זקוקה לייעוץ

b e ll

New member
היי ליברטי, יש לי כמה דברים לומר לך

קודם כל, את לאמגמגמת בגלל בטחון עצמי נמןך, פחדים וחרדות. את מגמגמת בגלל שכך המטען הגנטי שלך. הטריגר להתפרצות הגימגום משתנה מאדם לאדם, אצלי לדוגמה הטריגר היה שלקראת גיל חמש עשו לי ניתוח פוליפים ללא הרדמה... עד עכשיו אני זוכרת את הכאב הפתאומי הנורא, את הדם הרב שנזל לי מהפה ומילא את פי ואת האף כך שלא יכולתי לנשום אפילו. מיד אחרי הניתוח המזעזע הזה התחלתי להסתיר את הפה בשעת דיבור. הורי שלא הבינו מה קורה לי כל הזמן העירו לי שאוריד את היד מהפה... (זה לא היה בארץ- נולדתי באחת ממדינות מזרח אירופה). החרדות, הפחדים וחוסר הבטחון העצמי נובעים מהגימגום. תנסי לדמיין לעצמך מה היה קורה אם היית יודעת בוודאות שלא תגמגמי. האם גם אז היית סובלת מחוסר בטחון עצמי? אני מאמינה גדולה בשילוב של גופנפש. אני חושבת שכל טיפול טוב צריך להכיל את שני המרכיבים האלה (טיפול טכני ללמידת צורת דיבור שניתן ליישם אותה וטיפול נפשי) מכיוון שהגימגום בעצמו הוא שעטנז בלתי אפשרי של שני אלה. אסביר קצת יותר, נאמר לך כאן שאם מצב דיבור מסויים מלחיץ אותך, אין סיכוי להפעיל את הטכניקה במצב כזה. זו שאלת הביצה והתרנגולת והסרת כל אחריות מעצמך בקשר לרצון להצליח. אם מראש מחליטים שבמצב כזה אין סיכוי להצליח, בוודאות לא נצליח. לעומת זאת בעבודה עצמית מתמדת (בעזרת טיפול תומך נכון), אפשר להצליח כמעט בכל דבר. חלק מהמשתתפים כאן אמרו לך שקודם טיפול פסיכולוגי ועבודה על הבטחון העצמי וחלק אמרו לך בדיוק ההיפך שקודם תרגול טכני. אני חושבת שאת צריכה לנסות בעצמך מה עוזר לך הכי טוב, כיוון שקומבינציה שנתנה מענה לאחד כאן תהיה בסתירה גמורה לשני. אבל העיצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה פשוט להפסיק לפחד לנסות. חפשי לך טיפול טוב ובעל קבלות ולכי עליו. עשי את כל מה שהוא מציע ליישם אפילו אם זה קשה או מייגע ומשעמם. מנסיוני, כל כמה שהקושי בטיפול ובתרגול אחריו היה גדול ועצום, עדיין ותמיד זה היה רק רבע מהקושי להמשיך לגמגם, לחיות באופן מתמיד בחרדות ופחדים ולפספס את החיים. שיהיה לך המון המון המוני הצלחות.

l i b e r t y

New member
היי לכולם ../images/Emo13.gif

דבר ראשון תודה רדה רדה על תשומת הלב והרצון לעזור.
דבר שני, אני בת 20 וקשה לי לענות על השאלה אם אני מגמגמת בגלל החרדה או חרדה בגלל הגמגום...אולי אתם תעזרו לי להבין... אבל מה שבטוח זה שיש לי "חרדה חברתית" ואני זקוקה לטיפול קונגטיבי התנהגותי, רק שאני לא בטוחה אם זה יעזור לי בבעיית הגמגום. התחלתי לגמגם בגיל ההתבגרות ,היו תקופות שפחות גמגמתי והיו תקופות שגמגמתי קשה. גם היום,ישנם ימים ושיחות עם אנשים מסוימים בהם אני מדברת חלק ובשטף (רק נתקעת בכמה מילים...) ויש ימים שאני מגמגמת בטירוף ומנסה להביע את עצמי בהמון תנועות גוף (מוזרות...). מה גם ששמתי לב שבשיחות עם הוריי אני מגמגמת בטירוף ובשיחות עם אנשים בעלי סמכות וכאלה. עם אנשים שנוח לי בקירבתם ונעים לי באותו מקום שאני נמצאת -אני לא מגמגמת בכלל (נתקעת פה ושם במילים). אני מעדיפה לנסות טיפול נפשי מכיוון שיש לי כל מיני טכניקות משל עצמי כדי להיכנס לשטף ופחות לגמגם. אני לא מזלזלת בקלינאית תקשורת כמובן,אבל לא נראה לי שיש לה הרבה מה לחדש לי (אולי כן...)
. בכל מקרה, אני אשמח לשמוע פרטים על ההיפנוזה ואם הטיפול יעיל...זה מעניין
תודה , ליברטי

shuky63

New member
האם שמעת על הסדנא לטיפול בחרדה

חברתית של בית חולים גהה.היתה לנו באמ"בי הרצאה של מרכזת הסדנא צופי מירום והיא דיברה על זה שהיום מכירים בחרדה חברתית כגורם המחריף גימגום. אני מכיר מישהי שעשתה את הסדנא מסיבות אחרות(לא גימגום) וזה מאד עזר לה בהקטנת החרדות. שוב לדעתי כשניגשים לטיפול טכני לאחר הטיפול בהמנעות ממצבי דיבור ההשקעה הרבה יותר משתלמת.יש גם כאלו שלאחר פתרון ההמנעות ממצבי דיבור בוחרים לא לגשת לטיפול טכני אלא לדבר בכף עם מעט גימגום.

l i b e r t y

New member
איך אני מגיעה לסדנה?

מתקשרת לביה"ח גהה? אני אשמח לשמוע פרטים בעניין, תודה רבה רבה

shoshyyy

New member
היה לי ראיון איתה ....

עם צופי . בוא נגיד שלא התקבלתי לסדנה הזו בגלל שהייתי חברותית מדי. הסדנה הזו בעצם הוקמה לאנשים עם חרדה חברתית מאוד רצינית. מפחדים מאנשים, מפחדים מאיזשהו פעולה , התנהגות באופן קיצוני מאוד. אני חסרת ביטחון עם קהל ... אבל לא מפחדת מאנשים ואפלו אוהבת אותם. אז .......

בל , בענין ניתוח פוליפים , זה מדהים

כי עד כמה שאני זוכרת , גם אצלי הגמגום התחיל מאז. אני עד היום זוכרת את הניתוח (הייתי בת 5-6 ) זה היה במרכז הארץ אולי יש קשר ???????..

b e ll

New member
אויש בתיה, גם בארץ יש קצבים?

"הניתוח" שלי היה ללא הרדמה... פשוט החזיקו אותי בכוח, דחפו ידיים ופלופ הוציאו. הורי בכלל לא היו מוכנים לפרוצדורה כזו... לא אמרו להם שזה מה שיהיה. זה היה בארץ הולדתי, לא בארץ. מיד לאחר מכן בעת דיבור הסתרתי את הפה עם היד. הוריי כל הזמן העירו לי להוריד את היד. כמה חודשים לאחר מכן עלינו ארצה ואז כבר הגימגום פרץ במלוא תפארתו. בעצם זו היתה טראומה כפולה - גם הניתוח וגם העליה ארצה.

בל , בענין ניתוח פוליפים , זה מדהים

כי עד כמה שאני זוכרת , גם אצלי הגמגום התחיל מאז. אני עד היום זוכרת את הניתוח (הייתי בת 5-6 ) זה היה במרכז הארץ אולי יש קשר ???????..

למעלה