זקוקה לחוות דעת על רעיון לעסק מהבית

lulu24

New member
כן אני חושבת בדיוק כמוך!!!

הכסף שלי יהיו אחוזים על התיווך, אבל כמה כדאי לי לקחת על מנת להשקיע? כמה ישתלם לי כי יהיו לי המון הוצאות על האתר, אחזקתו, פרסומו וכ'ו? אני מודה שאין לי ראש עיסקי ואולי אני צריכה ייעוץ ראשוני ממשהו שמבין בזה קצת יותר ממני. אגב הצלחת מאוד לעודד אותי ולגרום לאיזה סדר בראש. תודה.

motyka

New member
כמה הארות

לבנות אתר שבו את מציעה סחורה - לא מסובך, ובהתחלה כמעט לא יעלה כסף (רכישת דומיין היא בערך 260 שקל + מעמ לשנתיים, בכתובת: www.isoc.org.il אחסון אתר פשוט יעלה 700 שקל לשנה, למשל ב: http://www.pc4pc.com כתיבת האתר עצמו היא פשוטה מאד, ואת זקוקה לתוכנה בעלות של כ 400 שקל בכדי לתחזק אותו. הבעיה היא דרך גביית הכסף אם את מדברת על תשלום בכרטיסי אשראי באתר, את זקוקה לאתר מאובטח, ותוספת ההוצאה המינימלית היא 1000 דולר (5000 שקל). ואז צריך להתקשר עם חברת כרטיסי אשראי. מצד שני, אם מי שרואה משהו שמוצא חן בעיניו יצטרך להתקשר או לשלוח הודעה על מנת שיחזרו אליו, חלק גדול מהאנשים לא יקנו. כי הרבה אנשים רוצים לקנות עכשיו את מה שמוצא חן בעיניהם.

lulu24

New member
וואו. את זה לא ידעתי.

למה בעצם עולה כל כך הרבה כסף להקים אתר מאובטח? המחיר שנקבת בו של חמשת אלפים שקלים הוא מחיר חד פעמי או שצריך לשלם איזה סכום בכל חודש? את צודקת שחלק מהאנשים לא יתקשרו ולא ישלחו הודעה. אני למשל גולשת הרבה בחנויות וירטואליות כאלו וכשאין אפשרות לקנייה און ליין ולהשארת פרטי כרטיס אשראי, אני הרבה פעמים מוותרת. זה מתחיל להיות סיפור יקר מדי בשבילי.

motyka

New member
וודאי שיש לי מושג,

מדברים כאלו אני מנסה להתפרנס. עלות תחזוקה היא קשה לניבוי כי היא תלויה מאוד במפרט המדוייק של האתר ובדרישות ממנו. בדרך כלל חלק מהתחזוקה אלו גם שיפורים ושינויים. הסכום יכול לנוע בין 150 דולר ל 1500 דולר לחודש, תלוי מה רוצים ואיך מעסיקים. ובאופן ריאלי 300-500 דולר בחודשים הראשונים, וכמעט כלום בהמשך. מצטער על הדולרים - אבל בענף הזה, משום מה, עדיין ממשיכים לנקוב מחירים דולריים.

ronenaviv

New member
אני חייב לציין

כי המחירים אשר ציינם מעלה גבוהים , שטח איחסון מאובטח בSSL מתומחר לפי שטח MB, בכל אופן הוא לא יעלה יותר מ50 ש"ח לחודש.. חנות וירטואלית כ100-150$. אביב רונן A.R.P.S www.arps.co.il

motyka

New member
תחזוקה היא יותר מאשר חאסנה

ולא השטח הוא החשוב אלא התעבורה. אף אחד לא ייתן לך תעבורה סבירה ב 10 דולר לחודש. ואם תוסיף את הסכומים שציינת לשכר אדם שיתחזק - תגיע לסכומים שלי

לולו יקרה

הסכנה בלשאול ולבקש חוות דעת היא שהן יותר מבלבלות וככל שתשאלי כך תראי שאת יודעת עוד פחות. ככה זה עובד. נדמה לנו שאם נשאל עוד לפני שעשינו משהו, אולי נוכל למנוע כשלון או מפולת אבל זה לא תמיד עובד ככה... ה"אולי" הוא המילה הכי משתקת שיש מכיוון שאין לה תשובה עד שלא עושים. רק העשייה היא שיכולה להצביע אם ה"אולי" היה נכון או לא. אני חושבת שכדאי לך לחשוב מדוע את רוצה בעסק הזה? שבי לך בשקט וחישבי מה המניעים למחשבה הזאת. כיתבי את הפלוסים והמינוסים שעולים בדעתך, ואז ראי אם את יכולה לקבל החלטה כלשהי... אם תשאלי לחוות דעתי,אומר לך שבעיני כל עסק יכול להצליח כל עוד האדם יודע שמה שהוא הכי צריך כדי להצליח זה סבלנות, אורך רוח, ו... עבודה קשה קשה,... יש עוד דברים אבל אלה בעיני העיקריים... יום טוב ובהצלחה

lulu24

New member
את צודקת אביבה

באמת יצאתי מאוד מבולבלת. הבעייה היא שאין לי האומץ להתחיל. למה אני רוצה את העסק הזה? כי אני לא מצליחה למצוא עבודה במקצוע שלי (כתיבה) ולהתפרנס וחשבתי ליצור עבודה בעצמי ולא לחכות למעסיקים שיעשו לי טובה. המצב הכלכלי היום כל כך קשה שאני ממש מתקשה למצוא עבודה גם לא במקצוע שלי. הרעיון הזה קרוב אלי משום שבעקבות הלידה וגידול הילדה אני מוצאת עצמי משוטטת יותר ויותר באתרים כאלו,מ חפשת צעצועים לא בשביל לקנות, אלא כי זה מעניין אותי. חשבתי שאולי זה רעיון טוב, הבעייה היא שעלות ההקמה היא מאוד גבוהה ואנחנו זוג מאוד תפרן. לא נראה לי שיהיה לנו הכסף הראשוני להשקיע כרגע, אז בינתיים אני רק מנסה לברר במה זה כרוך. הצעצועים/בגדים בגיל הזה.

זה מזכיר לי ../images/Emo13.gif

שכשבונים בית, עושים ככה הערכה "כמה זה יעלה"... ואז כשמתחילים לבנות פתאום רואים דברים אחרים לגמרי... כל מה שתבררי לפני עשוי להשתנות אחרי... תזכרי את זה, ואם את רוצה לעשות משהו, קחי תמיד בחשבון שיתכן שתכשלי. זה חלק מהעניין ב ה צ ל ח ה !

motyka

New member
רעיון להתחלה

ההתחלה הקלה יתר היא בזארים, כלומר - למצוא מקום בו את יכולה להציג סחורה, להדפיס עפיפיות (פליירים), ולהזמין את כל העם ואשתו, למקום מוגדר בזמן מסויים. להשאיר על הדף גם טלפון להתקשרות, משתי סיבות: מי שרוצה לברר מי שלא יכול להגיע ורוצה לדעת מתי יתקיים הבזאר הבא. מבחינת סחורה - ציוד יד שניה זול, את צריכה לקנות בעצמך ולמכור ברווח. ציוד יג שניה יקר (עגלות טיול, שידות החתלה וכו') יתנו לך המוכרים, יסכמו אתך את המחיר שהם רוצים. אם תצליחי למכור - כל התמורה מעבר למחיר שסוכם היא שלך, אם לא תצליחי - את מחזירה. ביגוד ידש - תוכלי לקבל ללא תמורה מיידית, אחרי שץמכרי - את מחזירה את מה שלא נמכר ומשלמת על מה שנמכר. כדאי לבנות גם אתר אינטרנט צנוע (השקעה מוערכת 1000 שקל), ובו תציגי את עצמך ואת הפעילות, ובכל פעם לפני בזאר חדש - תכתבי היכן יתקיים. צריך לשריין גם פינה קטנה בבית - במקרה שיהיה מישהו שירצה להגיע בין בזאר לבזאר.

למעלה