אצלנו מאז ומתמיד
בערב ראש השנה, בהשראת היהדות יש המוני ירקות על השולחן
תמיד היתה דלעת- או בלביבות, או בסלט חריף מתוק, או מגוררת בסלט כרוב, או מקורמלת עם שום ואגוזים
תמיד היו קישואים- או קרפצ'יו, או לביבות אם לא היו מדלעת, או בתבשיל עגבניות עם הרבה בזיליקום ועשבי תיבול
תמיד פרסה/כרשה- לרוב מאודה קצוצה עם מעט שמן ובסוף הבישול בוסט של בצל ירוק קצוץ דק
תמיד כרוב במתכונת ראש במקום ראש של דג...סלט או עם דלעת מגוררת או עם הרבה שמיר קצוץ ולעיתים פשטדת מחבת של כרוב ובצל
תמיד תמרים - לרוה ממולאים, באגוזים ובוטנים, או באורז חריף וירוקים
סלק- סלק בסלט מבושל , סלק אפוי פרוס עם עשבי תיבול, סלק בתבשיל עתיר בצל ושום, סלק מגורר עם גזר וראש סלרי טרי בסלט
לוביה- שוב מאודה או מוקפצת עם בצל ומעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור
מרק, כופתאות , בימים עברו היו גם מאכלים שלא יוזכרו כאן