זקוקה לעזרתכם

הדלעת בתמונה

היא דלעת יפנית.
מורידים את החלק עם העוקץ, מניחים בצד. מוציאים בעזרת כף וסכין חד קטן את הזרעים והחומר הסובב אותם.
בקערה את מערבבת מה שבא לך

במקרה דנן היתה קינואה שחורה שטופה היטב ומושרית במים ,אורז בסמתי,קוביות סלק,קוביות טופו. את כל הכבודה לתוך הדלעת ואז רוטב.
הרוטב ששפכתי לתוכה עשוי מרוטב סויה נ"ג, סילאן, שמן שומשום, פלפל שחור ומים. במקרה שלי הקינואה והאורז לא היו מבושלים כלל כך שהמים היו עקרוניים והדלעת שימשה "סיר" אפיה.
מכסים בחלק עם העוקץ, כמו בתמונה. מניחים בתבנית ואופים.
בשלב מסויים חלק מהנוזלים ניגרים מעט החוצה, זה בסדר.
הדלעת מוכנה בהינעץ מזלג בדופן בקלות.
 

ל י ר י 1

New member
אפשר בבקשה מתכון לקציצות האפויות,

וגם לפלאפלים שהעלית בשרשור באמצע השבוע?
הכל שם נראה נפלא!
 
בבקשה

קציצות אפויות מטופו- כ-400 גרם טופו, לא חייבים לדייק+שני קישואים בינוניים+חבילת עלי בזיליקום ללא גבעולים+חופן נדיב של פיסטוקים לא קלויים+חופן נדיב של קשיו קלוי ומומלח
הכל במעבד מזון, עד משחתיות. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הצורך- אין בעיה לטעום את העיסה אם אינך בטוחה.
מניחים נייר אפיה ובעזרת מברשת מורחים שמן זית ובעזרת כף מניחים מהתערובת מן נשיקות מוארכות. אופים בחום בינוני עד שניתן להרים אותן מהתבנית בקלות. בערך 20 דקות.

פלאפל- כוס וחצי חומוסים כוס עדשים חומים להשרות יחד 24 שעות, להחליף מים באמצע.
במטחנת בשר(אפשר גם במעבד מזון) לטחון בצל גדול, 200-300 גרם דלעת חתוכה לאורך, חבילת פטרוזיליה, חצי חבילת כוסברה וכמובן את הגעינים המושדרים ללא המים.
להוסיף לתערובת 2 כפיות סודה לשתיה, מלח, פלפל שחור, כמון לפחות כף. לערבב עם הידיים היטב. להכניס למקרר לשעה אפשר גם יותר.
במחבת לחמם שמן זית כמו לטיגון שניצלים, בידייםם רטובות לקרוץ קציצות בצורה שבא לך, להניח צפופות בשמן, להפוך ולהוציא למסננת עם מגבת נייר לספיגת עודפי שמן.
לאכול בשמחה לצד טחינה/חומוס/ מטבוחה וסלט ירקות קצוץ דק
 

ladybug6

New member
למנה "עיקרית" בחגים וארוחות חגיגיות אני

אוהבת להביא ממולאים.
בדר"כ פלפלים, קישואים, לפעמים גזרים.
המילוי: אורז וצנוברים וירק בתיבול חמצמץ, הכל מבושל בישול ממושך ברוטב עגבניות. אם תרצי מתכון מדויק תגידי.

מנה נוספת: פטריות ממולאות. אני בדר"כ ממלאת אותן בפירורי לחם אבל במקרה שלך אפשר למלא אותן במילוי אחר לטעמך. אני טבעונית אז בגיזרת ה"גבינות" אני יכולה להמליץ על גבינת שקדים או גבינת קשיו, או לחילופין מלית דלורית ואגוזי מלך- מתכון של "משחקת באוכל":
http://sarah.vegan.org.il/squash-walnut-stuffed-mushrooms/

מנה נוספת: פאד-תאי, שזה מוקפץ מאטריות אורז וירקות ברוטב מתקתק. אפשר עם או בלי קוביות טופו.

גלילות חציל במילוי כלשהו.

מנות נוספות על השולחן:
אורז חגיגי (עם פירות יבשים ושקדים ובצל מטוגן), תפו"א ובטטות בתנור בעשבי תיבול, לביבות ירק, סינייה כרובית ועגבניות שרי בטחינה, סלט עדשים שחורות עם דלורית, סלט ירוק עם גרגרי רימון בויניגרט, ספרינג רולז מדפי אורז במילוי ירקות טריים ורוטב ליד.


אם תרצי מתכונים ספציפיים למשהו מהנ"ל תגידי


ובנוסף ממליצה לך להסתכל בבלוגים צמחו/טבעוניים ולקבל רעיונות והשראה.
 
בשנה שעברה הכנתי כך

ארוחה שעולה טבעונית נטולת גלוטן פלוס חלה רגילה למעוניינים וקדרת בשר לברזילאים. מעבר לזה ממילא כל האוכל טבעוני.
סלטים (אין לזה סוף. כדאי לשלב רימונים ותמרים לכבוד החג)
אורז חגיגי (כלומר, עם תוספת צימוקים, שקדים וכו)
תפוחי אדמה אפויים
אנטי פסטי
מוקפץ של אטריות אורז עם טופו
ירק מבושל כמו ברוקולי או שעועית או אפונה

וכמובן, קינוחים. החל מפירות ועד עוגות.

בעקרון, הבסיס אצלנו היה עושר של סלטים. אף אחד לא יצא רעב. ההפך.

שנה טובה!
 
ופירוט לטובת הציליאקי

סויה של סאן J היא טעימה מאוד ושימשה אותי במוקפץ.

מכיוון שזה צמחוני ולא טבעוני אפשר עוגת גבינה. בשבוע שעבר הכנתי עוגת גבינה קרה בלי גלוטן, על בסיס פתי בר נטול. האורחים ליקקו את האצבעות וגם ביקשו מתכון.
 
למעלה