זקוקה לייעוץ

l i b e r t y

New member
זקוקה לייעוץ

אני אובדת עצות ! לא יודעת כבר מה לעשות... כל חיי סבלתי מבטחון עצמי נמוך למרות שאין לי סיבה ואין לי מושג ממה זה נובע. כל חיי אני נאבקת בשיניים כדי להשתנות ומה שאני לא עושה - פשוט לא הולך לי. כשאני נמצאת בחברה אני משתתקת , ניתן לקלוט בקלות את שפת הגוף הנבוכה שלי ואת חוסר הבטחון העצמי , פתאום אני מגמגמת ולא מצליחה להוציא מילה מהפה . בעקרון אני לא מגמגמת אז אני לא מבינה את התופעה הזאת. חוץ משיחות עם חבר שלי שבהן אני מדברת יפה מאוד ומצליחה להביע את עצמי (פרט לכמה מילים שנתקעות) עם כל אחד , ואפילו עם הוריי ואחיי , אני מגמגמת בטירוף ובמיוחד שאני צריכה להוכיח את עצמי בכל מיני דברים ולהביע את דעתי או סתם לספר על דברים שאני מהרהרת עליהם , אני מתחילה לגמגם ואין לי שליטה על זה. זה מפריע לי בעבודה , עם חברים , עם המשפחה ושלא לדבר על קטעים שבהם אני צריכה לעמוד מול אנשים ולדבר (הרצאה למשל) אז אני פשוט משתתקת וכל מילה שאני מוציאה מלווה ב "אממממ, אההה, אמממ, אההה" נראה כאילו אני שוכחת מה רציתי להגיד (אבל אני לא , אני פשוט מפחדת לדבר) ואז אני נראית כמו ילדה מפגרת שלא לומר פתטית. בגלל הגמגום הזה , אני נוהגת להשתמש בעברית שגוייה כי אני לא מצליחה לבטא את עצמי כמו שרציתי ואז אנשים מתקנים אותי ומעירים לי על המשפטים השגויים שאני אומרת (ובטוחים שאני חסרת השכלה) ואז אני מחייכת בנימוס למרות שאני מודעת לעובדה שטעיתי בהגייה ולמעשה עשיתי זאת בכוונה. הדבר הזה מפריע להתקדם בחיים ולהוכיח את היכולות שלי ואת שפה העשירה שיש לי ודעותיי והשקפת עולמי ולהביע את עצמי ולספר על עצמי ועוד המון דברים שאני לא יכולה לעשות. מפריע לי גם שיש לי נטייה לרצות אנשים , כל חיי אני מנסה לשנות את זה , אני לא עומדת על שלי ברוב המקרים ומשתדלת לרצות ולהסכים לכל דבר שמציעים לי ובכלל שמדברים איתי על דברים שלא מעניינים אותי או שאני לא מסכימה עליהם אני משחקת אותה מרותקת לשיחה ומצדיקה כל מילה שיוצאת להם מהפה גם אם היא לא נראית לי ולעיתים אני גם מתחנפת בצורה שמגעילה אותי לאנשים כדי להתחבב עליהם או לא יודעת מה . נמאס לי מזה , אני שונאת את עצמי. אני נראית מלוקקת וצבועה וחנפנית ומה לא ואני לא מצליחה לשנות את ההרגלים הדוחים האלה. מה לעשות?????????

RobinhooDw

New member
ממתי את מגמגמת?

מגיל צעיר או שזוהי התפתחות חדשה? לדעתי תופעת הרצון לרצות אנשים היא חלק מהגימגום, מגמגם מטיבעו ינסה תמיד לא לגמגם, וכך בצורה ישירה הוא מנסה כל הזמן לרצות את האחר.. מה לעשות? הםםםםם, לדעתי כל עוד הגמגום ישנו אין הרבה מה לעשות, אבל את יכולה תמיד לקבל תמיכה בפורום... :} אחרי הכל את באותה הסירה כאן עם כולנו ..

l i b e r t y

New member
היי,תודה על התגובה. ולשאלתך,

אני מגמגמת רק בסיטואציות מסוימות (ציינתי את זה בהודעה ששלחתי). איני מגמגמת מטבעי , אבל זה קורה לי הרבה.

hanhan003

New member
צריך ללמד לחיות עם זה

מה שתארת קורה להרבה מגמגמים. אני יכול להגיד אותו דבר על עצמי. כדי לעודד אותך קיימים מקרים שזה עובר לבד. היום במפגש מישהו סיפר שזה עבר לו. קיימים טיפולים שונים כגון בהדסה או שיטת CTI. בטיפולים אלה יש אחוז מסוים של הצלחה. בהצלחה

l i b e r t y

New member
אני מודה לך על התגובה ,אבל

אני מעדיפה לנסות לטפל בזה במקום "להיכנע" וללמוד לחיות עם זה. עדיף לי לנסות לפחות.אם הצלחתי מה טוב ואם לא -אז לא , אבל אני לפחות אתאמץ.

hanhan003

New member
זה שאלה של כניעה

בחיים עם גמגום יש צורך באופטימיות כח רצון ולדעת לא לקחת ללב להתייאש. אין פה ענין של מלחמה. קורה שיש ימים רעים אז ממשיכים הלאה ומחכים לימים טובים יותר. זה לא אומר שאת לא צריכה לקבל החלטות שונות כמו שרוני אומר. קיימים סוגי גימגום שונים ואת צריכה לראות ולבדוק מה מתאים לך על מנת לשפר את שטף הדיבור.אם את תחליטי שאת מנהלת מלחמה, הגימגום ישב לך כל הזמן בתת מודע ויתפרץ בלי שתוכלי להשתלט עליו. בהצלחה

mico24

New member
מה שאת מתארת, חוזר בצורה כזאת

או אחרת אצל כולנו.. אין לי איזשהו פתרון פלא בשבילך, אלא להמשיך לעבוד על עצמך, לבנות את הביטחון העצמי, ללמוד לעמוד על שלך. אחת הדרכים לעשות את זה למשל, זה לחשוב בצורה חיובית, לדמיין את עצמך מדברת, בצורה שקולה, איטית, ולא להרפות מזה בשום אופן. את צריכה להגיד לעצמך, שמגיע לך (!), שאת כן שווה, שאת כן טובה, ולא להיפך! מגיע לך לדבר, מגיע לך להיות, מגיע לך לקחת את זכות הדיבור ולהביע את עצמך בכמה זמן שאת רוצה! זה דורש איזשהו שינוי חזק מאוד, אבל זה הפתרון היחיד.. האם היית באיזשהם טיפולים? אולי תשקלי את האופציה הזאת.. מה שכן, אף טיפול לא עוזר לך להתגבר על הפחדים ועל החרדות שלך (שגורמים לנו לגמגם).. זה משהו, שחייבים לפתור לבד..

l i b e r t y

New member
אני מודה לך על התגובה

אני באמת רוצה לדבר בצורה שקולה ואיטית כי אני נלהבת מידי ומדברת מהר וזה לא תורם לעניין הגמגום... אני בולעת מילים וזה הופך את הדיבור ליותר קשה. אני מנסה להירגע לפני שיחה ולנשום עמוק, אבל לעיתים אני מצליחה ולרוב לא. אני נלהבת ומתרגשת ויש לי דפיקות לב מהירות ואז הגמגום יוצא מבלי שאני מרגישה. הגמגום הוא יותר נפשי מאשר פיזי ולכן קלינאית תקשורת לא תפתור את הבעיה, אולי פסיכולוג. תודה.

RobinhooDw

New member
מאיזה גיל התחיל הגמגום??

מאז שאת מכירה את עצמך או שזאת התפתחות חדשה? לדעתי פסיכולוג לא יעזור לך, את כבר עושה את המירב שאת יכולה לעשות כדי לעזור לעצמך.

l i b e r t y

New member
כבר ציינתי , אבל אחזור שוב

לא.אני לא מגמגמת מטבעי. זה רק בסיטואציות מסוימות (שאני מתרגשת או נלהבת ). זה קורה המון וזה יותר קושי להוציא מילה מאשר גמגום ואם כבר הוצאתי את אותה מילה- היא מלווה בעיוותים.

l i b e r t y

New member
דבר נוסף,

בעקבות הקושי הזה, אני מביעה את עצמי המון באמצעות תנועות ידיים, או שאני מוסיפה המון מילות קישור או מילים נרדפות כדי להביע את עצמי (וזה נראה פתטי...)

gali90

New member
זה בדיוק גמגום!!!

יכול להיות שהכותרת לא נעימה- אבל אין דרך אחרת להגדיר את מה שתארת. זה נראה לי יהיה יותר פשוט להתחיל לעבוד על הבעיות עם יודעים להגדיר אותן.. מצטערת עם נשמעתי קצת קשוחה. גם אני לפעמים שעות שוטפת .. (ממש שוטפת) ופתאום נתקעת כי נלחצתי ממשהו- זה בדיוק גמגום SORRY .

R O N Y1

New member
לא רק לא פסיכולוג.......

גימגום זה לא כמו בסרטים שאיזה שחקן משחק אותה מגמגם, ככה שהוא מגמגם בכל אות (לפעמים זה מרגיז אותי).אם היית אתמול במיפגש היית רואה כמה סוגי גימגום יש. בכל מיקרה אני מכיר את המיקרה שלך הייתי באותו סיפור ואפילו יותר גרוע אני זוכר שלשמרטוט ריצפה היה יותר כבוד מימני. לפי דעתי את צריכה לעבוד על ביטחון עצמי, פשוט לקום בבוקר ולומר די! את צריכה לומר לעצמך מה כבר יכול ליקרא,אם תעמדי על שלך כדור הארץ ימשיך להסתובב, צפצפי על כולם את לא חיבת כלום לאף אחד את לא נחותה מאף אחד .ואם את מדברת עם משהו פשוט תחשבי במה לעזאזל הוא יותר טוב מימך להפך!!!תרימי את הראש את לא צריכה ללקק לאף אחד!!!!!! שתתחילי לדבר יותר שוטף ככה גם הביטחון יעלה לשמיים. בקשר לפסיכולוג אם יש לך עודף כסף ואת רוצה ליתרום אותו לפסיכולוג יופי. לפעמים שיחה עם מגמגם שמבין אותך עדיף על אלף פסיכולוגים בקשר לטיפול אצל קלניאי תקשורת?תשאלי את החברה מהפורום....... RONY

RobinhooDw

New member
כן...

גמגום, בכוונה לאדם מגמגם, זה קושי להוציא מלה, ולא גמגום כפי שהחברה רואה את זה. תנועות ידיים מאופיינות לרוב המגמגמים.

l i b e r t y

New member
חבר'ה, אני מצטערת אם עצבנתי מישהו

לא התכוונתי. עובדה שכיניתי את זה גמגום. אתם הייתם בכל מיני מפגשים ולכן נתקלתם בסוגים שונים של גמגום. אני לא מכירה סוגי גמגום ולכן תיארתי את הבעיה שלי ואף כיניתי אותה גמגום . מה גם שהעובדה שלא גימגמתי אף פעם גרמה לי לחשוב שאולי זו בעיה פסיכולוגית או משהו.זה הכל . אני לא מתכחשת או מתביישת. בכל אופן, תודה שהבהרתם לי .

mico24

New member
זה מאוד דומה לסוג הגמגום שלי!

לפני הטיפול הייתי גם מדבר נורא מהר, בולע חלקי מילים ואותיות, הייתי "יורה" משפטים שלמים, ובין לבין הייתי נתקע, רק ככה הייתי מסוגל לדבר, בהתלהבות (כאילו). אבל זאת לא צורה! אנשים לא מבינים אותך, חושבים שאתה עצבני, לא רגוע, נלחץ מכל דבר, וכל ההתנהגות הזאת לא הולמת, משפילה,זה פשוט לא הייתי אני. עכשיו, כשאני כן מצליח ליישם את מה שלמדתי, אני חושב שאני מדבר בצורה שקולה, ברורה ורצינית, וזה הרבה יותר קל מאשר להיות כל הזמן בלחץ ולירות מילים בקצב לא הגיוני!

mico24

New member
אם התכוונת אליי, אני מצטער להגיד לך

שטיפים לא יעזרו.. את צריכה ללכת לטיפול אצל קלינאי תקשורת מנוסה, לקחת את עצמך בידיים ולנסות ליישם את מה שהוא ילמד אותך.. זה עיניין קצת רגיש.. חלק מהאנשים פה לא מאמינים בקלינאי תקשורת, ולא מאמינים בשום דבר, שיכול לעזור, בכלל. גם לי למען האמת אין עוד את הקבלות של ההצלחה, אבל אני מקווה, שאני בדרך לשם..

למעלה