הדרייב שלי להשיב לך ברצינות (ועוד להאמין שהשאלה שאלה ברצינות) נה בסביבות נקודת הקפאון.
טרם קיבלתי מענה לשאלה הזאת למרות שזה מאוד מעניין אותי ואני לא ציני.
לצערי זה לא נשמר במסגרת פינות ההלכה היומיות (אעלק) שאני מפרסם מעת לעת בפורום חורזים וכותבים, כך שאצטרך להתעמק בסוגיה ולכתוב הכל מחדש :). אולי אעשה זאת מתישהו, אם זה יעניין את כלל הציבור (כאשר תחת "יעניין" אני לא מכליל שאלות כמו זו כאן, אשר לאחר תשובה מושקעת השואל מודיע -הגם שבמילים אחרות- שזה כלל לא מעניין אותו).

דיברגנט חדש

Well-known member
לא זוכר את האירוע שאתה מתאר אך אכן השבתי על כך בעבר. אולי נמנעתי מלהשיב לך מאחר ואותו מענה שלי נכתב לאחר סדרת התקפות שלוחות רסן מצידך (נדמה לי שבפורום המקביל ולא כאן) על ענייני שבת, עניינים אישיים שלי וכיו"ב (אגב התקפות שרובן ככולן לא היו מדויקות, לשון המעטה, ורק ייצגו איזשהו המצאה שלך שרצת איתה זמן רב ואשר לא היה לו כל קשר לאמת או למציאות). אם שאלתך באה בסמוך לאחר מכן, מן הסתם הדרייב שלי להשיב לך ברצינות (ועוד להאמין שהשאלה שאלה ברצינות) נה בסביבות נקודת הקפאון.
אכן, זה היה בפורום המקביל אותו אתה מנהל ולא זכור לי שהייתי בין אלו שתקפו אותך על ענייני שבת כי אני לא נוהג להתערב בנושאים אלו למעט אם היה משהו יוצא דופן באופן מיוחד?
לצערי זה לא נשמר במסגרת פינות ההלכה היומיות (אעלק) שאני מפרסם מעת לעת בפורום חורזים וכותבים, כך שאצטרך להתעמק בסוגיה ולכתוב הכל מחדש :). אולי אעשה זאת מתישהו, אם זה יעניין את כלל הציבור (כאשר תחת "יעניין" אני לא מכליל שאלות כמו זו כאן, אשר לאחר תשובה מושקעת השואל מודיע -הגם שבמילים אחרות- שזה כלל לא מעניין אותו).
מודה באשמה, שלא נכנסתי מעולם לשרשורי ההלכה שלך.
אם הייתי יודע שיהיה שם דיון על סוגייה זאת, הייתי נכנס :)

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן, זה היה בפורום המקביל אותו אתה מנהל ולא זכור לי שהייתי בין אלו שתקפו אותך על ענייני שבת כי אני לא נוהג להתערב בנושאים אלו למעט אם היה משהו יוצא דופן באופן מיוחד?
אז לא זכור לך (כביכול). מזל שלי דווקא זכור :).
מודה באשמה, שלא נכנסתי מעולם לשרשורי ההלכה שלך.
זכותך המלאה. כאמור מעלה, כלל לא בטוח שהדברים נכתבו במסגרת זו. רק מציין שלא שמרתי את הדברים.
אם הייתי יודע שיהיה שם דיון על סוגייה זאת, הייתי נכנס :)
להבא אנסה להביא את הנושא כבר בכותרת (אם כי גם אז לא תוכל לדעת אם מתפתח דיון אם לאו) במקום רק את הכותרת הקבועה ("פינת..").

דיברגנט חדש

Well-known member
אז לא זכור לך (כביכול). מזל שלי דווקא זכור :).
אשמח לקישור.
בקישור שאני הפנתי אליו, לא ראיתי את זה.
זכותך המלאה. כאמור מעלה, כלל לא בטוח שהדברים נכתבו במסגרת זו. רק מציין שלא שמרתי את הדברים.

להבא אנסה להביא את הנושא כבר בכותרת (אם כי גם אז לא תוכל לדעת אם מתפתח דיון אם לאו) במקום רק את הכותרת הקבועה ("פינת..").
סבבה, אך אשמח שתרחיב כעת אם כבר השאלה, שוב, עלתה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אשמח לקישור.
בקישור שאני הפנתי אליו, לא ראיתי את זה.
סורי. לא שומר קישורים של התקפותיך עלי. לא רק כי זה ממש לא מספיק מעניין, אלא בגלל שאין לי די מקום במחשב אם אצטרך לשמור את כל המקרים הללו (שמעולם לא הופיעו אלא עד שהעזתי לחלוק עליך באיזשהו עניין בתקופת הקורונה).

מיצינו את העניין הזה יקירי.
סבבה, אך אשמח שתרחיב כעת אם כבר השאלה, שוב, עלתה.
לאחר ששואל השאלה הבהיר שהתשובה לא מעניינת אותו? אם אשקיע זמן ואנרגיה בהתעמקות ובכתיבת התייחסות מפורטת לנושא, אעשה זאת בזמני הפנוי ומן הסתם הדברים יפורסמו בפורום 'חורזים וכותבים', קומונת הבית שלי. מי שזה חשוב לו יחפש שם, אבל כאמור, שאילת השאלה כאן והבהרת השואל שהוא לא מתעניין בתשובה (קרי הוא שאל רק כדי שיוכל לתקוף ולהשמיץ, מה שתשובה עניינית כמובן לא מאפשרת לו למסכן), לא ממש מהוות דרבון להתחיל להשקיע בזה כעת. עמך הסליחה.

דיברגנט חדש

Well-known member
סורי. לא שומר קישורים של התקפותיך עלי. לא רק כי זה ממש לא מספיק מעניין, אלא בגלל שאין לי די מקום במחשב אם אצטרך לשמור את כל המקרים הללו (שמעולם לא הופיעו אלא עד שהעזתי לחלוק עליך באיזשהו עניין בתקופת הקורונה).
אתה ממש הקוזאק הנגזל :)
מיצינו את העניין הזה יקירי.
אתה העלת את זה ואתה בא בטענות :)
לאחר ששואל השאלה הבהיר שהתשובה לא מעניינת אותו? אם אשקיע זמן ואנרגיה בהתעמקות ובכתיבת התייחסות מפורטת לנושא, אעשה זאת בזמני הפנוי ומן הסתם הדברים יפורסמו בפורום 'חורזים וכותבים', קומונת הבית שלי. מי שזה חשוב לו יחפש שם, אבל כאמור, שאילת השאלה כאן והבהרת השואל שהוא לא מתעניין בתשובה (קרי הוא שאל רק כדי שיוכל לתקוף ולהשמיץ, מה שתשובה עניינית כמובן לא מאפשרת לו למסכן), לא ממש מהוות דרבון להתחיל להשקיע בזה כעת. עמך הסליחה.
מה הקשר עכשיו לג'קי?
שאלתי אותך את השאלה הזאת באופן הכי מתעניין ואשמח למענה, לא ממש משנה לי היכן יהיה המענה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה ממש הקוזאק הנגזל :)

אתה העלת את זה ואתה בא בטענות :)

מה הקשר עכשיו לג'קי?
שאלתי אותך את השאלה הזאת באופן הכי מתעניין ואשמח למענה, לא ממש משנה לי היכן יהיה המענה.
שוין, אז אם מקודם כתבתי שמיצינו באמצע ולכאורה ניתן היה להבין שהוא התייחס רק למרכיב מסוים בדיון, למענך במיוחד (ולאחר שהסתפקתי בקריאת שני מילים מאמצע תגובתך זו), ועל-מנת שבעיות הבנת הנקרא (יעני במקרה שלך, ההצגות שלך ברמת גן) לא יפגעו בהבנתך את הנאמר:

מיצינו.
תרגיש חופשי כהרגלך להקפיץ את הדיון בעוד כמה שבועות, חודשים או שנים. מה שנוח לך. אני סיימתי איתו כאן ועכשיו.

הרבה בריאות והצלחה וסליחה אם היה משהו ענייני בתוכן שלא טרחתי לקרוא לאור ניסוחך את שאר הדברים).

דיברגנט חדש

Well-known member
שוין, אז אם מקודם כתבתי שמיצינו באמצע ולכאורה ניתן היה להבין שהוא התייחס רק למרכיב מסוים בדיון, למענך במיוחד (ולאחר שהסתפקתי בקריאת שני מילים מאמצע תגובתך זו), ועל-מנת שבעיות הבנת הנקרא (יעני במקרה שלך, ההצגות שלך ברמת גן) לא יפגעו בהבנתך את הנאמר:

מיצינו.
תרגיש חופשי כהרגלך להקפיץ את הדיון בעוד כמה שבועות, חודשים או שנים. מה שנוח לך. אני סיימתי איתו כאן ועכשיו.

הרבה בריאות והצלחה וסליחה אם היה משהו ענייני בתוכן שלא טרחתי לקרוא לאור ניסוחך את שאר הדברים).
בשורה תחתונה, כהרגלך בקודש, אין לך מענה לשאלה כה פשוטה של חישוב פשוט ואתה כהרגלך בקודש מתנהג כילד בגן ומשליך את זה על אחרים.
סורי, המוניטין שלך יצוק ואתה מבזה את עצמך כל פעם מ|חדש|.
אגב, לא בושה לכתוב "לא יודע", הרבה יותר מכובד מהתפתלויות שלך |נחמה|

jackie111

Well-known member

מיצינו.

אני מאד לחוץ. לא קבלתי ממך תשובה עיניינית
שאני כל כך מצפה ממך.

xyxy210

Well-known member
לצערי זה לא נשמר במסגרת פינות ההלכה היומיות (אעלק) שאני מפרסם מעת לעת בפורום חורזים וכותבים, כך שאצטרך להתעמק בסוגיה ולכתוב הכל מחדש :). אולי אעשה זאת מתישהו,
גוואלד....שלא תעשה מתישהו והיכנשהו....
קצת רחמים מיציתי... PLEASE.

jackie111

Well-known member

לא קבלתי שום הסבר עינייני. הרי יש כאן ארוע גאוגרפי
ואסטרונומי שניתן להסביר ולחשב אותו. אבל לא לספר
סיפורים.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא קבלתי שום הסבר עינייני. הרי יש כאן ארוע גאוגרפי
ואסטרונומי שניתן להסביר ולחשב אותו. אבל לא לספר
סיפורים.
בתת דיון עמי שהפנתי אליו מעלה, הוא הסתפק בסיסמה נבובה שזהו חישוב תורני (תגובה #26 שלו) מבלי לפרט מהו וכידוע מתמטיקה לא זרה לי ומאוד מתעניין בתהליך החישוב ולא בציניות כי אני מאמין שהוקדש לזה מחשבה לפני שקבעו זאת.

למעלה