זמני מנוחה והפסקות

מצב
הנושא נעול.

שאלתי

New member
זמני מנוחה והפסקות

זמני מנוחה והפסקות
שאלה אחרת שמטרידה את חבר עובדי חברות כ"א בבנק לאומי היא לגבי עניין ההפסקות. אנו עובדים 8.5 שעות ביום לפי משמרות: העבודה במוקד בנק לאומי מזכה אותנו ב 40 דק' הפסקה ביום. כאשר אנו נדרשים לפצל את ההפסקה ל10 דק' בבוקר, 25 דק' נוספות לארוחת צהרים, ו5 דק' נוספות למקרה הצורך. שוב פתחנו את החוק וראינו כי הוא מתיר 4\3 שעה ל6 שעות. האם ישנה דרך לעקוף את החוק. אחרי הכל מדובר בבנק השני בגודלו במדינה, ייתכן וישנה פירצה בחוק? מלבד זאת האם בגין ה2.5 שעות נוספות מגיעה לנו איזו הטבה מבינת שכר או מבחינת מספר דקות הפסקה נוספות?

דרך לעקוף את החוק?????

זמני מנוחה והפסקות
שאלה אחרת שמטרידה את חבר עובדי חברות כ"א בבנק לאומי היא לגבי עניין ההפסקות. אנו עובדים 8.5 שעות ביום לפי משמרות: העבודה במוקד בנק לאומי מזכה אותנו ב 40 דק' הפסקה ביום. כאשר אנו נדרשים לפצל את ההפסקה ל10 דק' בבוקר, 25 דק' נוספות לארוחת צהרים, ו5 דק' נוספות למקרה הצורך. שוב פתחנו את החוק וראינו כי הוא מתיר 4\3 שעה ל6 שעות. האם ישנה דרך לעקוף את החוק. אחרי הכל מדובר בבנק השני בגודלו במדינה, ייתכן וישנה פירצה בחוק? מלבד זאת האם בגין ה2.5 שעות נוספות מגיעה לנו איזו הטבה מבינת שכר או מבחינת מספר דקות הפסקה נוספות?
דרך לעקוף את החוק?????
החוק קובע כי עובד שעובד מעל שש שעות יהיה זכאי להפסקה של 3/4 שעה לפחות. מתוכה חצי שעה רצופה לכל הפחות, אם קיימת הפסקה רצופה של חצי שעה לפחות והעובד רשאי לצאת במהלך העבודה מחוץ למקום העבודה ההפסקה לא תחשב לחלק משעות העבודה. אינך עובד שעות נוספות בשום צורה והבנק נוהג עפ"י החוק מלבד בעובדה שהוא הוריד 5 דקות מה-30 דקות ונותן לכם אותה אח"כ. אני בטוחה שאם תתעקש אז הבנק יוסיף את ה-5 דקות הללו ל-25 דקות ופשוט ימנע מכם לצאת אח"כ להפסקה. בכל מקרה אין כאן שום דבר קרדינלי.

שיר ורד

New member
אם תוכל להוכיח כי הפסקת הצהרים

זמני מנוחה והפסקות
אכן מוגבלת בפועל ל 25 דקות, אזי יש לכלול אותה במסגרת שעות העבודה. אם אתם עובדים שישה ימים בשבוע, אזי מגיע לכם שכר שעות נוספות על החצי שעה בכל יום לפי תעריף של 125% משכר שעה. אם אתם עבודים רק 5 ימים בשבוע, אתם עובדים פחות ממשרה מלאה ולא מגיעה לכם כל תוספת.

Narciss

New member
האם ההפסקה הזאת היא בתשלום

אכן מוגבלת בפועל ל 25 דקות, אזי יש לכלול אותה במסגרת שעות העבודה. אם אתם עובדים שישה ימים בשבוע, אזי מגיע לכם שכר שעות נוספות על החצי שעה בכל יום לפי תעריף של 125% משכר שעה. אם אתם עבודים רק 5 ימים בשבוע, אתם עובדים פחות ממשרה מלאה ולא מגיעה לכם כל תוספת.
? אני עבדתי במקום מסויים והיו נותנים לנו חצי שעה הפסקה (לא 45 דקות) על 8 שעות אבל לא היו משלמים לנו עליה ועכשיו אני עובד במקום שכן משלמים לי על ההפסקה ככה זה צריך להיות?

שיר ורד

New member
הפסקות

? אני עבדתי במקום מסויים והיו נותנים לנו חצי שעה הפסקה (לא 45 דקות) על 8 שעות אבל לא היו משלמים לנו עליה ועכשיו אני עובד במקום שכן משלמים לי על ההפסקה ככה זה צריך להיות?
הפסקות
הפסקות שאורכן מעל חצי שעה ברציפות בהן העובד רשאי לעזוב את מקום עבודתו, אינן חלק משעות העבודה. הפסקות קצרות יותר, או הפסקו ארוכות בהם העובד חייב להשאר במקום העבודה נחשבות כחלק משעות העבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה