זני אנשי מכירות???

זני אנשי מכירות???

מדבריו של אמיר, שזה שאני עדין ולא אגרסיבי, עלתה בי השאלה - איזה זן של אנשי מכירות עדיף??? מיבחינתי, אנשי מכירות "תותחים" ו"אגרסיבים" הם מהזן הישן של אנשי המכירות שלאט נעלמים. נכון הם טובים לחברות "קש" או נצלניות שקמו לעשות קופה ונעלמות אחרי תקופה קצרה. הם לא מאנשי המכירות שהלקוחות ישמחו לפגוש אותם שוב, הם בד"כ משאירים טעם מר בפה. זכור לי שעבדתי בפרסום היו אנשי מכירות רגילים, ו גו' התותח, שמכר ביום מה שאנחנו מכרנו בקושי בשבוע. אבל מהר מאד בעל הבית ביקש מימנו להפסיק לתת הבטחות שלא יוכל לעמוד בהם -הוא הבטיח שלכל מפרסם אצלנו נספק עבודה בשווי של פי 10 ממה ששילם לנו. ויש את אנשי המכירות, ישרים, אמינים, יתכן עדינים ואסרטיבים, שאולי לא ימכרו כמו תותח בטוח קצר, אבל הם יבנו שם ומוניטין לחברה, וגם אם היום לא תיקנה מהם, בהזדמנות הראשונה תישמח לעשות זאת. כמובן שיש עוד זנים ועוד פרמטרים ובעיקר מה אתה משווק, לאיזה לקוחות, ולאן אתה מסתכל... שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

seeyou

New member
צופה אתה במשחק כדורגל?../images/Emo150.gif

אותו זן של אנשי מכירות עדיף(בנקודת ראות של הבוס)! רוצים "ניצחון"-לבעל הבית חשוב פחות "משחק יפה"-חשוב לו הניצחון!!!!!!!! אדם עדין ולא אגרסיבי לא צריך לשחק כדורגל!!!או לעסוק במכירות! שם ומוניטין לחברה זה מאוד חשוב,אך רוב החברות נמדדות על פי מכירות בפועל ולא ע"פ דעת הקהל! את זה למדתי בדרך הקשה!!

חיפוש עצמי

מה הזן אליו אתה משתייך או אליו אתה רוצה להשתייך ? יש לא מעט עבודות מכירה שדווקא ה"יועץ" עושה את העבודה הטובה ביותר, זה שמצליח לרכוש את אמון הלקוח ולדעת מה מתאים לו, הוא רוכש לו נאמנות ומוניטין. אם אתה רוצה להכיר את יכולות האמפטיה של עצמך, מעוניין להשתכר על פי הצלחתך לאורך זמן, מוכן ללמוד תוך כדי הפקת לקחים מתמדת . . . מצא לך תחום וארגון שסגנון המכירה הזה מתאים לו ונסה את דרכך שם. בדוק מה באמת מדבר אליך בעבודת המכירות והאם יש עבורך שם הזדמנות לצמיחה אישית. זה יכול להיות מסע מסע. דרך צלחה אמיר דרור

הצלחה במכירות לאנשים רגישים

השוק היום רווי במסרים פרסומיים אגרסיביים. אולם הכח שלהם הולך ויורד כי לאנשים כבר נמאס לשמוע אותם. עדיין, עולם הפרסום ומעסיקים שמחפשים אנשי מכירות נמצאים בדרך כלל בתודעה האגרסיבית. בצד, בשקט, מתפתחת אלטרנטיבה באינטרנט. בתוך כל ים המידע והבלבול, ישנם אנשים שפועלים בתדר אחר. מה שעובד באינטרנט זה הכתיבה הרגישה, האמפתית, מהלב. ואני כותב זאת מתוך נסיון אישי. להלהיב אנשים! ולא להפחיד אותם. איך כל זה קשור למכירות? אם יודעים לכתוב ברגישות ובמיקוד, ואם יודעים לכתוב באנגלית, ניתן להתפרנס באינטרנט. יש היום מנגנונים שעוזרים בהגדרת קהל היעד ומטפלים בכל העניינים הטכניים כמו פרסום, שיווק, ובנייה של אתר רווחי. נשאר להתמקד בהגדרת השוק, באיתור מוצרים מעניינים ובכתיבה (וגם שם - מקבלים הדרכה וסיוע). ואיך מקבלים מכל זה כסף? ממליצים על מוצרים שאתה אוהב, שיש להם תכניות שותפות עסקית. ואז - אם מתרחשת מכירה, מקבלים אחוזים. מה האתגר? * חשוב להתמקד על תחום ספציפי, כדי שהשקעת הזמן תהיה סבירה. * צריך להשקיע זמן. צריך להתמיד. וצריך להיזהר מאשליות. * חשוב לדעתי להיות נאמן לעצמך, להלהיב אנשים ו אמנון

תחכייי,,, טפו - אני כדורגלן.

ובכן, כהרגלי היתי שוב בראיון עבודה במרכז. אמנם מראש היתה בי המחשבה אם ללכת או לא ללכת, כי מדובר בהצעה טובה, אבל זה לוותר על החזרה לשיאצו. התפקיד היה לאיש מכירות עיסקי בחברת תקשורת. לבשתי את חולצתי האדומה המשדרת… ונסעתי. הגעתי מוקדם, הינו כ 15 איש, ומאחר והיה זמן פיתחנו שיחה ומראש רציתי לשדר ביטחון ויזמתי נושאים שזרמו. רוב הנבחנים היו צעירים יותר, ללא תואר אקדמי ועם ניסיון בחברות כבלים, וסלולארי. השלב הראשון היכרות, בתחילה הרגשתי שאני מתרגש – הרגשתי את אזור מקלעת השמש, כמובן שניסיתי להרגע, ללא הצלחה יתרה. שהגיע תורי היתי די רגוע, וכבר תיכננתי מה להגיד, להדגיש נקודות חוזק, ושמכירות זה בדם שלי. ואני אוהב מכירות. וכמובן מה אני יכול לתת לחברה ולא מה החברה יכולה לתת לי. ושאני רוצה לעבוד לפני שאני רוצה להתקדם בתפקיד. השלב בשני כל אחד בוחר תכונות חשובות לתפקיד ואז עושים דיון וצרכים להחליט על התכונות החשובות. כמי שעבר הכנה לדינמיקה ולקח את ההערות של הפורום על עדינות ישמתי את הדברים. · היתי, מלא ביטחון, ודאגתי להשמיע את דעתי מס' פעמים. · לא קטעתי אחרים בזמן שדיברו. · לקחתי יוזמה וריכזתי את דיברי המשתתפים בכתב. · הצעתי הצעה איך לקדם את הדיון – שקיבלו אותה. · שהזמן הסתיים, שאלו אם הגענו להסכמה, האנשים אמרו שכן, למרות שזה היה שקוף שלא – אני אמרתי שאיני מסכים, כי זו לא היתה החלטה כללית ובמיוחד שהיו מתנגדים חריים ממני שלא דיברו. · עמדתי בדעתי שאין הסכמה ואז עוד אנשים הסכימו עימי. וניתן לנו עוד זמן. · לא ירדתי על אחרים. שלב הבא…….. הביתה!!! הם דוקא השאירו בעיקר אנשים עם רקע בשירות לקוחות ( ולא מכירות ) ואחד שלא דיבר כלל, ואחד שהתעקש שעבודת צוות זה הדבר החשוב ביותר ( למרות שפה אתה עובד לבד, אין צוות! ) ואפלו מישהוא שלעג לאחרים, ועוד אחד שממש ממש לא משדר אמינות. כך שלי אין מושג מה הם רוצים, היתי "כדורגלן", רק שלא היה לי איפה לירוק ( לא היה שם דשא ) והתאוריה השוביניסתית שלי ( בהמשך… ) לא מתאימה כי היה שם מנהל מכירות של החברה. לא, לא התבאסתי, או שבעצם כן,,, ביזבוז זמן וכסף ופספסתי שעור שיאצו. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

seeyou

New member
שיעורי בית!לפני כול משחק!../images/Emo86.gif

לא רק חולצה אדומה!

nypx

New member
לאח הצופה שלום....

נתקלתי בך כבר המון פעמים בזמן הארוך שאני משוטט לי להנאתי בפורומים ויש לי עצה בשבילך שאולי תעזור, אולי במקום להתכונן להצעות עבודה ולהיות משהו אחר אולי תלך עם חולצה שנוח לך איתה משהו שתרגיש איתו אתה עצמך ולך לרעיון עבודה ותהיה אתה בלבד ואם תקבל את העבודה או לא זה לא משנה ואל תחשוב על מה שהפסדת (שיעור שיאצו לדוגמא) אלא על מה שהרווחת ותסתכל על חצי הכוס המלאה כי יכול להיות שהיית מתקבל ואז היית אומר לעצמך: ראבק איזה מקום חרא פשוט תנסה ולך לפי הרגש בהצלחה לך

...THE SHOW MUST GO ON

את האמת, נראה לי שאני, כרגע, לא רוצה את העבודות האלו. אני מחפש משהוא במישמרות, שרות לקוחות או תמיכה. האבסורד שלא מזמנים אותי לראיונות כאלו, כל פעם אני מוריד פרטים מקורות החיים להראות מרובע יותר, ולא הולך. למה קוראים לי? לתפקידים של משרה מלאה, במכירות. אם אני אהיה עצמי, ישר יבינו שזה לא בישבילי ואני באתי לביקור קצר, כך שההצגה חיבת להימשך... אתמול תפשתי תחת ( או שכל ), מתברר שעברתי את הראיון שאובחנתי כ"עדין", והיתי אמור להגיע לראיון בהרצליה בבוקר, שבערב יש לי ראיון בכרמיאל, אז הלחטתי לוותר על הרצליה. ומה היה בכרמיאל... אמרו לי שמפחדים שאשתעמם שם מהר, זומנתי לראיון שני, שנופל לי על שעור שיאצו, אז ביקשתי ראיון ביום אחר. ( ולא אמרתי שאני לומד שיאצו! ) אז מה שאני מבין, זה שאני משדר משהוא לא יציב, כך שאני חייב לשחק אותה כאדם "משובט". ומה אני יעשה בדינמיקה שכולם צועקים ומשחקים את המשחק??? אני יקום ויגיד שזה מאד משעשע אותי המשחק, ושזה נראה מגוכך
וכמו שתיארתי את עצמי, גם אני, בספק אם היתי מקבל את עצמי לעבודה. מה שאתה אומר, מתאים יותר לעבודה בשיאצו, ששם אני יכול לבוא לראיון עם טרנינג, ולהיות נורמאלי וכן יש גם דברים חיוביים, אני עושה סקר על איכות הקפה הפוך בכל מקום שאני מגיע אילו. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

כרטיס אדום ../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif

טוב, כנראה שאני הדפוק, גם היום??? די מוגזם! מן הסתם היום היתי מעולה ( מיבחינתי ) בדינמיקה כולם קיבלו את הרעיון שלי, ועליו נימשכה כל הדינמיקה. כבר שכנעתי את עצמי שאני רוצה להתאמץ למען המשרה הזאת. ושוב... פעם הבאה נראה לי שאני יקח דוקרן, ויאיים על האנשים שאם הם יהיו יותר טובים מימני, שיחכו לי בחוץ, ונסגור חשבון. נראה לי שזה שאני שחור, יעזור לתדמית. בפעם הבאה אני באמת יהיה אגרסיבי. עד הסוף. לפחות בכלא אין הוצאות, ואוכל חינם. או שאטוס להולנד ואהיה סוחר סמים פשוט, זה שסופר את הכסף. * אני מקווה שאת המבחנים ללשכת המסחר של הגראס אעבור. DUNKAVEL שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

peleg1

New member
תרגיל הפרה האדומה

תרגיל .....שאל עצמך: איזו הצגה היתה משכנעת אותך לקבל אותך? (_אני אדום בנשמה)

peleg1

New member
הבהרה

כיצד היית מציג עצמך בועדת קבלה שבה אתה היושב ראש? שבת שלום:)

הי

תודה לך פלג על המעורבות והתרומה, אני מניח שזה עוזר לך גם לבחון את עצמך. תוכל לעדכן ולשתף במה חדש ואיך אתה מתקדם ? אמיר

peleg1

New member
היי היי

אני משתדל במובן החיובי,להתרגל לחושך.... לא שיניתי עוד מקום, לא לקחתי החלטות גורליות,לא התחלות חדשות מקבל פידבקים בעייתיים , על הגיל ,ועל אובר קווליפייד מצד אחד וחוסר מקצועיות מצד שני וגם בשפל האישי שלי יכול לפחות לומר לכם: אל תחמיצו חברה צעירים, את מה שאתם יכולים לעשות רובינו יודעים מה יש בנו ,בגיל צעיר,נכון, צריכים עזרה ואימון ואמון לעשות זאת,להצהיר זאת ולהוציא אל הפועל ,להתחיל לסלול דרכים. ההחמצה היא כאב נורא... אל תעצמו עיניכם מלראות את מי שאתם זוהי האחריות של כל אחד מאיתנו לעצמינו, אף אחד אחר לא יכול לקחת אותה. ואי לקיחת האחריות הזו לטובתכם, עולה במחיר כבד בהרבה מאשר כל הכסף שאתם מדמיינים להרוויח. שבת שלום :)

זה אף פעם לא מאוחר

בסדנה אני לפעמים עושה את התרגיל הבא : הלכת לבדיקת בריאות שגרתית, יום לאחר מכן קיבלת טלפון שמבקש אותך להגיע לרופא בהקדם. אתה מגיע למרפאה, נכנס לחדר שיושב בו הרופא עם סיכום הבדיקות שלך, הוא קם מקבל אותך בחום, מסתכל לך בעינים ומספר לך שהתגלתה אצלך מחלה ממארת ( חס וחלילה x 1000 ) ונותרו לך שנתיים לחיות, בלי כאבים אבל אין תרופה. מה אתה עושה מחר בבוקר. עבודה לשבת. אמיר

שאלה..

אני היתי מציג עצמי כאדם ישר, ראש גדול, בעל ראיה כוללת, יצירתי מאד ובעל יכולת אלתור. אדם חכם, ללא קשר ללימודים כלשהם, שימבחינתי תואר ראשון זה בזבוז זמן ואפילו מנוון!!! לאנשים עם יכולת. שאני מתאים למקום שבו חשובה שביעות הרצון של הלקוח, ושחשוב שיעמוד מול הלקוח אדם מקצועי, אמין ואחראי ושאם החברה לא מסוגלת לתת ללקוח את הדרוש לו אני יאמר לו זאת ואפילו אנסה לעזור לו למצא פיתרון טוב. בעל יכולת לאתר מוצרים , שווקים ולקוחות חדשים. אחד שלא צריך לעמוד לו על הראש. בעל יכולת טכנית ובין אישית טובה. יכולת ורצון ללימוד עצמי. ושיתנו לי לעבוד איך שאני רוצה, ומתי שאני רוצה וכולם יהיו מרוצים. ושאם הוא מחפש שקרנים, אגרסיבים,,, שילך יחפש…. או בעצם שבמקרה שאני המעסיק, אז כמוכן שהסעיף האחרון לא רלוונטי. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

אז למה אתה לא מתקשר

כל מה שכתבת על עצמך יכול לשקף גם אותי עם עוד כמה תוספות. אני מציע שנדבר אישית ולא דרך הפורום. איציק 776200-054

המיתון...

מיכיוון שאבי אינו עובד ORANGE. אחי, אשמח לדבר איתך, רק שלא מתאים לי להיות "רוכב שמש", זה לא אני. אתקשר בהיזדמנות, וזה לא לפלאפון! שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

seeyou

New member
מכשיל את עצמך../images/Emo150.gif!

למרות שזה מה שאתה חושב על עצמך,רוב ה"תכונות" הם שלילים! איך אתה מסוגל להציב תנאים? "שלא צריך לעמוד לו על הראש"?? "ושיתנו לי לעבוד איך שאני רוצה, ומתי שאני רוצה "?? "ובעל יכולת אלתור"??? "אם החברה לא מסוגלת לתת ללקוח את הדרוש לו אני יאמר לו זאת ואפילו אנסה לעזור לו למצוא פיתרון טוב"..?? "מבחינתי תואר ראשון זה בזבוז זמן ואפילו מנוון"..?? תחשוב טוב לפני שאתה פותח את הפה!!!!!!!!!!!!!! If you cannot bite, never show your teeth. אתה מבקש להתקבל לעבודה,במסגרת מסוימת ,עם כללים ומנגנון קיים !!! זה לא שהם "מתים" להסיק אותך להקים עסק חדש!!

למעלה