זקוקה לעזרתכם

ליצולה

New member
זקוקה לעזרתכם

באופן מפתיע הצלחתי לשכנע את המשפחה שלי (הארגנטינאית!) לעשות ערב חג צמחוני בראש השנה.
אני זקוקה לעזרתכם למנות חגיגיות וטעימות לערב החג שלא יהיו "הארד קור" צמחוני ויתקבלו בברכה על ידי משפחה קרניבורית לגמרי...

ליצולה

New member
ונזכרתי בעוד משהו

בגלל צליאקי במשפחה, כל כל הארוחה להיות נטולת גלוטן... כך שסייטן איננו אופציה.

כשאת כותבת לא הארד קור

למה את מתכוונת?
האם תחפצי במתכוני טופו? האם מתכון ללחם נטול גלוטן שמנצח ללא תחרות את כל הנטלי שמסתובבים בשוק?
צמחוני? כלומר ביצים ומוצרי חלב מתאים?
בכמה אנשים מדובר?
תני כיוונים

SigaLin1

New member
מיקי אפשר לתפוס טרמפ ולקבל את מתכון הלחם

המנצח?

המון תודה

בבקשה באדיבותו של RSPA

The Best Teff Sandwich Bread

In a small bowl or large measuring cup mix:

43.3 צלזיוס1.5 cups water at 110 degrees F
1 Tbsp yeast אני שמה 2 כפיות

Set aside in a warm place while you mix the other ingredients. It should sit for 5-10 minutes until the yeast is dissolved and the water becomes opaque.

Mix in a large bowl:

200g Teff flour אפשר גם 230 גרם
100g Sorghum flour אפשר גם 150 גרם
75g Tapioca flour כאן כמו בשורה מתחת- לפי המצאי העיקר שיהיה עמילני
75g Potato Starch כאן טני מגוונת- לעיתים קמח אורז לבן, לעיתים קורנפלור, לפי מה שנשאר בבית
2T sugar אני משתמשת בסילן ללא תוספת סוכר אבל שמה יותר, משהו כמו רבע כוס
1.5 tsp xanthan gum
1.5 tsp salt

Whisk together:

3 eggs כאן ניתן להשתמש בתחליפי הביצה הטבעוניים כמו זרעי פשתן מושרים. אני מכינה עם ביצים .האוכל את הלחם אינו טבעוני אפילו לא צמחוני מרצון

Add the eggs and the water mixture to the dry ingredients with:

4 Tbsp oil or melted butter לחלוטין שמן זית או שקדים
1 Tbsp + 1 tsp. apple cider vinegar חומץ בן יין וגם בלסמי עבדו מעולה

Beat the dough until smooth and completely mixed. Oil or grease a sandwich bread pan. Pullman loaf panswith really high sides give you bigger slices. Cover the pan with a cloth and let rise in a warm place for 60 minutes. In the meantime, heat the oven to 375 ,190 צלזיוס. Once the bread has risen, bake in the oven for 50 minutes to an hour. The internal temperature should reach 200 degreesשל הלחם מבפנים למי שמקפיד למדוד, אני לא מתעסקת בכגון אלה.... Let cool on a drying rack for at least 15 minutes before slicing.

מעולה!

במקומות שכתבתי אפשר גם אלה מקומות שכבר ניסיתי ויצא טוב

ליצולה

New member
אני מתכוונת ללא שימוש בתחליפים

ללא שימוש בטופו (שלא נראה לי יאהבו, כי צריך להתרגל קצת לטעם) או סייטן (כי יש בזה גלוטן)
אלא מנות שמלכתחילה אין בהם בשר
אפשר חלב וביצים
נהיה שבעה אנשים בוגרים ללא ילדים.

וכן, תמיד אשמח למתכון ללחם מנצח ללא גלוטן...

רק לגבי הטופו

אני חולקת עלייך בסוגיית הטעם- טופו מקבל אליו כל טעם סביבתי
בפרט כשהוא טחון או מגורר. לפני יומיים הכנתי קציצות אפויות מטופו,קישואים, בזיליקום ,פיסטוקים וקשיו וטחנתי הכל במעבד מזון, נאכלו בשמחה רבה כשמרקמן רך והטעם השולט הוא של הבזיליקום והפיסטוקים.

אבל אין בעיה, אשמח לשתף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות זה כיוון טוב? ירקות ממולאים? דלעת ממולאה? לזניה צמחונית מוקרמת, פאי גבינות ואגוזים? סלטים מלאי כל טוב? קינואה אתם אוכלים? אורז?
אם יש מוצרי חלב הרי שהמבחר עולה ומשתכלל בפרט בגזרת הקינוחים

ליצולה

New member
הם טעמו בעבר כשהכנתי לעצמי ולא אהבו

בגלל שזה ערב חג והרעיון הוא לקרב אותם לרעיון אז אני חושבת שאני אמנע. קציצות בכל מקרה אפשר להכין בכל מקרה ללא טופו, בוודאי כשמשתמשים בביצים
דלעת ממולאת נשמע טוב. יש עדיין דלעת בעונה?
לזניה, ללא גלוטן?
סלטים, קינואה ואורז אנו אוכלים בשוטף. מחפשת מתכונים חגיגיים ומיוחדים.
ורוב תודות על העזרה

יש פסטת אורז ללזניה

משובחה ועובדת מעולה
בכלל מגוון הפסטות מהאורז הביא אותנו אפילו להכין סלט פסטה ממסולסלת אורז ויצא סוף. יש לך סויה נ"ג? אם טרם מהרי והצטיידי כי זה עושה כל מני מאכלים דמויי טעם בשר בשל התיבול, שימוש באותם תבלינים יעשה חלק מהעבודה, מה לגבי פלפלים מעושנים, ירקות קלחויי אש שישמשו על השולחן?

ליצולה

New member
הצליאקי לא אוהב אותה...

אני מחפשת בנרות בצק ללזנייה על בסיס תירס. בכלל התחליפים על בסיס תירס יותר טעימים בעיני. אבל מצאתי פעם אחת ומאז אני לא מוצאת לצערי.
אני לא משתמשת בסויה, אלא ברוטב תמרי- עדין יותר בעיני מהתחליף של אוסם.
אנטי פסטי בטוח יהיה. תוספות ומנות ראשונות אין לי בעיה. אבל יש תחושה שצריך משהו עיקרי שיחליף את הבשר. חברה הציעה לי לעשות סוויץ בראש מארוחה עם עיקרית ותוספות לארוחה עם כמה מנות במקביל. יכול להיות שהיא צודקת...

אני נוטה להסכים עם חברתך

איזה תחליף אוסם???

מפתום אוסם? רק ואך ורק san j תמרי רוטב סויה אורגני. אני יוצאת יפן אני, אוסם לא אצלי במטבח

ליצולה

New member
נו, זה בדיוק מה שיש לי

התחליף אוסם פשוט נוראי. יש לו טעם לוואי מזעזע.

זה רוטב סויה אמיתי

אוסם זה סתם רוטב עאלק בטעם סויה, ענין של הרגל אני מניחה אבל אני לא נוגעת ברוטב סויה של אוסם כבר שנים ארוווווכות

אצלנו מאז ומתמיד

בערב ראש השנה, בהשראת היהדות יש המוני ירקות על השולחן
תמיד היתה דלעת- או בלביבות, או בסלט חריף מתוק, או מגוררת בסלט כרוב, או מקורמלת עם שום ואגוזים
תמיד היו קישואים- או קרפצ'יו, או לביבות אם לא היו מדלעת, או בתבשיל עגבניות עם הרבה בזיליקום ועשבי תיבול
תמיד פרסה/כרשה- לרוב מאודה קצוצה עם מעט שמן ובסוף הבישול בוסט של בצל ירוק קצוץ דק
תמיד כרוב במתכונת ראש במקום ראש של דג...סלט או עם דלעת מגוררת או עם הרבה שמיר קצוץ ולעיתים פשטדת מחבת של כרוב ובצל
תמיד תמרים - לרוה ממולאים, באגוזים ובוטנים, או באורז חריף וירוקים
סלק- סלק בסלט מבושל , סלק אפוי פרוס עם עשבי תיבול, סלק בתבשיל עתיר בצל ושום, סלק מגורר עם גזר וראש סלרי טרי בסלט
לוביה- שוב מאודה או מוקפצת עם בצל ומעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור

מרק, כופתאות , בימים עברו היו גם מאכלים שלא יוזכרו כאן

דלעת ממולאה

אפויה בקליפתה ואחר כך פרוסה
כך שהמילוי קונטרסתי לצבע הדלעת והתיבול שלו מתבל אותה
כמו למשל

יוספה 51

New member
מיקי, שלוש דלעות מפוארות נחות אצלי בקישוט

כרגע. ממש חבל לי לקלקל אותן. אבל תני פירוט על ההכנה של הדלעת הממולאת. תודה.

למעלה