זעתר

זעתר


אילו עוד שימושים במטבח יש לזעתר כתבלין?
אני משתמשת בו רק ללאבנה, אבל תוהה מה עוד אפשר להכין איתו.

אשמח לקבל רעיונות
תודה!
 

ybo4

New member
פיתות זעתר

אצלנו הם הפופולריות ביותר.
פעם ב... אני מכינה קילו בצק, מרדדת פיתות, מורחת בתערובת זעתר, שומשום ומלח
במקביל מכינה קערת לאבנה תוצרת בית
אוכלים, נהנים ומחלקים לילדים שיקחו איתם אם נשאר.
וכן - "גולגולים" - כדוריות זיתים בבצק, מצופות בזעתר ושומשום.
נהדר בחביתת ירקות ובודאי בעוד מאכלים שלא חשבתי עליהם
 
אשמח למתכון לבצק לפיתות זעתר


כדורי זיתים זה רעיון יפה לשלב זעתר-לא חשבתי על זה.
&nbsp
לא סובלת חביתת ירקות -אני מאוד בררנית

&nbsp
תודה רבה
 

ybo4

New member
מבטיחה בהזדמנות

בפעם הראשונה שאכין שוב את הפיתות ארשום את הכמויות ואעלה כאן.
אבל הרעיון הוא שאת מכינה בצק פשוט (בלי ביצים וחלב) ואחרי התפחה יוצרת פיתות לא גדולות.
אני אוהבת להכניס גם לבצק זעתר, זה מעשיר את הטעם.
למריחה מעל לפיתות לפני ההתפחה השניה - מכינה משחה מזעתר, שומשום, מעט מלח ושמן זית ומורחת במברשת בצק בנדיבות על כל פיתה.
 

רוני1955

Active member
זה לא משתלט

אין לי כמויות מדודות. שם לפי העין. תשימי קצת, ותוסיפי לפי החשק.
 
פשוט.מתכון בדואים.תה

בוקר טוב.
עם יש שיעול מציק כוס תה של זעתר .
לשים בכוס שתי כפיות זעתר ,רצוי ללא תיבול לווי רק זעתר ולשים מים חמים ואחר כמה דקות לשתות,שורף נכון זאת המטרה ,לי זה מועיל.
אני קנתי בשוק צרור גדול ב7 ש"ח שטפתי היטב ויבשתי וככה יש לכל החורף.
מאיר כרמיאל
 

shron17

New member
ואני השתמשתי ב-3 גבעולי תימין ,שהושרו בכוס מים חמים,

ממתינים שיתקרר,ולאחר 20 דקות,שותים ,
אפשר גם להכין בתרמוס, ולשתות לאורך כול היום ,
זה משחרר את הליחה,והשיעול בהדרגה מפסיק.
 

Maldini Girl

New member
כשהייתי עובדת בגן

הייתי מתבלת גבינה לבנה עם זעתר, או מכינה טוסטים עם שמן זית וזעתר, או אפילו עם קטשופ, גבינה צהובה וזעתר.
&nbsp
פעם גם מצאתי באינטרנט מתכון שהיה מצוין לעוף בלימון וזעתר.
 
אם תמצאי את המתכון-אני אשמח


חשבתי שבאמת יהיה מעניין לשלב את זה במתכון לעוף או משהו קצת יותר מעניין כי זעתר הוא תבלין שיש לו נטייה להשתלט וליצור טעם מעניין.
&nbsp
אני שמה את זה גם על שמנת חמוצה (זה התחליף שלנו לגבינה לבנה כי אומנם יש פה אבל ממש יקר והבחור אוכל גבינה לבנה בכמות מטורפת).
 

Maldini Girl

New member
נדמה לי שזה היה מתכון מספר העוף

של בני סיידא. כשאגיע מחר הביתה אעשה סריקה, אם אמצא אעלה.
 

Maldini Girl

New member
הנה המתכון

כמו שאמרתי, הוא מספר העוף של בני סיידא
הערה מהספר:
אם יש זמן עדיף להשרות את הכנפיים במרינדה למשך לילה.
אם לא, זה גם בסדר.
&nbsp
1 ק"ג כנפיים
2 כפות תבלין זעתר
עלים מ3 גבעולי תימין
מיץ מ2 לימונים גדולים
1/3 כוס שמן זית
3 כפות רוזמרין קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
&nbsp
1. שמים בקערה את הכנפיים וכל מרכיבי המרינדה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשרים לכמה שיותר זמן (במתכון הוא כותב 5 שעות עד לילה. אני בזמנו השריתי כשעה וגם יצא מעולה)
2. צולים על גריל פחמים או על מחבת פסים 6 דקות מכל צד, עד להשחמה.
(אני חושבת שאני עשיתי את זה בתנור וגם יצא מוצלח)
 

ornme1

New member
טובלת קוביות גבינה בולגרית בתערובת

שמן זית וזעתר.
את הקוביות מגישה לאורחים כחטיף, לצד זיתים ומאפים קטנים כליווי לבירה או סתם כנישנוש.
נהדרות כתוספת לסלטים שונים: משדרגות סלט כגבניות, וגם מתאימות לסלטי עלים.
 
למעלה