זקוקה בדחיפות לעזרה ברפואת שיניים

placid1

New member
אז ככה:

ההרדמה המקומית הנפוצה ביותר היא לידוקאין 2% + אפינפרין 1:100,000. ההרדמה (אם משתמשים בקרפולה אחת) תופסת בדכ לשעתיים-שלוש.
חומר הרדמה נפוץ אחר, פחות מומלץ לשימוש בילדים, הוא ארטיקאין 4% + אפינפרין 1:100,000 ומשך ההרדמה (קרפולה אחת) ארוך יותר משל לידוקאין ויש טענות שהסיכוי לפרסטיזיה עם ארטיקאין גבוה מאשר עם חומרים אחרים, במתן בלוק (הרדמה של רבע פה תחתון, כולל שפה).

אפינפרין, שיש בשני סוגי ההרדמה שציינתי, תפקידו לכווץ כלי דם באזור ההרדמה ועל ידי כך לאפשר מתן כמות קטנה יותר של חומר הרדמה (לידוקאין או ארטיקאין) כי החומר מתפזר פחות וההרדמה נמשכת יותר זמן כי החומר עובר מטבוליזם לאט יותר בגלל שאינו מתפזר.

אם לא מעוניינים בפעילות של אפינפרין, יש קרפולות של לידוקאין ללא אפינפרין, בדכ משתמשים בהן בחולי לב או יתר לחץ דם וכיוון שהן ללא האפקט של כווץ כלי הדם, משך ההרדמה קצר יותר, אבל בהנחה שאת לא יושבת יותר משעה בכסא הדנטלי, לא כ״כ רואה איך השן תתעורר באמצע הטיפול ותמיד אפשר להוסיף, אם צריך.

מוזר שההרדמה שלך מחזיקה כ״כ הרבה זמן, יתכן שמזריקים לך מספר קרפולות? אני מניחה שקיבלת הרדמה מקומית ללא אפינפרין כשנתנו לך את ההרדמה הקצרה יותר.

אגב, יש חומר יחסית חדש, שניתן להזריק בסוף הטיפול והוא עושה ריברס להרדמה, מציעים אותו בעיקר כשעושים בלוק בלסת תחתונה שמרדים גם את השפתיים ויש מטופלים שהתחושה מפריעה להם או שנניח.הם צריכים לחזור לעבודה אחרי טיפול השיניים והרגשת הנימול מפריעה להם. לחומר קוראים oraverse ומזריקים אותו בדיוק באותו מקום שהזריקו את ההרדמה בתחילת הטיפול. החומר הוא אנטגוניסט של האדרנלין ולכן ההרדמה מתפוגגת מהר יותר. לא כל מרפאה מציעה את זה, בדכ ידרשו תשלום נוסף והחומר אינו מאושר לשימוש בילדים מתחת לגיל 6 (וחבל, כי זו האוכלוסיה שהיתה יכולה לנצל את קיצור משך ההרדמה ולמנוע נשיכה של השפה התחתונה והלשון אחרי הטיפול)..
 

debby12

New member
מנהל
תודה רבה!! למדתי והחכמתי ממך
- יאללה שואלת עוד...

בפעם הבאה אוכל לומר: "בלי אפינפרין" במקום "בלי הרכיב השני שאתם אף פעם לא אומרים לי את שמו כדי שאשאר בורה
"

באופן כללי יש לי לחץ דם נמוך וסירקולציה לא הכי נמרצת (אני לטאה אנושית
) אז נשמע לי מאוד הגיוני שהחומר לא מתפזר אצלי בלסת מהר....

אין לי מושג כמה קרפולות הם מטעינים על המזרק. מה שאני כן יודעת שזה תמיד עניין למו"מ (אני - כמוך - מבקשת להתחיל בקצת ולהוסיף אם צריך - כי אני מכירה את התגובה שלי לחומרים האלה...), ואילו הם תמיד אומרים "אנחנו נותנים/ניתן לך בדיוק על פי הפרוטוקול" עם גוון בקול של "אל תתערבי במה שאינך מבינה בו". אבל מה לעשות שהמטופלים הם בני אדם מגוונים ולא טבלה מהלכת על פי ה"פרוטוקול"... תודה גם על הטיפ לגבי האורה - וורס. אשאל/אחקור בנושא בפעם הבאה שאזדקק. הם בד"כ מובילים בתחום הטכנולוגי, קל וחומר אם הביטוח לא מכסה.

אפשר שאלה אחרת אם כבר אנחנו במיקרופון פתוח עם מומחית? יש לי קצת נסיגת חניכיים מסביב לשיניים (לא מחלת חניכיים פעילה - נסיגה שבאה עם הגיל). רופא אחד במרפאה במרפאה הזו ממליץ בחום "לגנוב" פיסת בשר מהחך העליון ולהשתיל אותה כתגבור לחניכיים במקום שבו הם נסוגים. הוא טוען שזה שום-כלום - דרגת הפגיעה בחך היא כמו של pizza burn לדידו.

לעומתו הרופא השני במרפאה גורס שזה לא תמיד מצליח, ושזה יותר טראומתי לחך ממה שהראשון גורס. בקיצור הוא פחות מתלהב.

הנסיגה לא מפריעה לי ביום יום אבל שניהם אומרים שלאורך זמן זה לא מועיל לבריאות השן (נדמה לי שבסוף הדנטין נחשף - מנסה להיזכר בהסבר).

יש לך דעות או הגיגים בנושא? (כלליים כמובן....). מאחר שהם ביניהם לא לגמרי מסכימים - קשה.....
 

placid1

New member
תגידי להם, בלי אפי כדי להשמע יותר מבינה ;)

לגבי נסיגת החניכיים, יכול להיות שזה בגלל צחצוח? יש צד שזה חמור יותר? בדכ זה בצד הנגדי ליד שבה את מצחצחת (אצל ימנים יש יותר נסיגה בצד שמאל...). אני מאה אחוז עם הרופא השני, זה נ ו ר א כואב בחך וזה באמת לא תמיד מצליח. הייתי שוקלת לעשות את זה רק אם יש נסיגה משמעותית ורק אצל פריודונט (מומחה לחניכיים) מעולה.


לגבי הקרפולות, אין באמת פרוטוקול, זה איניבידואלי. בדכ מתחילים עם קרפולה אחת ואם יש צורך מוסיפים עוד. בכל פעם אפשר לשים במזרק רק קרפולה אחת אז אם נותנים לך יותר, את יכולה לדעת כי צריך לעשות הפסקה להטענת המזרק. אם צריך יותר משתי קרפולות בשביל לעשות סתימה כנראה שמשהו בטכניקה ובמיקום של ההזרקה בעייתי ואין טעם סתם להוסיף עוד ועוד חומר.
 

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על הפרטים וההסבר!!

"בלי אפי" it is (יכול לכלול גם אפידורל וגם אפינפרין
).

לגבי הקרפולות לדעתי אם כך יותר מאחת כי הם עושים הפסקה להטענת המזרק מחדש. טוב לדעת....

הנסיגה לדעתי היא בעיקר בשיניים החזיתיות (כלומר לא בשמאל ולא בימין - אלא באמצע - ע"ע הפרק האלמותי של גב האומה על מפלגות מרכז אם יצא לכם לצפות בו...). ונדמה לי שהם מלמלו משהו לגבי אולי צחצוח יתר. אולי אעיף את המברשת שיניים החשמלית שבן זוגי קשר נפש משפחתנו בנפשה ואחזור למברשת שיניים low tech....
 

JimmyGee

New member
btw קיבלתי היום email מה clinic שאני מטופל בו (Raleigh, NC)

שיש להם את הציוד המתאים ל COVID 19 והתחילו לעשות root canals.
 

placid1

New member
תוספת:

להמנע מלדחוף סתימה זמנית כי כמו עם סיר מים רותחים מבעבעים ששמים עליו מכסה והמים גולשים, כך גם סתימה על שן מודלקת יכולה לגרום לכאבים חזקים יותר ולהתפתחות אבצס בחניכיים.

אם יש לכם נוזל כלורהקסידין (תרודנט) שנותנים אחרי עקירות או ניתוחי חניכיים, צחצוח באזור עם קצת מהנוזל על מברשת השיניים או שטיפת הפה לשתי דקות יכול לעזור פלאים אם חוסר הנוחות נובע מהחניכיים.
אם עושים שטיפה של כל הפה, לא יותר משבועיים, כי זה יכול לצבוע את השיניים קצת (יורד בניקוי אצל השינננית). הכי טוב לצחצח מקומית כמה פעמים ביום.
 
למעלה