זקוקה לעצה...

atlantis13

New member
תקשיבי לSnooby.

מסוגל לפגוע בעצמו = מסוגל לפגוע בך

תפסיקו להכיר - ותחשבי על הביטחון שלך - וכיצד לא להכיר בגיל 18 - אף אחד - חוץ מהחברות שלך.

פראני1

New member
על סמך מה אתה אומר את זה?

הוא בן אדם מאוד טוב. אנא אל תשפטו את מצבו

atlantis13

New member
זה לא היה ברור?

לא נכנסים לקשר עם אדם שאת מכנה אותו - חולה בנפשו - אם הוא יודע שככה "חברה" שלו חושבת עליו - הוא היה זורק אותה - ובצדק - החוצה מדלת ביתו.

פראני1

New member
מעולם לא כתבתי שהוא חולה בנפשו

רק שיש לו רקע פסיכיאטרי ושהוא פגע בעצמו.
ולמה לא להיכנס לקשר עם אדם כזה? הוא פושע? הוא מסוכן לציבור? הוא אחד האנשים היותר טובים שהכרתי בחיי. האובססיה שלו אלי זה כבר עניין אחר שאני רוצה לעזור לו להתמודד איתה, אבל אני לרגע לא הכפשתי את שמו.

HH husa

New member
"הוא מאוד חשוב לי" אז כדאי

ליצור קשר עם הפסיכיאטר שבעזרת שניכם הבחור יראה אותך רק כידידה ויוכל לקבל דחיה בלי אובססיה או פגיעה עצמית.

אולי הוא חסר אהבה מכל מקום וראה את חבל ההצלה של הידידות שלכם ובנואשות הגדיל אותו לכלול כל סוג של אהבה שהוא חסר.

מסכן , מקווה שיקבל עזרה ויפתור את הבעיות.

atlantis13

New member
בואי ונהפוך את הפסיכיאטר - לתרופה לכל בעיה!

"אולי הוא חסר אהבה מכל מקום וראה את -חבל ההצלה- של הידידות שלכם.

והגיע לידי ונואשות - ו הגדיל אותו לכלול כל סוג של אהבה שהוא חסר."

כן - זה די מסכם - ומסכן - DANGER -

להגדיר "בחור מסכן" - או כל אדם אחר שרוצה אהבה - ואתם חושבים שהוא נתלה בכם - אולי עדיף שבגיל 18 - תלכו לבלות עם חברות במקום לנסות להכיר בחורים.
באמת עדיף - מאשר לקבל כזה דבר וכל אדם שמחפש עזרה כ"מסכן" - פשוט אל תתערבו להם בחיים - כי כל חבל הצלה שתתנו להם - יגמור אותם בהתאבדות מ"הקשר שלכם" (מתמיהה מאוד - רק אותכם הם מכירים וישר קופצים לנואשות ולהתאבד" - או שתזרקי אותו אצל המשטרה והפסיכיאטר - זה בטח ייתן לו חבל הצלה - מסכנים אתם - מנוכרים לאהבה - עזרה - וכל דבר שלא תואם לכם "את האביר המושלם על הסוס - שהוא אתן - הלבן. חבל. מסכנים.

וההודעה הזאת היא דיעה - שלא תנסי לשלוח לנו "עזרה מקצועית"..

spartadus

New member
צריך לדבר עם הרשויות

אבל זהירות...
מישהו שהיה דלוק על דודה שלי התאבד אחרי שסירבה לו... לכן צריך לטפל בזה במלוא הרצינות!

atlantis13

New member
אם אדם מסוים איננו מתאים לך..

את לא צריכה לכתוב על הבעיות שלו - זה צריך להיות מנוגד לחוק - את לא צריכה לקרוא לו "מקרה פסיכיאטרי" לא לפרט את בעיותיו - שהוט בטח מעדיף לשמור לעצמו - ולא לכלכלך על משפםחתו מאחוריי גבם וגבו - פשוט נתקי איתו קשר - פירוט הבעיות - אם בחרת בכך - צריך להיות הבעיה שלך - וסוגייה שלך אם לפרט אותו באינטרנט - לכן כבדי את הבחור עימו את יוצאת - ספרי עליו בקצרה - ואל תהרסי אותו "עם פרטים מזהים" - ותחליטי להתייעץ כאן מה לעשות - אל תערבי כאן פסיכולוגים, פסיכיאטרים או משטרה למיניהן רק כי את לא יודעת איך לזרוק גבר שאת לא מעוניינת בן - קצת כבוד, קצת הבנה - גם לאלה שלא מתאימים לך - פשוט תנתקי עימם קשר. מקווה שתביני את זה..

HH husa

New member
היא כתבה שהיא רואה אותו כידיד , שהוא כן חשוב

ואינו זר.
זה יותר מכבוד , היא מרגישה רגשות חמים בתור ידיד.
פסיכיאטר כבר היה מעורב , והיא הרי רוצה לעזור אז שילוב של העזרה שהוא כבר מקבל אמורה לעזור יותר.

atlantis13

New member
את לא מערבת פסיכיאטר בבן זוג שלך ואז חושבת .

"הלאה מה יקרה" את פגעת בו! גבול תיקרת הטימטום הוא מדיע עד לאן? תיפרדי - כי הרסת חיים של אדם. גרמת לו לתלות של כדורים מרגיעים/מאזנים/ מה שזה לא יהיה - כדי שיהיה "ראוי לך?" -

"את" והגאווה שלך יכולים ללכת לתנחומי משפחתו ולתנחומינו שבכלל מסתכל עלייך בבוקר שלאחר מכן.

HH husa

New member
לא קראת מה היא כתבה ?

הוא לא היה בן זוג , הוא היה ועדיין ידיד. הוא היה תלוי בכדורים וכו לפני שהיא הכירה אותו. היא אינה רוצה שיהיה ראוי היא רוצה שרק יהיה ידיד ובעיקר שיקבל דחיה.

atlantis13

New member
דתגכיד לו את זה - ושיחליט אם להיפרד או לא.

מי ישמע "תלוי בכדורים"..

חצי מהעולם..

פראני1

New member
לא צריך לשפוט

אני באתי לכאן כי אני באמת עובדת עצות. הכרתי אותו בתיכון, הוא למד איתי בבית הספר, ואובבסיבי כלפי כבר יותר מחצי שנה.
למצב הנפשי שלא אני לא אכנס יותר, כי מישהו כתב פה שזה מנוגד לחוק, אבל חשוב לי לומר שלגמרי נזהרתי שלא לתת לא תחושה שיקרה משהו בינינו בפן הרומנטי, ומעולם לא יצאנו.

atlantis13

New member
אז אולי תשקלי להשאיר אותו כידיד?

תדברו פעם ב.. תחליטו לבד לאן אתם לוקחים את זה.. אם מישהו מכניס אותך למצב נפשי - זכותך לעזוב אותו לנפשו - הוא יחבור עם אנשים אחרים - שיהיו רגישים למצב שלו - ואת תהיי רגישה - רגישות זה לא משהו לזלזל בו.
זה המפתח לכל מערכת יחסים יפה ואוהבת - אבל יש גם היגיון - ואולי אתם צריכים פסק זמן אחד מהשני - תחשבי על זה - ותדברי איתו על זה.. בלי ללחוץ - בזמנו הפנוי.

אייני

New member
חשוב וכדאי שתהיה מודע לעובדה

שלא רק שיש לך בעיות בהבנת הודעות של אנשים אחרים - גם ההודעות שלך לא ברורות במיוחד. לוקח הרבה מאוד זמן להבין מה אתה רוצה. הדבר היחידי שמובן מהן זה העלבונות, ככה שאתה מצטייר כמו אדם קטן מאוד שלא מבין דבר וחצי דבר ממה שנכתב, אלא רק מטיח עלבונות בהיסטריה שוב ושוב.

לא נכתב כדי לפגוע בך, באמת שלא, זה נכתב כדי שתבין איך זה נראה ע"י צד שלישי.

XמXלה

New member
הוא כותב בכל מיני פורומים באותו סגנון

נכנס בכל מה שזז מבלי שמישהו יבין משהו

אובססיביות בנוגע לאדם

שלום פראני,
קראתי את התגובות שלך, ורציתי להגיד קודם כל כל הכבוד על כך שאת מצליחה לראות אותו ולהיות אכפתית לגביו למרות הקשיים שהנושא גורם לך. ההתנהלות שלך מרשימה מאוד, בפרט לאור גילך הצעיר.
ואחרי המחמאה, לעניין...
יתכן והוא סובל מ-OCD (מחשבות טורדניות ופעולות כפייתיות) לגבי מערכות יחסים. מצרפת מאמר בנושא. יש לכך טיפול, גם טיפול תרופתי וגם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי שנותן כלים להתמודד עם הדחף ליצור קשר ועם המחשבות הטורדניות.

האם את יכולה לדבר איתו? אם כן, הייתי מציעה כמה דברים: 1. לבקש לדבר עם הפסיכיאטר שלו כדי להעביר את תמונת המצב כפי שאת חווה אותה. 2. להעביר לו חומר בנושא. 3. מדבריך נשמע שהוא נמצא בטיפול פסיכיאטרי בלבד. טיפול זה אינו מספיק, ואם את יכולה לשכנע אותו ללכת לטיפול פסיכולוגי, רצוי מאוד ממוקד בבעיה שהוא סובל ממנה, תעשי לו ולך שירות חשוב.

ואם את מרגישה מאוימת בשלב כלשהו, חשוב שלמרות הדאגה אליו אל תהססי ותפני למשטרה כדי שיעזרו להרחיק אותו. צעד לא נעים, אך יכול להיות שזה גם ידחוף אותו להגיע לטיפול.

atlantis13

New member

היא פשוט תמשיך לכתוב לך על טיפול פסיכיאטרי.. פשוט תבחרי מה שאת רוצה לעשות וזהו..

atlantis13

New member
אמממ.. "מרכז קוגניטה" (הכרה)..

"אזורי פעילות: כל הארץ

תחומי התמחות: • טיפול בהפרעות חרדה
• טיפול ב-OCD והפרעות הספקטרום
• טיפול בדיכאון
• שינוי דפוסי חיים "

באמת? שינוי דפוס חיים? כי כל חייכם התיימרתם לרפא אנשים מבעיות הנפשיות שלכם - להושיב אותם על ספה - יום אחר יום - כדי שיהיה להם תיק רפואי שמן ומרופד - ואז אתם רוצים לשנות דפוסי חיים?

מי הפך אותך למרפאה? מי את שתגאלי אנשים מ"מחשבות טורדניות" - ומתי העסק שלך הופך לטורדני שאפשר יהיה לסגור אותו - ושלה - יהיה שקט נפשי - שלא תגמור כמו חבר שלה -שהיא מאוד אוהבת - אבל הוא קצת "לא מאוזן"..?

למעלה