זקוקה לעיצה צורה נואשת! פוליסת ביטוח ללא כיס

monika14

New member
זקוקה לעיצה צורה נואשת! פוליסת ביטוח ללא כיס

שלום רב אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי במקרה הנ"ל, לפני שבועיים השאלתי את רכבו של אבי ועשיתי תאונה ונמצאתי אשמה ( ללא נפגעים) התקשרתי לאבי והוא אמר לי שיש צד ג המכסה אותי יום למחרת הלכתי לחברת הביטוח ונדהמתי לראות שהפוליסה של אבי היא מעל גיל 40 ואני בת 30 כלומר אין לי כיסוי התקשרתי לאבי והוא הגיע ודיבר עם הסוכנת על כך שהוא לא ביקש לשנות זאת, היא אמרה לו שמעמד התשלום אימי זו שביקשה לשנות את הפוליסה ומכיוון שהם מכירים את משפחתי שנים רבות הם עשו זאת כיום עומדת לצאת כנגדי תביעה על סך 40000 ש"ח, הנזק שנגרם לרכב שנפגע התייעצתי עם סוכן ביטוח שהפנה אותי לסעיך 18 בחוק חוזי הביטוח, שיש תשלום יחסי שעל הביטוח לשלם במקרה של פוליסה ללא כיסוי. פניתי לחברת הביטוח יחד עם אבי על מנת לקחת מהם פוליסות קודמות ושמה נמצא כי לפני שנתיים הרכב בוטח מגיל 24 ושנה לפני מגיל 21. גיל 40 הוכנס בשנתיים האחרונות ללא ידיעתו של אבי ואף הפוליסה חודשה למשך השנה השנייה. כיום אני שוקלת לפנות לחברת הביטוח שתדאג לי לכיסוי עקב התרשלותם המקצועית האם במכתבי אליהם עלי להתייחס לשינוי של הפוליסה , לחוקים??? אני אובדת עיצות ולא ישנה מאז המקרה, אציין כי אני נמצאת בטיפולי פוריות וכל המצב לא תורם לי כלל אשמח לקבל עיצה שתוכל להנחות אותי בהמשך הדרך אין באפשרותי הכלכלית לפנות לעורך דין

תשובה

יש לבחון את התנהלות הסוכן בכל הנוגע לבקשה של אמך לשנות את הפוליסה. אולי היתה כאן פעולה המנוגדת להוראות חוק חוזה הביטוח או הנחיות המפקח על הביטוח. אולי היתה התרשלות של הסוכן. ואולי לא. יש ממש בדבריו של סוכן הביטוח. אם תקבלי דרישה כלשהי מהצד השלישי יש להפנותה אל המבטחת שלך. אם דרישתך תידחה, לא יהיה מנוס מבדיקת הנושא ובמידת הצורך גם להגיש תביעה. טוב עשיתם כשביקשתם פוליסות קודמות, כיוון שכך לא תוכל המבטחת לטעון שהיא לא היתה מבטחת נהג בגילך, וגם ניתן יהיה ללמוד על היחס בפרמיית הביטוח שבין פוליסה הכוללת כיסוי לנהג מתחת ל-40 לפוליסה לפוליסה שאינה כוללת כיסוי כזה.

monika14

New member
כדאי לנקוט בפעולות הבאות?

המון תודה על תשובתך המהירה אשמח אם תוכל ברשותך לענות לי השאלות הבאות: אני שוקלת לכתוב מכתב לחברת הביטוח מטעמי ולא מטעם העורך דין ובמכתב זה לטעון נגד התרשלות סוכנת הביטוח ששינתה את הפוליסה, כאמור, ללא אישורו ועדכונו של אבי שהינו בעל הפוליסה. שאלה1 רציתי לציין במכתב את סעיף 18 ואף לצרף פסק דין התומך בטענתי. מה דעתך? האם נכון הדבר? שאלה2 לאיזה סעיף מבין השניים כדאי להתמקד במכתב- סעיף 18 או שינוי הפוליסה ללא אישור? שאלה3 האם עלי לשלוח את המכתב לחברת הביטוח טרם הוגשה נגדי תביעה ו "להקדים" תרופה למכה ?? או שעלי להמתין לקבלת התביעה ואז לשלוח מכתב כנגד. ברצוני לציין כי סוכנת הביטוח הבהירה לי מפורשות כשחברת הביטוח לא תישא בהוצאות שנגרמו לרכב הניזוק והכל יחול עלי המון תודה על תשובתך זה בהחלט מרגיע אותי ומאפשר לי להיות במצב נפשי טוב יותר לקראת טיפול הפוריות הקרב

תשובה

צר לי, אך אינני יכול להעניק ייעוץ פרטני באמצעות האינטרנט. זה לא מקיף ורציני וזה לדעתי גם לא אתי. באופן כללי אין מניעה מלצרף פס"ד לפנייתך, ככל שהוא באמת תומך בעמדתך. אינני סבור שיש "להקדים תרופה למכה". עלייך לפעול כנדרש בפוליסה - להודיע לחברת הביטוח על הנזק (ראי סעיפים 22 ו-24 לחוק חוזה הביטוח), ישירות או באמצעות הסוכן (ראי סעיף 35 לחוק חוזה הביטוח), ולהמתין לקבלת עמדתה (ראי סעיף 23 לחוק חוזה הביטוח). נימוקי הדחייה של המבטחת, ככל שתידחה תביעתך במלואה, יהיו הבסיס להתדיינות משפטית ביניכן, ככל שתהיה. בהצלחה בטיפולים. זה הכי הכי חשוב לדעתי.

monika14

New member
אשמח להיפגש עימך.. האם

אשמח ליצור איתך קשר בנייד מחר על מנת לתאם פגישה תודה

למעלה