זקוקה לחוות דעת על רעיון לעסק מהבית

lulu24

New member
זקוקה לחוות דעת על רעיון לעסק מהבית

היה לי רעיון לפני כחצי שנה וגנזתי אותו מאחר והרגשתי שאולי זה לא מספיק פרקטי או שאין לי נסיון ואולי אני צריכה שותפים להקמת פרוייקט כזה. הרעיון הוא להקמת חנות סחר אלקטרוני באינטרנט לתינוקות שתמכור און ליין מגוון של צעצועים לגילאים שונים, בגדי תינוקות ואף קטגוריה לבגדים יד שנייה. הרעיון היה לפנות לייצרני צעצועים ובגדים ואף לאנשים פרטיים המעוניינים למכור או להיפטר מבגדים וצעצועים ולמכרם יד שנייה, ולקבל על כך אחוזים או להחליט על מחיר כלשהו. הסיבה שלא הלכתי עד הסוף עם הרעיון הייתה משום שאני די חוששת שאולי זה לא מספיק ריאלי? אולי אני אפסיד במקום להרוויח? אקנה המון צעצועים ובגדים ואז אתקע איתם? הציעו לי לקחת אחוזים מהיצרנים במקום לקנות מהם, כלומר שהם למעשה המוכרים הישירים ואני רק לוקחת אחוזים על כל מכירה, או לחילופין לקנות רק כשיש ביקוש. הבעייה היא שאני לא יודעת כלום על הנושא, אין לי מושג מאיפה להתחילף, מה לבדוק קודם, אני גם צריכה לקחת בחשבון עלויות של פרסום באינטרנט ושל הקמת החנות הוירטואלית ותחזוקתה ונראה לי שלבד יהיה לי קשה מאוד להקים פרוייקט כזה. אשמח לקבל מכם חוות דעת לגבי הרעיון. האם זה נראה לכם ריאלי בכלל? אני יודעת שיש עוד כמה חנויות כאלו באינטרנט, אבל הן די מעטות ולא נראה לי שיהוו תחרות במידה ואפרסם נכון. עצות, טיפים ממנוסים בנושא וחוות דעת יתקבלו בשמחה.

נויהאחת

New member
קודם כל, לפני שמקימים קונסטלציה

כזו, כדאי ואף רצוי ללמוד את הנושא לעומק. 1. לעשות ריגול אצל מתחרים. 2. לבדוק עלויות של הקמה ושל תחזוקה של אתר כזה. 3. לבדוק צרכים של קהל המטרה (יכול להיות שזה רעיון טוב ויכול להיות שזו תהיה נפילה). 4. עלויות תפעול. והכי חשוב, על מנת לרכוש מלאי, למיטב ידיעתי את תזדקקי לערבויות. זה אומר סכום כסף גדול למדי לצורך התחלה. תבדקי את כל הנושאים הללו, לפני שתחשבי ברצינות על הקמה. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה

lulu24

New member
תודה רבה, אבל איך בפועל אני עושה את

זה? (כבר הצצתי בכמה אתרים אבל מה עוד?) איך בודקת עלויות של הקמה ותחזוקה (מתקשרת לחברות הקמת אתרי סחר אלקטרוני?) איך בודקת צרכים של קהל מטרה? (אני קרובה לנושא כאמא לפעוטה, בדקתי בכמה פורומים וגיליתי שאמהות משוועות לחנויות מקוונות זמינות בנושא ובעיקר לחנויות מקוונות יד שנייה). ואיך אני בודקת עלויות תפעול? זאת אומרת אני צריכה ממש קווים מנחים איך לבדוק את זה? לעשות איזו טבלה? להתחיל לדבר עם יצרני בגדים וצעצועים? איפה בעצם אני מתחילה?

אדם99

New member
ישנם שני נושאים חשובים באמת

הנושא הראשון הוא הכרת השוק, למה בחרת דווקא בצעצועי ובגדי ילדים והאם זהוא באמת השוק האידיאלי בשבילך. הנושא השני הוא ספקים, כדי להצליח את צריכה מקורות אםפקה טובים וזולים. אין בעיה להשתמש בשירותיה של חנות צעצועים גדולה אבל המחירים שתקבלי יהיו גבוהים כי היא רק החוליה האחרונה בשרשרת של יבואן, מפיץ ראשי מפיץ איזורי וכו' וכל אחד לוקח את האחוזים שלו. אין כל הגיון לרכוש את הסחורה כי אז נחוץ מימון ביניים גבוה ויקר, עדיף לפרסם את המוצר שקיים (או מובטח) על ידי גוף אחר. אם תרצי עוד הבהרות אפשר במסרים. בכל מקרה בהצלחה

lulu24

New member
אדם תודה רבה ../images/Emo13.gif

ולשאלותייך: השוק הזה מאוד קרוב אלי ומעניין אותי מאחר ואני אם לתינוקת בת שנה וחצי ומכירה את רוב המוצרים המשווקים לגילאים אלה מקרוב. אכן לא חשבתי על חנות צעצועים אלא באמת על פנייה ליצרן צעצועים ישראלי או יבואן אליו פונות חנויות הצעצועים עצמן. רעיון נוסף שעלה לי עכשיו ממש:הקמת חנות מקוונת לבגדים וצעצועים יד שנייה בלבד, אבל אין לי מושג כמה אני יכולה להרוויח מזה ואיפה בכלל מאחסנים סחורה כזו? אני חושבת בהחלט על רעיון של לפרסם את הסחורה ע"י גוף אחר, אבל לא יודעת איך עושים זאת. האם בסיכום עם היצרן ואז לקחת אחוזים לעצמי? וכמה זה בכלל כדאי לי, כמה אני יכולה להתפרנס ולהרוויח מרעיון כזה? אני מוכרחה לציין שלא עשיתי עדיין שום צעד בכיוון מאחר ואני מאוד חוששת להתחיל פרוייקט כזה לבד ואין לי מושג כאמור איפה להתחיל ובמה.

buzy3

New member
אני חושבת שיש לי רעיון איך להתחיל |

ראשית עליך לפנות לבעלי העסקים בתחום ולשאול אותם אם הם רוצים לשתף איתך פעולה. מה שאת תציעי להם זה להיות סוכנת שלהם באמצעות אתר באינטרנט. את תקימי מעין חנות וירטואלית באתר שלך, שם תפרסמי את העסקים שישתפו איתך פעולה, הם יתנו לך רשימה קטלוגית של המוצרים שנמצאים ברשותם ואת תכניסי אותם לאתר בצורה של תמונות עם מידות גודל. תמונות מוצרים בגדים צעצועים וכו'. באתר יהיה טופס הזמנה והוא ישלח אליך כך תדעי מה הוזמן ותוכלי לקבל אחוזים ואת תתווכי בין הלקוחות שיזמינו דרך האתר ובים החנויות. פשוט תנהלי להם את ההזמנות. זה יגדיל להם את המכירות כי אנשים שלא יגיעו לחנות יקנו מרחוק בנוסף לאלה שכן באים לחנות. ואת לא צריכה להשקיע כלום - חוץ מהקמת האתר לאחר שבדקת את ההיענות שלהם - את לא צריכה להשקיע במוצרים ולא תתקעי איתם. זה נהוג בחו"ל וגם כאן בתחום הספרים. אנשים קוראים מספר שורות על ספר ומזמינים אותו דרך האתר. את ודאי מכירה את זה. כמו ספריה וירטואלית כך גם חנות לתינוקות וירטואלית. הסחורה (גם הספרים) לא נמצאים פיזית אצלך אלא אצל הספקים. בהצלחה.

siv30

New member
לא כל כך פשוט

הבעיה הראשונה שיש חנויות בעלות אתר באינטרנט (כמו שילב) או לספק יש אתר (כמו פישר פרייס, גאפ ועוד) למה אני כצרכנית צריכה להזמין דרך יד שלישית (ולשלם פערי תיווך) ולא מהיצרן עצמו או לחילופין מהחנות עצמה?
הבעיה השניה אנשים בארץ בניגוד לחו"ל מאוד חשדנים אחוז המכירות באינטרנט מגיע ל 10 - 15 אחוזים מנתח השוק (לפי הנתונים של החנויות הוירטואליות). אז אחרי שיאשתי אתכם אני עדין חושבת שיש לך סיכוי כי זה תחום מאוד פורה את רק צריכה לחשוב איך את עושה את זה נכון ובזול (קונה בזול ומוכרת בזול).

קונה בזול ומוכרת בזול ???

מטרת העסק היא להרויח כסף כאשר קונים בזול וגם מוכרים בזול אומר שלא עשינו רווחים (אני מקווה שלא לזה התכוונת) עדיף לקנות בזול (ישירות מיבואן או היצרן המקומי) ולמכור ברווח נאה. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא: קיימת עלות טיפול קבועה בכל מוצר שאנו מוכרים ושולחים ללקוחות ולא משנה מה גודלו או מחירו, בשלב ראשון לא הייתי נכנס כלל לעיסוק בבגדים או צעצועים משומשים אלא רק במוצרים שיכולים להניב רווח נאה (אם את לא רוצה מהר לפשוט רגל) ד.א. אני מכיר באופן אישי (לקוחות שלי) כמה יבואנים ולפחות שני יצרנים והכי חשוב, לכי עם החלום שלך כמה שיותר רחוק (במסגרת התקציב) קחי הצעת מחיר (רצינית) מאיש מקצוע לגבי בניית האתר, אל תנסי לעשות הכל בכוחות עצמך ב ה צ ל ח ה איציק

siv30

New member
התכוונתי בדיוק לזה

איזה תועלת יש להקים עסק אם אתה לא מסוגל להביא לקוחות שיקנו ממך? במה אתה אטקרטיבי לעומת אחרים? אפשר להרוויח גם שמתח הרווחים לא גבוהה (קרי קונה בזול ומוכר בזול) אולי שמבססים את העסק אפשר להעלות את המחיר אני לא מבינה מהיכן הסקת שאנחנו לא עושים רווחים. ולבסוף, אנשים לא טיפשים היום הם מגיעים ליבואן או ליצרן המקומי וקונים ממנו.

אין צורך לחרוק שיניים

ראשית לא דיברתי על אף אחד באופן אישי, אלא השתדלתי לתת קוים מנחים אשר יכולים להיות מיושמים בכל עסק. על מנת להקים עסק וגם להשאר איתו יותר מכמה חודשים (או שנים במקרה הטוב) יש לכתוב תוכנית עיסקית! וכמובן לעבוד על פיה. ראיתי מספיק עסקים בתחומים שעבדתי בהם שהחליטו להיות אטרקטיביים (זולים) בהתחלה ואח"כ אולי יעלו את המחירים, חלק גדול מהם לא קיים היום. מרבית היבואנים (שאני מכיר) אינם מוכרים לאנשים פרטיים.

lulu24

New member
אמרת לי דברים חשובים

אבל אני עדיין מאוד מבולבלת. איך בכלל בונים תכנית עיסקית? מאיפה אני מתחילה? מאוד מלחיץ אותי הרעיון שבמקום להתפרנס אני אמצע את עצמי שקועה בחובות בגלל העסק הזה. ומדוע בעצם לקנות ואז להתקע עם סחורה לא רצויה? אולי באמת עדיף לקבל אחוזים ישירות מהיצרן/יבואן?

lulu24

New member
אמצע = אמצא ../images/Emo9.gif

כתבתי מהר מדי ולא שמתי לב לשגיאת הכתיב. אגב למה לדעתך לא יהיה רווח על בגדים וצעצועים יד שנייה? אם נניח אני קונה צעצוע במצב מצויין ב - חמישה שקלים, ומוכרת בחמישה עשר זה לא סביר? אני יכולה לשלם למי שמביא לי את הצעצוע רק במידה והצעצוע אכן נקנה ואז לא יהיה הפסד לא? עכשיו חשבתי על עוד בעייה: צעצועים ובגדים יד שנייה זה אומר לאכסן אצלי בבית וזה אומר להוסיף על זה דמי משלוח מכיסי. אז אם ככה, אני כבר לא בטוחה שישתלם לי.

siv30

New member
לא חורקת, שאלת למה התכוונתי עניתי

ברור שכדי לנהל עסק לאורך זמן צריך אסטרטגיה, תוכנית עיסקית ומדיניות אבל במצב הכלכלי היום מאוד קשה לדבוק בתוכנית עיסקית ברורה מה גם שאל לנו להתכחש התחרות על הצרכן קשה ופרועה. מרבית היבואנים בתחום הצעצועים ובגדי ילדים כן מוכרים לאנשים פרטיים למעט קבוצה קטנה של יבואנים של צעצועים מחו"ל אבל אז יש בלעדיות לחנויות שמוכרות את אותם הצעצועים ובין כה הם כל כך יקרים שעוד תוספת של פערי תיווך נראית לי לא כדאית.

lulu24

New member
אני חושבת שיש לי תשובה לחלק מהשאלות

לשילב עד כמה שידוע לי עדיין אין חנות וירטואלית באינטרנט אלא רק חנות שמציגה את המוצרים שלהם ומזמינה את הלקוחות הפוטנציאלים לבוא לקנות בסניפים שלהם. לגבי הבעייה השנייה, אולי את צודקת ואם זה ככה אכן זאת בעייה. זאת גם בעייה שהלקוח אינו יכול לגעת במוצר ולהתרשם ממנו, אני הנחתי משום מה שיש שוק פוטנציאלי לזה, ואולי פשוט צריך ליצור פרסום נכון? אבל אני כרגע מאוד חוששת ליפול לסיכון כלכלי במקום למשהו שאמור לפרנס לכן תודה על השאלות שהעלית. גם על זה צריך לחשוב.

buzy2

New member
אבל יש חנויות קטנטנות

שאין להם ולא יהיה להם אתר, והם ישמחו שמישהו יעלה אותם לרשת ויעזור להם בשיווק המוצרים. ולגבי זה שאי אפשר למשש את החפצים, אז ככה זה עובד היום בעולם. צריך לצלם טוב את הדברים, הצעצועים חשוב לצלם, והבגדים יש לתת דוגמא ומידות וכן הלאה. חוץ מזה יש כתובת של החנות ומי שלא רוצה לקנות דרך האתר יכול לגשת לחנות, זה גם יפתור את בעית הכרטיס האשראי והאבטחת הכסף, אם זה מה שמציק לחלק מהלקוחות.

lulu24

New member
תודה בוזי ../images/Emo13.gif

כן ככה חשבתי באמת לעשות. קודם כל לפנות ליצרנים/יבואנים. העניין הוא שאני צריכה לעשות גם הערכות מחירים ולבדוק כדאיות של דבר כזה. כלומר בכמה אחוזים אני מוכרת, בהנחה אופטימית שאכן אצליח למכור, כמה יעלה לי לחודש תחזוק אתר כזה, שלא לדבר על הסכום הראשוני של הקמתו ופירסום לאתר שאני מוכרחה לעשות כדי להביא לקוחות, ומה קורה בעצם לגבי דמי המישלוח, מי שולח את המוצרים? הם או אני? ואם הם, האם זה בכלל משתלם להם? מבולבלת כל כך.

buzy2

New member
את לא הספק, את רק מתווכת

את מפרסמת את החנויות והספקים ומקבלת את ההזמנות דרך האתר. אחר כך את שולחת את ההזמנות לספקים והם מספקים ושולחים ללקוח את הסחורה. את לא מחזיקה סחורה אצלך, את לא צריכה מחסן, ואת לא משקיעה כסף במלאי. וזה היתרון, את מרוויחה מהתיווך וניהול ההזמנות וניטוב ההזמנות בין הספקים. באמצעותך ההזמנות שלהם תגדלנה וכך גם המחירות שלהם ואת תרווחי מהתיווך. כמובן שההשקעה הראשונית באתר ובפרסום חשובה ועל זה הכל נשען, אם תשקיעי נכון - וכדאי להתייעץ - אז תוכלי לעלות על הגל. אבל אני חושבת שזה הרבה פחות יקר מלהשקיע בסחורה שאת עלולה להיתקע איתה, ואילו עם אתר תמיד את יכולה לפתח אותו לנושאים נוספים.

siv30

New member
צריך לחשוב על פערי הזמן שבין

ביצוע ההזמנה לבין הביצוע בפועל. אתן לך דוגמא גם מיתוס עובדים בשיטה הזו, אבל אז כאשר פערי הזמן ארוכים כי הספק מתקשה לספק את הסחורה השם של מי נפגע ? השם של המתווך ולא של הספק. במקרה כזה מהר מאוד בפורומים מתחילות לצוץ הודעות אי שביעות רצון הלקוחות ואנשים חושבים פעמיים אם להזמין או לא. מעבר לזה צריך למצוא מנגנון שבו את מנטרת את איכות הסחורה שנשלחת ללקוחות שלך. במקרה של מיתוס אם הספר מגיע פגום אני מחזירה למיתוס ומיתוס מחזיר לספק. נתת את דעתך לבעיה הקלה הזו? את צריכה גם לחשוב על האחריות שלך והיקפה כלפי הלקוחות. ראי מקרה אולסייל שבית משפט קבע שהם עדין אחראים למוצר ואספקתו למרות שהם רק אתר מכרזים.

למעלה