למיטב ידיעתי, משחת עיניים
היא במטרה למנוע עיוורון אם לאמא יש גונוריאה. לפי מה שאמרו לי, למי שחיי המין שלה לא-מגוונים מבחינת בני זוג, הסיכון נמוך, ואם היה - הייתי יודעת. בנוסף, "מעמיסים" על זה גם "הדבקות כללית" בחיידקים במהלך המעבר בתעלת הלידה. אני מסכימה שאם יש גונוריאה, צריך את המשחה, אבל אם לא - אז לא (בלי קשר ל-GBS וכל השאר). אם תהיה דלקת, אני אטפל בה, לא רואה הצדקה לטיפול מונע בדלקת עיניים "רגילה". ליתר בטחון, טפטפתי קצת קולוסטרום בימים הראשונים. גם זה אנטיביוטי, רק בלי הנזק (אם כי אנטיביוטיקה בשימוש מקומי לא מאד מזיקה - ובכל זאת, תינוק בן יומו. לא רואה סיבה סתם לתת.) ופחות מציק. לגבי ויטמין K - גם אני בחרתי לוותר, אבל הגברתי צריכת ויטמין K בסוף ההריון (טבליות אלפלפה), וידאתי שאני והתינוק לא בקבוצת סיכון (למשל, לקיחת תרופות מסוימות) והתייחסתי גם ללידה. אם הלידה היתה קשה יותר, או אם היה הרבה MOLDING של הראש, הייתי נותנת בכל זאת (למרות שעדיף בעיני בזריקה, אז הייתי נותנת בטיפות, כי זה מה שהיה למיילדת, והתכנון היה לא לתת, אז לא התארגנתי.) PKU ותת-תריסיות המיילדת בדקה לאחר 11 יום. חשוב שיעברו לפחות 36 שעות, וחשוב לא לדחות את זה יותר מדי, כולל לקיחה בחשבון של זמן הגעת התוצאות, ואפשרות של פספוס, אבל זה לא משהו שמוכרחים מיד-מיד. אגב, לא מזמן ראיתי אצל המיילדת ערכה מיוחדת שמאפשרת את ביצוע הבדיקה בהרבה פחות הכאבה לתינוק. כדאי לבדוק עם המיילדות, האם יש להן כזה (ואם הן לא יודעות על מה מדובר, שיבררו, כי יש לחלק ממילדות הבית).