זעם מול תועלת - בעקבות הדיון הקודם

Veggie John

New member
זעם מול תועלת - בעקבות הדיון הקודם

בכל צמחוני/טבעוני/לוחם לזכויות בעלי החיים יש מן הדואליות הזו, ורק אלה שמודעים לה יכולים לשלוט בה. הרי גם הצמחוני הכי סטרייט לא יוכל שלא לחוש שמץ ויותר של גאווה והזדהות למול פעולות כמו פריצה למעבדות ושחרור בעלי חיים מעונים, או למול שלט נזעם כמו "שוחטים, נמאסתם!" שהוזכר בכתבה על רולנד (עניין מעלה חיוך בפני עצמו). אבל כפי שנאמר כאן (אני עוד לא בקיאה בנואמים, תנו לי זמן :), תליית הליצן אולי תהווה שעשוע בשבילנו, אבל אצל הרוב הקרניבורי רק מתחזקת הדיעה של מיעוט נגחני לגבינו, ושחרור בעלי החיים הכלואים הוא בכלל צעד לא פרקטי ובמקרים רבים אף גורם לסבל מיותר. ואל תטעו, אני עצמי נעשית מפלצת אלימה כשמדובר בנושאים הרגישים לנו, אבל הרי כולנו שואפים לחקיקה צמחונית וענישה כבדה על עינוי בעלי חיים, ועל כן יש לחשוב בגדול. ולפורקן זעם, תמיד אפשר להכניס אגרוף בקיר (אם כי לא מומלץ). בברכה, ג´ון נ.ב. אני חדשה בפורום (עיניכם הרואות), אז שלום לכולם ויישר כוח.

lifegirl

New member
צודקת..

לצערי- למרות השעשוע שנגרם לי מלראות רונלד תלוי (והלוואי שהייתי רואה את זה במציאות, לא רק בעיתון)- המעשה הזה נתן עוד פרסום למקדונלד´ס, וגרם לצמחונים/טבעונים למניהם להראות אפילו יותר הזויים בעיני הציבור. בדיוק באותה מידה- פעולה של זריקת ראש של פרה על המקדונלד´ס (אחד במאי, שנה שעברה)- מעבר לאיכסה שבה (ראיתם את הראש של הפרה? שעות אחרכך לא הצלחתי לאכול!)- קשה לי להאמין שהביאה תועלת... מצד שני- לא כל פעולה ישירה היא רעה. הצגה בתוך המקדונלד´ס (נהוג לעשות את זה בתוך הסטארבקס, אבל בל נשכח את "משחק המקדונלד´ס" של רועיגולן ואנוכי)- לא ממש חוקית- יכולה להביא תוצאות חיוביות (גם אם רק מודעות, או רצון ללמוד עוד...). התבצרות על דחפור במחאה על סלילת כביש חוצה ישראל- מאוד לא חוקי- אבל אפקטיבי למדיי (וקשה לי להאמין שנגרם בכך נזק תדמיתי למאבק). עיכוב שחיתה של פרות? לא תועלת מוחשית (הפרות ישחטו, אבל באיחור של שעה) ולא תדמיתי (האם מישהו הבין למה נעשה הפעולה?). או בקיצור- צריכים לשקול כל פעולה לגופה... <נטע, טלי- נזכרתי לפתע בפורום בדיבורים>

lifegirl

New member
הו...

שני ורועי נכנסים למקדונל´ס... רועי: "שני, אולי נזמין לנו משהו לאכול?" שני: "מה פתאום רועי? אתה לא יודע? בשר זה רצח!!" רועי: "מה פתאום?" שני: "כן! ההמבורגר הזה היה פעם פרה, יצור חי..." רועי: "טוב, אז נוכל רק צ´יפס!" שני: "לא!!! כל קנייה במקדונלד´ס היא תרומה למקדונלד´ס!" רועי: "מה פתאום, שני? לא נקנה בשר, אז מה הבעיה?" שני: "לא! רועי! אתה לא מבין? מקדונלד´ס היא חברה מרשעת.. מקדונלד´ס כורתים את יערות הגשם בשביל לגדל מזון לפרות! בגלל מקדונלד´ס נסגרים עסקים קטנים-מקומיים! מקדונלד´ס מעסיקים ילדים בתנאי עבדות!!!" רועי: מה, באמת?! שני: כן! באמת! אנחנו לא קונים פה! רועי: גם לא גלידה קטנה? שני: כל קנייה במקודונלד´ס היא תמיכה במדיניות של מקדונלד´ס! רועי: צודקת! בואי נצא מפה! אם עד השלב הזה לא גורשתם ע"י מנהל המשמרת, ואם שיחקתם בקול מספיק רם, אתם עשויים גם לזכות במחיאות כפיים ביציאה (קרה...) בהצלחה!

lifegirl

New member
כן, יותר מפעם אחת..

<אבל זה קצת איבד את חינו, ורועי הרבה איבד את חינו. אני מחפשת שותפים/ות חדשים/ות...>

S H I L G I

New member
אני חושבת

אני חושבת גם שמה שהאנשים עשו (תליית רונאלד על גשר) הוא לא בסדר, אבל המטרה הייתה טובה. אני מבינה אותם. קשה לראות את הזוועה מולך כל יום (אפילו ילדים ביה"ס רואים חיות בתוך סנדוויצ´ים), כל הזמן (אלא אם כן אתה סגור בביתך הטבעוני,חסר העור,צמר,נוצות,תכשירים שנוסו על חיות וכו´..) ולא לעשות דבר. לכן, פעם אחת, יש לך בום גדול בראש-אתה מאבד את העשתונות ועושה משהו כדי שאנשים ישימו לב ויפסיקו להיות עוורים לכל זה! זה באמת קשה. אנשים הורגלו לנצל בע"ח שנים רבות, לכן, כמו שקשה להחליף אוכל לחתול (בהדרגה), ככה צריך לפעול. מה שהם עשו, גרם להרבה אנשים לחשוב אוטומאטית, שכל מי שפועל למען זכויות בע"ח הוא רע, כמו שאחרי פיגוע או שניים כבר אומרים "מוות לערבים" או שלא לוקחים את הערבים כאנשים, שחלקם חושבים שצריך שלום, ולא חייבים לעשות פיגועים וכאלה, אלא לוקחים את הערבים בהכללה-"כל הערבים זבל" "כל הערבים רוצחים" וכו´.. הפעולה של תליית "רונאלד" על הגשר, רק עוררה מהומה, ולדעתי, לא עזרה לשום דבר, למרות החיוך שעלה על פניי כשקראתי את הכתבה וראיתי את התמונות,לפי דעתי,זה פשוט אומר "אנחנו קיימים כאן-תפסיקו כבר,רוצחים!!" וחלק מהאנשים פשוט יחשבו שאנחנו-הפעילים למען זכויות בעלי החיים-הורסים את המדינה, עושים ונדליזם בכל מקום,כמו שאמרתי, לא טובים בכלל!! קחו את זה ברצינות גמורה, כי הנושא הזה כבר ממש לא מצחיק אותי...אנחנו כבר עלולים למצוא את עצמנו נגד מדינה שלמה..!!

טל רחמן

New member
אף פעם אל תדברי בשם "כולם"

"הרי כולנו שואפים לחקיקה צמחונית וענישה כבדה על עינוי בעלי חיים" לא. אני לא שואף לשום חקיקה או עונש. אני חושב שמערכת החוקים והענישה היא תוצאה אלימה של חברה סמכותנית. החברה הקפיטליסטית הביאה את האנושות לצריכה מאסיבית של בשר ומוצרים מן החי, כמו גם לניסויים והתעללות בבעלי-חיים... לכן שום חוק לא יעזור, כי תמיד יהיו כאלה שיעברו עליו בשביל התועלת שבכך (תועלת שקיימת רק בחברה קפיטליסטית). לכן צריך לשנות את החברה, ולא את החוקים. אני לא מוכן להכניס מישהו לכלא בגלל שהוא התעלל בבעלי-חיים. אני לא מאמין בכלל בכלובים, לא רק בכלובי חיות, אלא גם לא בכלובי אדם (בתי-כלא). Emansipate yourself from mental slavery, none but ourself can free our mind"

Veggie John

New member
אני מתנצלת--

פשוט הרגשתי כ"כ בנוח בחברת Fellow-צמחונים ששכחתי את עצמי וחטאתי בהכללות שלא במקומן. ובתגובה להצהרותיך - אני לעומתך מאמינה גם מאמינה בענישה על אכילת בשר והתעללות, בבחינת מידה כנגד מידה. אם אדם חש בנוח לאכול גוויות מבלי לתת את הדעת על כך שהוא נותן יד לכליאתם, עינויים ורציחתם של יצורים חפים מפשע בשביל דבר כל כך זניח כמו אוכל, אדרבה! כליאתו שלו עצמו תקנה לו נקודת מבט מעט אחרת בנושא. זה אולי יישמע מעט מיזנטרופי (ואני אכן חוטאת גם בזאת מפעם לפעם) אבל לראות עיני רבים מבני האדם הם אינטרסנטים ומשועבדים לנוחיות. ההפגנות וההסברות משפיעות על אלה שמלכתחילה חשו נקיפות מצפון והיו זקוקים לעוד דחיפה, אבל תמיד יהיה את הרוב המתעצל שאולי יתרגש בשעת ההרצאה, אבל מיד לאחריה יקפוץ למלך השווארמה וידחיק את מה שראה בכדי להימנע מייסורי מצפון וסיבוכים מיותרים. מאותה סיבה עצמה אנשים כאלה גם משתדלים שלא לעבור על החוק, ולכן לדעתי מוטב לכוון גבוה וליצור חקיקה בנושא. ג´ון

נא להתכנס לנושא הפורום...

ולא לפתוח דיון על אנרכיזם כן/לא... (אני מקדים תרופה למכה)

דורון ק

New member
ומשרשר...../images/Emo32.gif

אלון הציע רעיון לכתוב מאמר בקשר לפן התזונתי של צמחונות/טבעונות-שאלתי היא מה תרצו לראות במאמר?מה יעזור?רעיונות?עצות?-בתודה מראש.

דורון ק

New member
וממשיך לשרשר...../images/Emo13.gif

עכשיו אתם בטח במפגש פורום...אז רק רציתי לרשום שאני מקווה שאתם נהנים! וספרו איך היה. סורי על ההודעה הקצרה(קצת ממהר).

Veggie John

New member
Y thank you :)

ג´ון זהו שמי. וכן, אני בת. ולא, בוא לא נכנס לדיון על "השם האמיתי", כביכול. אני נושאת את השם הזה מזה 7 שנים, מאד גאה בו וכולם קוראים לי כך. יותר אמיתי מזה אין :)

למעלה